Mit tennétek ha bukás esetén nem engednének el? (többi lent)
"Én mellesleg jó tanuló vagyok de a korábbi évekhez mérve kicsit hanyatolott a szorgalmam"
Aztán utána kiderül, hogy 4 tárgyból 2-es, 3-as vagy, sőt egyikből bukásra állsz.
Mondd, nem szakadt rád a mennyezet, mikor azt gépelted, hogy mellesleg jó tanuló vagy?
Rengeteg kérdésnél olvastam már, hogy a kérdező egyébként jól tanul. Nos, ha manapság ezt jelenti a jó tanulás, akkor nem csodálom, hogy a szülők mindenféle eszközt bevetnek a gyerek ösztökélésére (még akkor is, ha ezekkel a módszerekkel nem okvetlen értek egyet).
Egyelőre bízz benne, hogy jól fogsz felelni, és akkor biztos nem lesz bukás, ill. a szüleid is megenyhülnek.
Na.
Én 7.-es koromban félévkor megbuktam egy tárgyból. A többi tárgyból teljesen jó eredményeim voltak. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a tanév végéig nem mehettem sehova. Persze, rohadt igazsagtalannak éreztem, de hihetetlenül a hasznomra vált, tényleg. Akkor döntöttem el, hogy mivel szeretnék majd foglalkozni a jövőben. A barátaim ugyanúgy megmaradtak.
Amúgy a jó tanuló nem azt jelenti, hogy 2-es, 3as vagy a többi tárgyból, és négy másikból meg bukás közelében vagy :DD
A tanácsom az, hogy fogadd el, hogy elcseszted, ez van. Eddig feltehetőleg minden mással foglalkoztál csak a tanulással nem, meg kell tanulnod, hogy a tetteidnek következményei vannak.
Viszont a karácsonyi ajándék visszavonását nagyon nagy szemétségnek tartom.
Ennek egyszerűen nem szabad függnie a tanulmányi eredményedtől.
Az más lenne, ha tanév végére ígérnek valamit, hogyha jól tanulsz, és azt bukod el.
Aki az előző (karácsonyi ajándékra vonatkozó) reagálásomat lepontozta, remélem nem szülő, nem nevel gyereket.
Ha igen, akkor nagyon sajnálom a gyerekét. Ő meg köpje szembe magát, mert mint szülő, ezt érdemelné.
Nem, hogy a szunetben nem mehetnel de orulj, hogy ha karacsonykor megengednem hogy az asztalhoz ulj.
Nincs mas dolgod mint tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!