Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó egykének lenni?

Miért jó egykének lenni?

Figyelt kérdés
Köszönöm annak aki válaszol:)
2010. júl. 24. 11:40
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Sajnos a kislányomnak nem tudunk tesót "adni" és próbálom magam nyugtatni:((
2010. júl. 24. 11:59
 12/38 anonim ***** válasza:
89%

Egyke vagyok, végigunatkoztam a gyerekkoromat. Engem amúgy is búra alatt neveltek, hiszetek vagy sem, két kezem elég rá, hogy megszámoljam, hányszor játszhattam másik gyerekkel (az iskolát leszámítva). Most, középkorúként is azt látom, hogy - a férjemet és a gyerekemet leszámítva - egyedül vagyok a világon, nincs rokonom, testvérem, a szüleim már rég meghaltak. Mi lehet ebben jó??? A férjemet felhívják a testvérei, anyukája, unokatestvérei a születésnapján, névnapján, meg csak úgy is, hogy hogy van, kivel mi van. Én csak kettejük figyelmére számíthatok.

A legnagyobb fájdalmam, hogy minden igyekezetünk ellenére úgy tűnik, a mi gyerekünk is egyke marad - nem jön kistesó. Pedig úgy szeretném ettől megvédeni őt!

2010. júl. 24. 12:02
 13/38 anonim ***** válasza:
74%
Több cuccot, pénzt kapok, mintha osztozni kéne. De ezt nem nevezném pozitívumnak, már így szoktam meg. Inkább megosztom a pénzt meg az anyagi javakat egy jó tesvérrel, mint hogy egyedül legyek. De sajnos nincs kivel osztozkodni, így aztán nem sokat ér az a zsebpénz... Szeretnék egy tesót.:'(
2010. júl. 24. 12:05
 14/38 anonim ***** válasza:
70%

11:58-nak:A zsömlés példa pont nem jó az egykékre,mert én egyke vagyok,de én mindig a másik oldalon álltam!Mármint szívesen megosztom a dolgaimat a másikkal,ha az kéri,vagy uram bocsá előre szól miatta!Pl.félhív,és megmondja,hogy figyelj,megettem ezt meg azt,vegyél már hazafelé,és kifizetem!Vagy nem is kell kifizetni,csak szóljon,hogy nincs,mert tényleg nagyon rossz,ha számítasz valamire,és közben az a valami még sincs!

Egykének gyerekként azért jó lenni,mert egyedül sütkérezhetsz a szüleid szeretetében,te vagy a szemük fénye,a mindenük..én egyke unoka is voltam,mert apukám is egyke volt!Szóval a nagyszüleim egyszerűen imádtak!

De...az egyke állítólag kényes,és nem tud semmit a testvéri kapcsolatokról(ezt sikeresen az arcomba is vágtál már)!!Azért,mert nincs testvéred,még sokkal jobb emberismerő lehetsz,mert nem sikerült melléd testvérnek születnie(hozzáteszem,kettő is lett volna nekem,erről nem szeretnék beszélni,de nem születhettek meg :( )....szóval lehet,hogy jobb "testvére" vagy te egykeként bármelyik barátodnak,mintha a vér kötne össze vele!

Most nem bánnám,ha lenne testvérem,mert az apu egy éve meghalt,és az anyu egyedül van,én messze külhonban,ilyenkor nem bánnám,ha lenne egy testvér,aki ott van mellette!Na,szóval kb én így látom az egykeséget!

2010. júl. 24. 12:09
 15/38 anonim ***** válasza:
84%

nagyon rossz egykének lenni.Kiskoromban rettegtem tőle,hogy tesóm legyen,de mostmár felnőtt fejjel nagyon bánom,hogy nincs.Sajnos a szüleimre nem számíthatok,szóval jó lenne,ha lenne valaki,aki korban közel áll hozzám,és együtt tudnánk megoldani ezeket a problémákat,tényleg lenne valaki,akire támaszkodhatnék és akinek támaszt nyújthatnék.:(

Sokszor képzelem el,hogy bárcsak lenne egy öcsém vagy egy húgom,mert a barátok jönnek,mennek,és vannak olyan dolgok,amiket egyébként is csak egy testvér érthet meg.

21/L

2010. júl. 24. 12:10
 16/38 anonim ***** válasza:
43%

Miért ne lenne jó egykének lenni?Mi benne a rossz?

Én egyke vagyok,unokatesóm szintén és semmi gáz nincs benne,egymásnak vagyunk olyan tesópótlékok,igy a jó.

Nagyon sok testvér van akik ölik egymást meg felnőttként a kapcsolatot sem tartják,ugyhogy nem a tesósoké a világ.Van olyan ismerősöm ahol 3 gyerek van de sosem játszanak együtt mindnek külön barátai vannak.Semmi baj nincs azzal ha a lányod egyke,semmiben nem szenved hiányt,honnan tudod ha tesója lenne jó testvérek lennének e?Nem neki fog hiányozni egy másik hanem neked.

2010. júl. 24. 12:12
 17/38 anonim ***** válasza:
70%
Anyámék 3-an tesók az egyikük 20 éve haza sem jött külföldről,a másikkal is sok a vita,nagypámék 9-en voltak de gyikkel sem tartja a kapcsolatot,ugyhogy ez nem egyenlő azzal h jó is lesz köztük minden ha szülsz még egyet.Én is egyke vagyok de sosem hiányzott testvér,igy szoktam meg.Amugy meg sztem örülj h van egy lányod,másnak egy gyereke sem lehet.
2010. júl. 24. 12:17
 18/38 anonim ***** válasza:
46%
nekem egy fiam van de nem tervezünk tesót,vannak unokatesók,meg az anyagi helyzet miatt is jobb igy mindent megadhatok neki
2010. júl. 24. 12:20
 19/38 anonim ***** válasza:
73%
Én is egyke vagyok és szerintem nem jó! :(
2010. júl. 24. 12:24
 20/38 anonim ***** válasza:
60%

Páromnak van tesója, mindkettő 25 felül van, de olyan beképzelt, undorító testvért még nem láttam! Nem áll szóba párommal, mert nem sovány, és csak szekálja mindennel...

Nem rossz egykének lenni, már aki olyan típusú. Így kell nevelni a gyereket és akkor nem lesz gond belőle!

2010. júl. 24. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!