Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki házasságkötéskor felvette a férje teljes nevét? Sokszor hallom, hogy az már ciki.

Figyelt kérdés
2020. márc. 23. 12:08
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
35%
Hát nem tudom hogy eddig hogy éltem túl ekkora szégyent. Üdv egy 26 éves Kovács Árpádné.
2020. márc. 23. 19:57
 22/42 mustafa33 ***** válasza:
41%
4-es, kölcsönösen? Tehát te Szénkovács Istvánné vagy a férjed meg Hózentráger Júliaférj? Vagy hogy is van a férfi oldalán a feleség név? Nekem nagyon furcsa ez az asszonyok önfeladási szokása, mert minálunk felvidéken a csehek hálistennek csak a férjtől átvett családi névre ragasztottak -ová birtokos jelzőt, de legalább az asszony lánykori keresztnevét meghagyták.
2020. márc. 23. 20:21
 23/42 anonim ***** válasza:
44%

Én különösen örültem, hogy XY-né lehetek. Az nem zavar, hogy az emailek Istvánné-nak szólítanak, megszoktam, sőt jogosnak tartom. Hát honnan is tudhatnák elsőre a keresztnevemet?

Jó volt kifejezni azt, hogy a férjemhez tartozom, ő felvállalt azzal, hogy nekem adja a nevét, én azt mint feleség viselhetem. Méltónak is bizonyult arra, hogy ezt megtiszteltetésnek vegyem.

A személyiségem meg nem veszett el attól, hogy máshogy hívnak.

A nevem egyszerűsödött. Azelőtt négy tagból állt, most kettőből. Nem hátrány a számítógépes nyilvántartásoknál!

2020. márc. 23. 21:14
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Két ilyen ismerősöm is van, mindketten tavaly házasodtak. Ők büszkék rá, egyáltalán nem tartják cikinek. Én csak a férjem vezetéknevét vettem fel, mert külföldön élünk, a férjem külföldi, így itt nincs is "né" variáns semmilyen formában.
2020. márc. 24. 00:26
 25/42 anonim ***** válasza:
36%

Nem "ciki". Nagyon szép hagyomány.

Most már akár a férjed is felveheti a te vezetéknevedet, vagy összevonhatjátok.

2020. márc. 24. 00:59
 26/42 anonim ***** válasza:
58%
Máshol tényleg nincs ez verzió hogy xné X Piroska ,így tényleg ha nem Magyarországon laksz akkor kicsit meg tudja akasztani az ügyintézöket.de azért némi magyarázat után még értik.
2020. márc. 24. 06:51
 27/42 anonim ***** válasza:
77%

Engem is bosszant, ha munkaugyben kell ertekeznem Kovács belanekkal... Szerintem ez háztartásbeli nőknek való név, utálom mikor munkahelyen is egy fél évig tanulgatom hogy a Szabó Istvánné az a Jutka... Stb...

Amúgy legjobb az lenne ha létezne a Kovácsné Ildikó forma. Nem is értem miért nem ezt vezettek be a kotojelezes helyett. Előnye hogy rövid, közös vezetéknév a családnak, és kifejezi hogy házas (ami a legtöbb embernel számít mikor megitel egy nőt...)

2020. márc. 24. 08:09
 28/42 anonim ***** válasza:
78%

Az úgy volt 22-es, hogy ő volt X Zoltán, én Y Katalin, aztán ő lett X-Y Zoltán, én meg X-Y Katalin. Egymás családnevét vettük fel kölcsönösen.

Így volt kivitelezhető, hogy én sem mondjak le a nevemről, régi, szép családnevem van, és ő sem az övéről. De azért jelezzük, hogy összetartozunk.

4-es voltam.

2020. márc. 24. 09:16
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki, ha neked úgy tetszik. Én azért nem vettem fel a teljes nevét, hogy ne úgy mutatkozzak be mindenkinek, hogy pl. "Kiss Béláné vagyok", hanem tudják a keresztnevem. :D
2020. márc. 24. 11:21
 30/42 anonim ***** válasza:
70%

"Jó volt kifejezni azt, hogy a férjemhez tartozom, ő felvállalt azzal, hogy nekem adja a nevét, én azt mint feleség viselhetem. "

Miért nem O vette fel a te neved?

2020. márc. 24. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!