Be kell adni a közösbe?
Ha normális színvonalon éltek, ha úgy gondolod, hogy ha ebből a pénzből nem kaját vennél, vagy ruhát, bármi mást, akkor is megmaradna ez a színvonal, mint most, akkor inkább tedd félre.
De ezt beszéld meg a pároddal, hogy ő mit gondol. Mondd el, hogy benned több lehetőség felmerült, pl beadni a közösbe (csak akkor mondd, ha ez téged nem zavar), vagy egy részét beadni, a többi pedig a tiéd. Azért mégiscsak a te lakásodban laknak, ha nem lenne az a lakás, akkor nem lenne ez a pénz.
Értelemszerűen, mivel hogy nála laktok, így valamennyit be KELL adni, vagyis én így gondolom, de ez emberfüggő, hogy kinek milyen elvei vannak.
Közös kasszán vagytok miközben a párod lakását lakjátok.
Hogy tud benned egyáltalán felmerülni, hogy ne add be a közösbe?
Ha nem kenyérre kell nektek az a pénz, akkor nekem úgy lennél korrekt ember, ha azt mondanád a párodnak:
"Józsi, ezt a pénzt tegyük félre a GYEREKEK jövőjére, fele-fele arányban!"
Ha nő vagy, akkor nem kell beadnod. Ha féri vagy, akkor a felét add be, felét meg saját gyerekednek a számlájára tedd, és akkor nincs az, hogy ingyenélő vagy ott.
41F
Illik beleadni valamit! (Főleg, ha szükséges)
Ha nem kell, akkor a gyereked jövőjére, vagy egyéb tartaléknak tedd félre.
Ha a párod lakásában élsz, akkor szerintem illik valamennyit beleadni. Akár beszéljétek meg, hogy közösen félreteszitek amit beleadsz. Tartaléknak, nyaralasra vagy bármi.
De szerintem nyugodtan félre teheted a kiadásból származó bevétel nagy részét. Azt is nézd, hogy nem tiszta haszon, hiszen használják az albérlők a lakást, amortizálódik stb.
Beszéld meg a pároddal, hogy ő mit gondol, mennyit adj be belőle.
Ha albiban laknátok, akkor természetesen a tied lenne mind, de így, hogy az ő lakásában szerintem illik picit beleadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!