Ha az emberek tudják milyen nehéz az élet akkor miért akarják ezt tovább adni a gyerekeiknek?
Mi a férjemmel 6 évig egyengettük az életünket, hogy meglegyen a stabil háttér a gyerekvállaláshoz (10 éve voltunk már együtt mire belevágtunk). A bizonytalanba vagy szülők nyakára sosem szültem volna. Mégis döbbenetesen sok embertől kaptam meg azt, hogy mit vagyunk úgy ráizgulva, majd lesz valahogy, mert ők is a semmire/szülők nyakára/hitelre vállaltak gyereket oszt mégis minden rendeződött.... Ja, csak ráment a kapcsolatuk/a nagyszülők nevelik a gyereket/a hitel viszi a házat ezért anyóshoz kell költözni stb...
Hát mindenkinek mások az igényei.
Abba belegondoltál, ha a szüleid úgy gondolkoztak volna ahogy te, akkor nem lennél ezen a világon? - "Nekem fontosabb h nekem legyen jólétem és ha meg van minden amit szeretnék akkor esetleg ezt tovább adnám ..." - biztos nem lennél a vilgáon :D
Amúgy osztom a véleményt, ha nem tud valaki egy gyereket normálisan felnevelni, akkor ne vállalja!
"Abba belegondoltál, ha a szüleid úgy gondolkoztak volna ahogy te, akkor nem lennél ezen a világon?"
ez a létező legrosszabb érv. ugyanis nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy inkább ne születtek volna meg, minthogy a gyerekkorukat/egész életüket létbizonytalanságban, éhezésben éljék le.
"nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy inkább ne születtek volna meg, minthogy a gyerekkorukat/egész életüket létbizonytalanságban, éhezésben éljék le."
Igen, de még többen vannak akik csak azért nem akartak megszületni, mert most bele karnak halni abba, hogy iskolába kell járni vagy anyuci megkéri, hogy ha evett akkor a tányért tegye a mosogatóba maga után...
Régen azért ez nem így volt. Nem vagyok öreg egyébként, 29 éves, de nagyon látványos a leépülése a most felnövő generációnak. És pontosan emiatt lesz a kérdező kérdése hatalmas probléma az elkövetkezendő években, mert aki jólétben nőtt föl egyre inkább nem vállal gyereket (kényelmi okokból vagy józan észből, az most mindegy), aki pedig azt látta, hogy nyomorban is fel lehet nőni valahogy az ugyanúgy egy vállrándítás mellett fog bevállalni a semmire X számú gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!