Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénz kell ahhoz, hogy...

Mennyi pénz kell ahhoz, hogy egész hónapban el tudd látni a háztartást? Ketten vagyunk, de mindennap ebédet vinni vacsi meg minden!

Figyelt kérdés
Nekem 16 ezer ft bol kell megoldanom egészhónapra mert nálunk nincs olyan hó közben hogy lemegyek boltba egy fej kelkáposztáért!Csak ennyit enged a férjem!Én vagyok hülye vagy mi van????
2008. nov. 15. 13:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
95%
Arra gondolj, hogy most még csak a te életedet teszi tönkre, de ha gyerekeitek lesznek, akkor azokéit is. És az bizony a te lelkeden szárad majd. Nem szabad ennyire csak sodródni az életben, állj ki magad mellett, és hozz felelős döntéseket!
2008. nov. 15. 19:28
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagy az nem jelent semmit, én 30 évesen váltam 2 gyerekkel, és azóta 8 éve élek sokkal jobb kapcsolatban ugy hogy van 2 gyerekem, nincs veszve semmi, jobb most lépni, mint 10 év mulva gyerekkel! Térj észhez, és a magabiztosságtol ne félj, ha rákényszerülsz dolgokra sok mindenre leszel képes !! Válásom után 100 szor magabiztosabb lettem, pedig volt velem két pici gyerek, fel a fejjel, ne légy bátortalan vágj bele.
2008. nov. 15. 19:35
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit fiatal vagyok hozzátok, igazából nem is tudok tanácsot adni a konkrét kérdés ügyében, ugyanis nálunk soha nem voltak ilyen családi gondok. Nem voltunk gazdagok, most még annyira sem, de egy hangos szó nem volt itthon soha.

Én a korodra szeretnék írni. Egy kicsit dedós, de pl a Jóbarátokban Monica is 30 vmennyi éves volt, amikor férjhez ment, unokatesóm 35 évesen vállalta a 2. gyereket nemrég. Egyáltalán nem vagy öreg, és megérdemled a boldogságot. Anyum 30 évesen szült engem. Ne sírj, fel a fejjel.

Egy 19 éves lány

2008. nov. 15. 19:55
 34/41 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszadó:KÖSZÖNÖM!

teljesen igazatok van!Sokszor érzem azt hogy én több vagyok ennél és igazábol nem ez az én rendeltetésem!Köszönöm,Köszönöm!!

2008. nov. 15. 20:01
 35/41 anonim válasza:
91%
Szia! Hát 16000-ből egy hónapra 2 embernek megélni tényleg művészet. Nekünk a havi bevétel kb.150000, van 2 gyerek (7,és 2 évesek) a nagyobbik lisztérzékeny , így jóval több a kiadásunk (liszt 900-1000 ft/ kg, heti 1 kg kell! tészta 250 gr 300-500 ft) minden kötelező kiadást levonva marad kb.30- jó esetben 45000 forintunk.Ebből sem egyszerű.:(
2008. nov. 15. 21:16
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd el,ne pazarold rá az időd,elvéve a lehetőséget magadtól,hogy olyan társat találj akivel boldog lehetsz,aki partnereként kezel téged.Na hari,de én sem értem meg,hogy hogyan lehet ezt a sok megaláztatást eltűrni.És ha tudtad milyen miért megy a fizud az ő számlájára?Ez normális lenne egy normál kapcsolatban,de nem így.Azt meg nem gondolhatod komolyan,ha 32 évesen boldogtalan vagy az oldalán,akkor még a maradék 60-70-et kibírod mellette?Ne viccelj.Jobb lenne 15-20 év múlva válni gyerekekkel,mikor már egy család életét tönkretette?Gondolkozz,és menekülj tőle!!

Sok erőt hozzá,minden jót neked.

