Mi lenne a legjobb döntés ebben a helyzetben? (költözzek vagy maradjak)
Szüleim örököltek egy lakást megyeszékhelyen belvárosban, de egyikük sem tervezz beköltözni vagy kiadni a lakást. A 2 testvérem meg az ország másik részében él és egyikük sem tervezi elhagyni a számukra szimpatikus városokat.
Igazából már ideje lenne önállosodnom mert 31 éves férfi vagyok és tudnék munkát találni ott ami jobban fizet a jelenleginél viszont biztos hogy a munkakörülmények rosszabbak lennének és alapjában véve nagyon félek a változástól félek kilépni a komfortzónámból hiszen a jelenlegi munka nem fizet jól de kihalásos alapon maradnak az emberek szóval biztosat cserélnék bizonytalanra, tényleg nem tudom , merjek lépni vagy maradjon a biztos nyugalmas megszokott és bevallom eléggé elvagyok kényelmesedve nincs sok motiváciom.
20-as
Elgondolkoztató a válaszod.
Kétségtelen hogy el vagyok kényelmesedve és lustulva, igen kényelmes hogy pár percre van a jelenlegi munkahelyem, kényelmes hogy mosnak rám, kényelmes hogy munka után teljesen gondtalanul szabadon tölthetem el az idömet,kényelmes a jelenlegi életem.
Tényleg zavaró viszont hogy ennyi idösen türnöm kell szüleimnek, annyira zavar hogy el kell viselnem öket.
Viszont tényleg az nagy félelmem hogy új helyen problémàsak lennének a munkatársak vagy a munka sokkal nehezebb lenne esetleg rosszabb és nem érezném jól magam ott,végsö soron ez ami visszatart kifejezetten illetve helyes a meglátásod elvagyok mint a befött.
Mindenesetre megfontolom a váltást komolyan.
Ne megfontold, hanem válts. Soraidból az jön ki, hogy nem introvertált vagy, hanem elsősorban lusta. Én introvertált vagyok, kifáraszt, amikor nagy, főleg ismeretlen társaságban kell lennem, szeretek egyedül feltöltődni, preferálom a kis baráti összejöveteleket. Lusta is vagyok, de nem így. Amit akarok, azt elérem. 19 éves korom óta lakom külön az anyukámtól, azóta saját háztartást viszek, motorral, idén meg vettem Budapesten egy lakást szülői segítséggel, amiért örökké hálás leszek. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy olyan korán elköltöztem. Minél tovább halogatsz, annál nagyobb szívás lesz később. Annál jobban lemaradsz sok tekintetben a kortársaidhoz képest. Szakácsként, angol nyelvtudással tök könnyen fogsz találni normális munkát, meglátod :) Csak az első lépés a nehéz, ijesztő. De ez mindenben így van. Utána rájössz, hogy ez mégse volt annyira nehéz, és jöhet a következő komfortzóna-tágítás.
#7-es voltam.
Kelet Magyarország itt sokan több müszakkal túlórával keresnek ennyit, még közszférában nem kell sokat dolgozni ezért az összegért.
Én 9 éve kerültem be ismerös lévén hogy nyugdijba megy 20 év munka után és hogy érdekel e a helye. A többi munkatársam is idösebb 25-30 éve dolgoznak már ugyanitt, kényelmes tempoban 6 óra alatt elvégezhetö munka amire van 8 óra, más ezért többet dolgozik.
Ez vidék, nem BP-i lehetöségek
Ilyen mamlasz emberek kapnak lehetőséget, meg kényelmes here életet.
Sosem fogsz elköltözni, mert lusta, élhetetlen vagy.
Matyizz csak tovább a klaviatúra alatt, az való neked, nem a való világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!