Őszinte beszélgetés, szakítás helyett miért könnyebb a megcsalást választani?
Folyton csak azt olvasom, hogy azért csalta meg a párját valaki, mert az hanyagolta őt. De ilyen esetben miért nem lehet leülni beszélgetni? Vagy ha nem megy, akkor szakítsanak.
Undorítónak tartom, hogy valaki megcsalja a másikat, itt pedig azzal takarózik, hogy "de hát az ő hibája volt, mert elhanyagolt...".
Szerintetek?
Én olyan vagyok, mint te kérdező. Rengeteg lehetőségem lett volna félremenni, helyesebbnél helyesebb és kedvesebb férfival, de mivel én szeretem a párom, attól függetlenül, hogy nálunk is előfordulnak gondok, nem tettem.
Lehet ez nem fekete-fehér, de ha valami nem jó, akkor nem ülni kell benne, hanem dönteni keményen. Úgy, ahogy itt szoktátok tanácsolni. ;)
Tülörbe se tudnék nézni, ha félremennék, a másik felet jól átb.szom, ha még szeret, és ez akkor is gusztustalan. Kiteszi értem a szívét-lelkét, én meg hátbadöföm?
Én úgy élek a párkapcsolatomban, hogy mindent szabad, ami a másikat nem sérti! Belegondolok, hogy vajon nekem, hogy esne, ha így állna hozzám a párom.
(nem baj, ha le leszek pontozva, de ez ilyen egyszerű, ha akarom nem megyek félre és pont)
Szervusz! Ítélkezni könnyű, de te sem vagy tabula rasa, ugye? Én már elváltam. Jobb így. Mielőtt elváltam kértem, könyörögtem, hogy beszélgessünk, reakció érdekes volt. Aztán léptem tovább, kerestem a társam, beadtam a keresetem. Nem ítélem el azokat az embereket akik a megcsalást mint lehetséges eszközt használják, hisz egyedül, magányosan egy társ mellett élni sokkal fájdalmasabb mint valóban szinglinek lenni.
Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. Nem én élem meg a te életed, mint ahogy te sem éled az enyém.
9:46 egyetértek veled!!
Ez érzelmi intelligencia kérdése, bárki bármit mond. Függőben lévő kapcsolatban félremenni az nem "kényszer" csak lehetőség. Van aki él vele, és van aki nem (ezek vagyunk mi, a kis naívak...)
Igaz, még nem élek 20 éve kapcsolatban (házasságban) de amikor kimondtam az "igent" előtte azt is átgondoltam, hogy ez -e az az ember, akinek 85 évesen reszketeg kézzel akarom még fogni a kezét?
Jó, oké biztos nem vagyok elég tapasztalt, stb.
De sok házasság miért sikerül jól? Ott nincsenek csábítások vajon? ;)
Nekem is borsózik a hátam a sok sok csalfa embertől! Maximálisan egyetértek veled, kérdező!
Én minden problémám megbeszélem a párommal, amiről csak tudok, addig nem hagyom, ha kell, határozottabb fellépéssel, hogy sose maradjon rejtett konfliktus köztünk! Eddig bevált, hiszem, hogy ezentúl is fog! Kell, hogy az egyik fél legalább erre törekedjen a kapcsolatban - a jó kommunikációra -, máskülönben könnyen rosszul végződhet a dolog. Ott kezdődnek a bajok, ha mindkét fél elzárkózik az őszinteségtől és a problémák megoldásától.
Az veri ki nálam a biztosítékot, hogy DIVAT LETT már a pszichológusok körében is az, hogy a megcsalt felet "okolják" a megcsalásért, holott az kizárólag a "tettes" részéről történt! Semmi köze az elhanyagolásnak a megcsaláshoz! Két teljesen más fajsúlyú dolog! Egyik okozata lehet a másik, de csakis akkor, ha a vétkes lelki egyensúlya megbillen, gyengévé válik, önző énje kerekedik felül. A legtöbb esetben sajna ez van, az értékrend "hiányos" emberek esnek ebbe a csapdába...
Amióta ez megy, folyton azt olvasom, hallom, hogy ezzel takaróznak a vétkesek, hogy "Te is annyira hibás vagy, mint én, mert nem foglalkoztál velem!" vagy "... mert nem elégítettél ki rendesen, alig volt szex köztünk, hiába könyörögem." Eszméletlen, hogy kennék a másikra, hogy nyugtassák lelkiismeretüket. NA AZ ILYAN TÍPUSÚ EMBEREK NEM HOGY NEM ŐSZINTÉK MÉG MAGUKHOZ SEM, DE ALKALMATLANOK EGY ŐSZINTE KAPCSOLATRA IS! Le*arom, ha csomóan lepontoztok, tudom, hogy rengeteg ilyen ember van. :(
Előző vagyok még, úgy értettem a tárgyilagosságot, hogy ha közlöd vele, hogy mi a problémád, mi miatt vagy boldogtalan, segíts neki megtalálni a hozzá vezető utat is. Nem kell egyből a szakítással fenyegetőzni. Ha már oylan durva a helyzet, akkor nyilván nincs más hátra, mint azt is közölni vele, hogy már nem bírod így tovább... Ha a párod szeret, és komolyan veszi a kapcsolatotokat, akkor nem fogja hagyni, hogy boldogtalan legyél.
Egyébként egy kapcsolatban mindkét félnek kell engednie valamiben. Ott van pl. a szex kérdés. Ha túl nagy a felek közti igénykülönbség, ami már a kapcsolat legelején ki szokott derülni, akkor veszélyes azt tovább folytatni...
Fontos, hogy a két félnek legyenek közös céljaik! Én enélkül kapcsolatba bele sem vágnék már... Nagyon nagy összetartó erő, és "veled vagyok egész" érzést keltő, ha vannak közös céljaitok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!