2008. nov. 15. 22:09
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, nehogy eszedbe jusson ennek az embernek gyereket szülni. Szerinted mi lenne? Akkor is adna 16ezret aztán abból vegyél a gyereknek pelenkát, gyógyszert meg kaját, mert amíg pici nem eheti azt amit ti. Én fognám a cuccomat és elhagynám! Vagy amit az egyik válaszoló írt. Nyitnék egy folyószámlát és odautaltatnám a fizetésem. aztán ő meg majd csodálkozna 10-én, hogy mi van! Azért nehogy már a daját pénzedet, amiért keményen dolgoztál egész hónapban, ne adja oda. Ez már pofátlanság és nagyon aljas dolog!
2008. nov. 16. 12:06
 38/41 anonim ***** válasza:
98%
Azt mondja,hogy csodálkoznál,ha tudnád mennyi pénzetek van?Te miért nem tudod?Mert nem köti az orrodra,mivel nem tartozik rád?Sztem inkább úgy érti,hogy mennyi pénzem van NEKEM,NEKEM,NEKEM!Ez egy egoista barom,nyiss egy folyószámlát,ehhez nem kell a beleegyezése,és nélküle is elintézhető.Viseljétek fele-fele arányban a rezsit,aztán adj Neki 8000 ft-t hogy vásároljon be légyszi a te részedre is!Lehet észre tér,és belátja,hogy az Ő gazdagságához Te is hozzájárultál és elkezd tisztelni.Én a Te helyedben most nem hagynám el,mert sztem első dolga lenne eltüntetni a számlájáról a közös pénzeteket,amiért Te is dolgoztál.Már csak azért se hagynám!Nem a pénz miatt,hanem azért mert elvégre nem a rabszolgája voltál,aki az Ő gazdagságáért dolgozott!!Fel a fejjel,keményíts be,ha ezt megcsinálod még panaszkodni sem tud senkinek,mert tuti,hogy leugatják!
2008. nov. 16. 13:15
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem értem, miért csak havonta egyszer lehet vásárolni? A kenyér nem áll el egy hónapig, sem a tej, se nagyon sok más dolog.

Én egyedül nevelem a kisfiam, 1 éves, havi 80 ezerből élünk, ebből 25 csak a lakbérem, 20 körül van a rezsi, a maradékból kaja, meg a gyereknek kell ruhát venni elég gyakran, mert hamar kinövi. Ja, meg hát havi 5000 a bérlet, meg kb. 4000 a tévé plusz a net. És így is mindig gondban vagyok hó végén. Nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet havi 16 ezer forintból bevásárolni, mivel ugye nem csak élelmiszert kell venni, hanem szappant, sampont, mosogatószert, vécépapírt, sokmindent. Nagyon szeretném, ha tudnék spórolni, mert pl. új számítógépet kéne vennem, mert ami most van az gyakorlatilag használhatatlan már, közben suliba is járok, arra is megy el pénz. Még 4 hónapja a szüleimmel laktam, akkor még mertem arra gondolni, hogy havi egyszer elmegyek szórakozni, hát ez mostmár elképzelhetetlen...

Nem igazán értem a férjedet. Amúgy az én gyerekem apja is ilyen volt, mindenbe beleszólt, olyanba pláne, amihez nem is értett. Hát nekem mondjuk elegem is lett ebből, ott is hagytam a fenébe. "Büntetésből" azóta se fizet egy fillért se, de megyek is majd bíróságra hamarosan.

2008. nov. 17. 16:51
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ketten vagyunk, külön háztartásban élünk. Elég sokat költünk kajára, szerintem kb 20-25 ezret minimum(!), bár a szüleink nagyon segítőkészek és van hogy megfőznek, vagy adnak nyersanyagokat. Emellett kapunk ebédcsekket a munkahelyen, úgyhogy legfőképp azt költjük, a készpénzt sajnáljuk. Szeretjük a friss péksüteményeket, a gyümölcsleveket, a finom sajtokat és jó borokat...

A férjed meg...inkább hagyjuk. Szerintem ezt már te is érzed.

2008. nov. 24. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!