Testvérnek esküvőre mennyit illik adni?
Nem tudom, mennyit illik, de az egyik testvérem úgy volt vele, hogy így is elég sokat segít neki a család, nem várt még pénzt is mellé. Hímeztem azért neki egy terítőt a kis asztalukra, mert akkor költöztek és tudtam, hogy nincs terítőjük, na meg részben én sofőrködtem, ami azt jelentette, hogy egy korty alkoholt nem ittam :). A bátyáméknak nagy esküvőjük volt, tudtam, hogy túl sokat költöttek rá, az anyagi helyzetem javult valamivel, úgyhogy 30 ezret adtam, a későbbi férjem még valamennyit a menyasszonytáncba, de a másik két tesóm nem állt akkor úgy, ők nem adtak pénzt és nem is lett belőle sértődés. A mi esküvőnkön a testvéreim és a közeli barátok sokat segítettek, nem vártam tőlük még pénzt is.
A tesód valószínűleg sejti, hogy állsz anyagilag. Szerintem menj oda hozzá, hogy miben tudsz segíteni az esküvőnél: díszítés, fuvar, ital beszerzés, rágcsálnivaló ... hogy érezze a törődést. Ezek sokszor többet érnek, mint a sok pénz, mert levesz egy kis terhet a vállukról. Ha olyan a viszonyotok, nyíltan is megmondhatod neki, hogy szeretnél hozzájárulni az esküvőjéhez, mert a tesód, de nem állsz jól anyagilag.
Vegyetek több sorsjegyet mondjuk 5 ezer ft értékben és rakjátok be egy képkeretbe, vagy virágcsokrot is lehet belőle csináltatni.
Meg egy 5 ezrest mondjuk bedobtok menyecske táncba ez bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!