Őszinte beszélgetés, szakítás helyett miért könnyebb a megcsalást választani?
Folyton csak azt olvasom, hogy azért csalta meg a párját valaki, mert az hanyagolta őt. De ilyen esetben miért nem lehet leülni beszélgetni? Vagy ha nem megy, akkor szakítsanak.
Undorítónak tartom, hogy valaki megcsalja a másikat, itt pedig azzal takarózik, hogy "de hát az ő hibája volt, mert elhanyagolt...".
Szerintetek?
Szerintem a probléma már a párválasztásnál kezdődik. Rengeteg össze nem illő párt látni mostanában...
Nálam szempont volt, hogy jól tudjunk kommunikálni, azonos legyen az értékrendünk és a világnézetünk. Ha ez rendben van, hatalmas probléma már nem lehet.
Sokan 10-15 év után jönnek rá, hogy nem tudnak egymással egy jót beszélgetni, fontos dolgokról eltérő véleménnyel vannak. Hogy lehet ez?
Mindenki azt hangoztatja manapság, hogy az alap a jó szex. Hát, nálunk ennek megtapasztalása már csak az utolsó fázisban történt. Mire oda jutottunk, már rég tudtuk, egymásnak lettünk teremtve. Működik is rendesen a házasságunk.Nem hogy kevésbé, inkább egyre jobban szeretjük egymást.
Ja, sokan azt mondják erre, hogy azért sokat változhat az ember az évek alatt. Ez igaz is. De egy normális kapcsolatban előnyére, nem hátrányára...
ma 08:47
Nem működik rutinszerűen, mégis én sose voltam képes megcsalni a páromat. Inkább elé álltam, és szakítottam vele.
ma 09:10
Egyetértek veled!
ma 09:11
Inkább én sajnállak téged! :)
ma 09:12
Én nem szapulok senkit. Így hogy mindenki névtelenül írkál, nem tudom ki lépett félre már és ki nem.
Akinek nem inge, ne vegye magára...
ma 09:17
Nem általánosítok. Elnézést, ha így jött le a kérdésem.
ma 09:49
Attól, hogy egy házasság nem működik, nem kell félrelépni. Tisztességtelen.
ma 10:34
Ott a pont nálad!
ma 10:41
Ezt most kinek írtad?
ma 11:35
Attól, hogy nem tudtok megbeszélni dolgokat, még nem mentség a megcsalás.
Egyébként akik megcsalták a párjukat! Fordítsuk meg az egészet.
Van egy ember (nő vagy férfi), akit nagyon szeretsz, mégsem jöttök ki jól. Aztán megtudod, hogy megcsalt. Te hogy éreznéd magad??
Ilyenkor sajnálom kicsit,hogy ez az oldal javarészt anonim.
Ugyanis biztosra veszem,hogy néhány erkölcscsőszként viselkedő válaszolónak bőven van szennyese,csak ugye nagyon könnyű ítélkezni mások felett,és rögtön gerinctelennek,unintelligensnek titulálni,lehúzkodni mást,amint megbotlik,vagy nem úgy vélekedik,mint a többség.
Nem szeretnék senkit sem megbántani ezzel,de biztosan van itt ilyen.Ezt nevezik képmutatásnak.
Ez az ,,üljünk le beszélgetni" standard szöveg pedig nem mindig válik be,másrészt ez az egész kérdés nem ennyire egyszerű,mint ahogy itt azt egyesek beállítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!