Nagy csalódást fogok okozni a szüleimnek. Mit tehetnék?
Egyetemista lány vagyok, és a lelkemre kötötték, hogy semmiből nem bukhatok meg. Nem lehet kettesem. Csak négyest és ötöst akarják elfogadni. Nos ez ebben a félévben nem teljesül. Valószínűleg 3 tárgyból bukok a 18 közül, és oda lesz a kevés kis ösztöndíjam is. Arra gondoltam, hogy mivel jó órarendet sikerült összeállítanom ezért péntek-szombat-vasárnap dolgoznék, ezzel megkeresve azt az összeget. Később pedig kedvezményes tanrendet kérnék a dékántól, és fél évet dolgoznék egyfolytában. Akkor csak vizsgázni kellene bemenni.
Lelkileg ha nem is, anyagilag tudom majd kompenzálni így a dolgokat?
20/L
mennyi volt az ösztöndíjad? biztosan elesel így tőle?
a kedvezményes tanrendhez (nálunk legalábbis) nagyon kemény indokok kellenek, pl. folyamatos munkahely vagy gyerek...
amúgy a szüleid jártak egyetemre? ha nem, fogalmuk nincs, mit kérnek... nem mindig a diákon múlik a jegy...
és semmit se jelent (ösztöndíjon kívül, persze), hogy hányassal mész át, ha átmész. Ha nem, majd átmész keresztfélévben. Ennyi.
Én itt vagyok ötös államvizsgával, munkanélküliként. Van olyan szaktársam, aki dolgozik a szakmában, pedig még nem is végzett (csúszott pár tárggyal), csak protekció kellett...
csak nyelvvizsgát tegyél időben...
akkor nagyon hamar húzz bele a nyelvbe... nálunk most a fél évfolyam ezért nem kapja meg a diplomáját. és ami a legszebb (ezt én is most tudtam meg), hogy ha nincs meg a nyelvvizsga, ezáltal a kemény kötéses diploma sem (csak egy elismervényt kapsz, hogy elvégezted a tárgyakat, ami ráadásul nyvizsga nélkül 5 év múlva elévül és kezdheted elölről), akkor csak sima érettségizettként kereshetsz állást, így nem fogadják el a szaktudást.
de tényleg miért vettél fel 18 tárgyat??? ebből mennyi volt a kötelező? mert ha 4-5 tárgy nem volt az, akkor még lehet jó a KKI-d és még megkaphatod. Nekem is volt olyan szaktársam, akit rántottak, de így is 5egész felett volt az átlaga, mert több tárgya volt, mint a kötelező.
Sajnos ez is tipikus eset, amikor az ember szülei az egyetemet is csak kívülről látták, fogalmuk sincs, hogy mi megy vizsgákon, mert nálunk pl.attól függ, milyen kedve van a prof.-nak, vagy milyen bugyi van a prof.-asszonynak.
Kitartás! Előbb vagy utóbb belenyugszanak.
Ne keseredj el!
A szüleidnek próbáld meg elmagyarázni, hogy ez néha sajnos előfordul az egyetemen. Rosszabbul sikerült ez a félév, a következő majd jobb lesz. A lényeg az, hogy Te ne add fel!
Ha el akarsz menni melózni, akkor a legjobb, ha felkeresel egy diákszervezetet. Nem tudom, merre laksz, én a Schönherz-nek dolgoztam ( [link] ) és heti kb 3x4 óra munkával nem havi 12 000-nél sokkal többet kerestem. De mehettem volna többet is, ha vállalom.
Igaz, ez még a válság előtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!