Be kell adni a közösbe?

És hol költöztetek össze? A párod lakásában?
Mert akkor egyértelmű, hogy illik beadni a közösbe, mert a párod nem tudja kiadni a saját lakását, hogy gyűjtsön a gyerekének.
Vagy fizettessen veled és a gyerekeddel lakbért és azt rakja?

A te helyzetedben én beletenném.
Ha külön mentek, a lakás úgyis neked marad meg.
De ez én vagyok. Te hogy érzed?

Még ha közösen is vettétek a lakást, akkor is az kellett hozzá, hogy együtt legyetek. Csak a saját jövedemedből nem telt volna rá (valószínűleg). Magyarul a te lakásod azért szabadult fel, mert közösen gazdálkodtok, és összeköltöztetek. Ezért a lakásból származó bevétel is közös kell legyen. Ha úgy döntötök, hogy felélitek,akkor közösen teszitek, ha összegyűjtitek, akkor pedig a megtakarítás arányos része illet mindenkit.
Legalábbis az én erkölcsi érzékem ezt diktálja.

Szerintem egy kisebb-nagyobb részt tarts meg, a többit úgyis a gyerekre költöd, vagy egy meghatározott(!) közös célja. Csak úgy ne hagyd beolvadni teljesen.
Ja, a bérbeadott lakás esetleges javítása, amortizációja is költség, arra legalább tegyél félre.

Attol fugg, kinek a lakasaban eltek.
Ha annak a lakasnak, amiben laktok, a vetelaranak legalabb a felet te adtad bele, akkor a te kulon lakasod berleti dija teged illet.
Ha viszont ove a lakas, amiben laktok, akkor neked erkolcsi kotelesseged a kozosbe tenni a lakasod kiadasabol jovo bevetelt, hisz azert tudod egyaltalan kiadni, mert a parodeban laksz ingyen, nem a sajatodeban.
Ha kozos a lakas, de te joval kevesebb, mint felet tetted az araba, akkor a lakaskiadasbol jovo bevetel egy reszet felreteheted magadnak, de a tobbi reszet tedd a kozosbe. Itt nyilvan kb. ugy kell ezt elosztani, hogy az elobb emlitett aranyokkal osszhangban legyen.
Ha az altalatok lakott lakast vetel utan jelentosebb osszegert felujitottatok, akkor ertelemszeruen azt is hozza kell szamolni a vetelarahoz (tehat lenyeges, hogy kinek a penzebol lett felujitva).
Amiket irtam, az nem jogszabaly, hanem csupan erkolcsi szabaly, tehat elvileg barhogyan megallapodhattok, de igy korrekt, es en csak ilyen elszamolassal lennek hajlando tudomasul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!