Be kell adni a közösbe?
Figyelt kérdés
Párommal 4 éve élünk együtt. Neki is nekem is van 1-1 gyerekunk úgy kerultunk össze Közös kasszán vagyunk. Azon gondolkozunk h esetleg az én lakásomat kiadjuk albérletbe. Ilyenkor az albérlet ara szerintetek ami az én lakásomból folyik be az csak engem illetne és tegyem félre akar a gyerekem jövőjére vagy illik a közösbe beletenni?2019. okt. 8. 09:43
21/29 anonim válasza:
Koltozzetek a tiedbe, a parod adja ki az ovet es a befolyo osszeget invesztalja a gyermeke jovojebe! Ehhez igy mit szolsz?
22/29 anonim válasza:
Szerintem egyértelmű a konszenzus. Közös. Nem teheted meg a pároddal, hogy ilyen anyagi hátrányba hozod.
23/29 anonim válasza:
Hát én meg nem raknam bele.
Mondjuk a rezsibol többet vállalj, vagy a kaját ,ami a drágább.
Én akkor is elraknam a gyerekemnek.
24/29 anonim válasza:
Ja, utolsó, én meg erre azt mondanám neked, hogy lehet visszatiplizni a régi lakásodba és akkor az összes lé a tiéd. Ó, hogy akkor az a plusz pénz nem is létezne, mert nálam héderelsz? Gondolkozz már...
28/29 anonim válasza:
Én meg se mondanám mennyiért adtam ki.Ha 100 rugóért,csak 70-et mondanék,abból 30-at beleadnék a közösbe úgy hogy veszek belőle kaját.
29/29 anonim válasza:
Tök jó kapcsolat lehet, ahol így kell egymás elől dugdosni a pénzt, ahogy az utolsó is írta, bár gondolom, ez a mozaikcsalád átka. Teljesen megértem egyébként, én se költenék magamon és a saját gyerekemen kívül másra szívesen többet, mint amit kell. De akkor minek vagytok közös kasszán? Az miért nem zavar? Nincs nagy különbség, vagy éppenséggel azzal is te jársz jól? Ha külön kasszáznátok, és mindenki ugyanannyit tolna bele a közösbe, a maradék meg a saját pénze lenne, akkor eleve nem lenne ilyen probléma, dilemma. Mert egyébként tök gáéz, hogy csak azért van a pluszpénz, mert a másik lakásában laktok, és fordítva is lehetne...akkor hogy esne, hogy ő gyakorlatilag nyerészkedik olyasmin, amiből neked is hasznod lehetne. Azért egy lakás kiadásánál soktízezer Ft-ról van szó, aminek egy részét nyilván állagmegóvásra félre kellene tenni, de a többit közös kassza miatt bele kellene adni. Egyébként ha az én párom lennél, és közös kassza mellett megtudnám, hogy olyanon gondolkozol, hogy csak magadnak rakd el a bérleti díjat, már csomagolhatnál is visszafele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!