Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek? Anyós+unoka...

Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!

A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.

A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.

2010. máj. 3. 08:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

12:01 Attól, hogy kifogtál egy rossz anyóst, egy befolyásolható férjet, még nem lesz minden anyós szemét. Senki nem akarja a véleményed megváltoztatni az anyósodról, de Ő a Te anyósod. Ne általánosíts és pláne ne adj gyülölködő tanácsot. Attól, hogy én nem veszem magamra, egy fiatalasszonyt, aki nemrég szült, és lehet tele van bizonytalansággal, elfordíthatsz a családjától olyan miatt ami lehet, hogy egy beszélgetéssel, vagy egy "kicsit a sarkamra állok" -kal megoldható.

Az elöttem szólónak nagyon sokban igaza van. Az én anyósom sem egy földre szállt angyal, a mai napig is ott tesz keresztbe ahol csak tud, de a férjemet egy pillanatra sem tudta ellenem fordítani, a gyerekeimet pedig meg sem próbálta elvenni, mert tudta, Ő járna rosszabbul. Harcolj a lányodért! Egy nagymama sehol nem ér fel egy anyával.

2010. máj. 20. 04:58
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
A lányom ki nem állhatja az anyósát. Abból, amiket elmond róla, valóban egy rosszindulatú,abnormális gondolkodású nő lehet. Én magam a fiatalok esküvőjén találkoztam vele először, és utoljára, többet nem is keresem vele a kapcsolatot./ Ott kezdi ki a lányomat, ahol tudja,egy őszintétlen nő, és önző a végletekig.Ennek ellenére azt mondom a lányomnak, hogy a párjának az édesanyja, ne bántsa meg azzal a párját, hogy előtte rossz szót mond rá. Látja azt a párja, hogy ki és mi az ő édesanyja, s elég baj az neki. Viszont ne hagyja, hogy egy kérdiplomás nőt lealázzon az anyósa a nyolc osztályával! Ragaszkodjon elveihez, hisz ő felelős a gyermekéért, az anyóstól kritikán kívül másra nem számíthat.Hűvös távolságtartás mindig célravezetőbb, mint a szakaszos nyalakodás-sárdobálás-nyalakodás...
2010. máj. 22. 07:41
 33/36 A kérdező kommentje:

Hű, de elkanyarodtunk a témától. :) Köszi azoknak, akik hasznos tanácsokat adtak.

Nem véletlenül szögeztem le az elején, hogy nem utálom az anyósomat! Ugyanis nem kértem a "koptasd le" típusú tanácsokból. Nem a szívem csücske, de mit utáljak rajta? Ő nevelte fel a férjemet! Meg tényleg csupa jó szándék, csak rosszul tálalja.

2010. máj. 22. 09:33
 34/36 anonim ***** válasza:
Nem gyűlölködő tanácsot akartam adni,és nem gondolom,hogy minden anyós rossz.Harcolnék a gyermekemért,de sajnos én egyedül vagyok a világban,mert sajnos gyermek korom óta senkim sincs,és így elég nehéz a sarkamra állnom.Elnézést kérek,ha bárkit is megbántottam,amit persze nem akartam,de az én férjem sem volt mindig ilyen,és magamból kiindulva szerettem volna segíteni a kérdezőnek.Nem vezérel gyűlölet az anyósom felé,de nem tudjátok elképzelni,hogy miken mentem keresztül,és a fájdalom még mindig él bennem.
2010. máj. 31. 22:02
 35/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Írtam már korábban, de lassan egy hónap telt el! Mizu???? Segítettek valamit a tanácsok? Sikerült "rendezni" a kapcsolatot az anyósoddal? Változott valamit az álláspontja?

Érdekel, mert nekem is volt/van hasonló problémám és kíváncsi vagyok h másnál ezek hogy mennek!!!

Szép napot!

2010. jún. 1. 08:55
 36/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, rendeződtek azóta a dolgok! Férjem és az anyósom kibékültek, azóta többször volt itt, egyszer itt töltött egy egész napot hétköznap, levitte sétálni is a picit, ami nagyon jó volt, mert tudtam tanulni.
2010. jún. 4. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!