Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.
Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!
A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.
A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.
12:01 Attól, hogy kifogtál egy rossz anyóst, egy befolyásolható férjet, még nem lesz minden anyós szemét. Senki nem akarja a véleményed megváltoztatni az anyósodról, de Ő a Te anyósod. Ne általánosíts és pláne ne adj gyülölködő tanácsot. Attól, hogy én nem veszem magamra, egy fiatalasszonyt, aki nemrég szült, és lehet tele van bizonytalansággal, elfordíthatsz a családjától olyan miatt ami lehet, hogy egy beszélgetéssel, vagy egy "kicsit a sarkamra állok" -kal megoldható.
Az elöttem szólónak nagyon sokban igaza van. Az én anyósom sem egy földre szállt angyal, a mai napig is ott tesz keresztbe ahol csak tud, de a férjemet egy pillanatra sem tudta ellenem fordítani, a gyerekeimet pedig meg sem próbálta elvenni, mert tudta, Ő járna rosszabbul. Harcolj a lányodért! Egy nagymama sehol nem ér fel egy anyával.
Hű, de elkanyarodtunk a témától. :) Köszi azoknak, akik hasznos tanácsokat adtak.
Nem véletlenül szögeztem le az elején, hogy nem utálom az anyósomat! Ugyanis nem kértem a "koptasd le" típusú tanácsokból. Nem a szívem csücske, de mit utáljak rajta? Ő nevelte fel a férjemet! Meg tényleg csupa jó szándék, csak rosszul tálalja.
Szia!
Írtam már korábban, de lassan egy hónap telt el! Mizu???? Segítettek valamit a tanácsok? Sikerült "rendezni" a kapcsolatot az anyósoddal? Változott valamit az álláspontja?
Érdekel, mert nekem is volt/van hasonló problémám és kíváncsi vagyok h másnál ezek hogy mennek!!!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!