A pénz változtatja meg így az embereket?
Meglehet. Tudod, ha valakinek jól megy, akkor elveszti önmagát sokszor.
Férjemnek van egy unokanővére, aki külföldre járt kurvulni. Amig ki nem öregedett, ő volt a falu nagycságája. Most már, hogy kiöregedett a szakmából, lejjebb adta az igények, de már nem kér belőle senki. A foglalkozását még elnézte neki mindenki. De a viselkedését nem. Igy járt.
Nem mindenkit,valaki alapból egy bunkó seg.g fej...
Ismerek olyat aki gazdag ember lett és normálisabb mint amikor egy átlag ember volt,szóval szerintem ez egyén függő dolog.Aki alapból bunkó és benne van az hogy egy tapló azzal amúgy sem lehet mit kezdeni.
Arra nem gondoltál hogy a vállalkozást folyamatosan müködtettni idő igényes és stresszes dolog, nincs anyi idejük a rokonokra
a 2 fiú meg így erősan 30 felé már nem szívesen pesztrál 2 tinit pláne úgy hogy már ti is böven a haverokkal loggtok nincs már akkora szükségetek a rokkonokra.
Én is inkább az időhiányra gondolok. Ma Magyarországon, hogy valaki tartani tudja azt az életszínvonalat, hogy ne kapcsoljanak nála ki semmi közművet (tehát nem luxusra gondolok), sokszor nap 12-14 óra munkával lehet csak elérni. Ennyi munka mellett az ember már nem tud barátkozni.
Én pl. a 8 órás meló mellé éveken át korrepetáltam heti 6-szor egy kisfiút. Semmi szabadidőm nem volt. 10-18 h-ig dolgoztam, 19-21 h-ig korrepetáltam, utána jött minden házimunka, esténként bezuhantam az ágyba. Az egyetlen szabadnapomon, amikor nem kellett korrepetálnom, akkor is dolgoztam a hivatalos munkahelyemen. Szóval soha nem volt olyan napom, amikor ne dolgoztam volna. És ez csak a létminimum biztosítására volt elég.
Ha volt néha véletlenül egy fél szabadnapom, örültem ha pihenhetek. Vendéget nem hívtam soha, mert állandóan úszott a lakás. A korrepetálás után fősulit kellett csinálnom munka mellett, akkor meg amiatt nem hívtam vendéget, állandó kupleráj volt nálunk.
Kb. 6 év kiesett így az életemből. Mostanra megszoktam, hogy nem hívok senkit. És most is be kellett vállalni egy plusz melót 1 éven át, ráadásul a nyelvtanulás...Hát hozzám ne jöjjön senki! A lakás úszik és már nem is érdekel.
Jól mondják egy vállalkozás nem lesz hirtelen sikeres és megy el a saját lábán. Minél több pénzt termelnek annál több munka van benne. Plusz az unokatestvéreid más korosztály, felnőttek, biztos barátnőznek, talán már menyasszony is van. Ti meg gyerekek vagytok. Ők már dolgoznak, nincs annyi idejük mint régen.
Persze ettől még lehetne tartani a családdal a kapcsolatot, de ha nincs egymásra se idejük akkor már bocs de nem a rokonokkal lesznek hanem egymással, ha tehetik. Engem a családom szét akar szakítani. Alig tudok a férjemmel lenni, mert halálra melózzuk magunkat és mi vagyunk a szemetek hogy nem járkálunk hetente pofavizitre, mert együtt is akarunk lenni. Csak mi ketten. Mégis megy a hiszti, hogy de menjünk le ebédre...
Ha téged zavar, hogy "kerülnek" titeket, hát szervezz valami közös bulit, ha nem jönnek el akkor mond meg hogy neked hiányzik a régi rendszer, de ne lepődj meg ha azt a magyarázatot kapod amit én is leírtam. Van saját életük és arra sincs sok idejük. Egy átlag melóhely 8 óra (mint az enyém is) és alig van időm a férjemre, mert mosás, takarítás, pofavizit a családnál, stb. Egy vállalkozás 24 órán át foglalja le az embert...
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!