Miért ciki ha valaki felveszi a férje teljes nevét?
Szerintem ez nem ciki,vagy nem ciki kérdése,mert amúgy nyilván mindenki azt csinál,amit szeretne és a házasulandó pár majd eldönti egymás között,hogy a nő hogy veszi fel a leendő férj nevét,de szerintem is itt inkább az a baj,hogy a nő neve ebben a formában,hogy Kis Béláné,nem derül ki. Hacsak nem mondjuk van egy Kis Bélánk,meg mondjuk egy Horváth Katalinunk pl és ebből lesz Kis Béláné Katalin. Akkor legalább tudjuk milyen néven szólíthatjuk a nőt.
Amúgy szerintem pont ezért a legegyszerűbb megoldás erre,hogy a nő Kisné Horváth Katalin legyen,mert ott a Kisné,tehát mindenki tudja,hogy férjezett,de ott van a saját neve is,hogy Horváth Katalin,tehát nincs "megfosztva" az identitásától,plusz ott a Katalin is,tehát nincs probléma abból se,hogy milyen néven lehet őt szólítani. Illetve szerintem a kötőjeles megoldás sem rossz,de én azt csak abban az esetben használnám,ha a két ember vezetékneve együtt nem hangzik hülyén.
A Kiss Béláné formáról eszembe jut egy rádiós betelefonáló,aki Béla napra küldte "szülei névnapjára" ezt a számot:D
Hát,mit mondjak,elég nevetséges volt,de nem indokolatlan.
Gálvölgyi show.
A hazugság ára.
Zengő Jánosné vagyok,Veronika édesanyja.
Hogyan szólíthatom?
Zengő Jánosnénak.
Én úgy éreztem volna magam ha felvettem volna úgy a nevét, hogy én megszűntem létezni abban a formában aki vagyok, s egy másik ember "tulajdona" lettem. Vagy hogy mondjam... A férjem a valaki, én meg csak a -né....
Én ...-né + saját nevem kombinációban vettem fel, de szivem szerint ezt sem akartam, csak nem akartam megbántani. A nevéről sajnos a családja jut eszembe akik lelkileg roncsot csináltak belőlem... de a férjem annyira akarta, hogy viseljem az ő nevét, hogy beadtam a derekam. De csak így, más formában szó sem lehetett volna róla.
Én a Dobosné Fónagy Rita mellett döntöttem. Így tudják hogy férjnél vagyok és a saját nevem is szerepel.
Viszont eszembe jutott egy sztori. Még egy tanárom mwsélte. Egy Cserepes vezetéknevű házaspár Virágnak nevezte el lány gyermekét, így Cserepes Virág lett. Ahogy felnőtt, egyszer csak találkozott Kaktusz Gáborral. 😂😂😂😂 És igen!! Összeházasodtak és így lett
Kaktuszné Cserepes Virág
Hát én is így tartottam volna meg 😂😂🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!