Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek? Anyós+unoka...

Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!

A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.

A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.

2010. máj. 3. 08:48
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Igazából én is úgy vagyok vele, hogy szívesen meghallgatom az idősebbek tanácsait, de utána szeretném eldönteni, kinek higgyek. Ott van pl. a vegyük-e fel, ha sír örök problémája. Anyósom szerint fel kell venni, anyukám szerint nem. Akkor most melyiküknek van igaza? (Felveszem)
2010. máj. 3. 09:44
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
egy talpraesett anyának igazán idegesitő mikor egyfolytába tágítják a fejét,ezt én is utáltam,őssze is vesztem a szülőkkel,mondtam nekik hogy akkor osszanak tanácsot ha kérdezek.
2010. máj. 3. 09:47
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Tudom min mész keresztül. Az én esetem: koraszülött a kicsi, nem tudtam szoptatni, nem engedték ki az inkubátorból. Le kellett fejni a tejet, s szondával etették. Ráadásul menni is alig bírtam, nagyon legyengültem, s nem engedték az orvosok, hogy több emeletet sétáljak a koraszülött osztályig, így maradt a kórterem és ott a tejcsi lefejése. Anyám jött és dirigált. Hogy hogy nem szoptatom, milyen lusta vagyok, annyit megtehetnék, hogy lemegyek és megetetem. Elmondott mindennek, nap mint nap bejött a kórházba. Addig csinálta míg a doki rá nem szólt. Sőt jelezte, hogy megtiltja a látogatást ha továbbra is ezt műveli. Érdekes volt látni őt akkor. Sőt a család a mamával értettek egyet addig míg nem volt lehetőségük végighallgatni az orvost. Pici gyereket nem szabad kiszedni hosszú időre az inkubátorból, a szonda a gyorsabb evést szolgálja, így nem pazarol energiát. Nekem fájt a legjobban, hogy így látom a manót, a hatalmas vágástól nem bírok menni, az anyám ordítja a hülyeségeit. ÁÁÁÁ! Van olyan nagyszülő aki megbolondul (tisztelet a kivételnek). Szerintem tudod mi a helyes, ösztönösen jön, amit meg nem tudsz arra ott a védőnő, a gyerekdoki.
2010. máj. 3. 09:47
 14/36 anonim ***** válasza:

én majd hallgatni fogok anyára, én sokkal inkább apámtól tartom majd távol a kölykeimet, mert belőle nézem inkább ki, hogy megbolondul

21/L

2010. máj. 3. 09:57
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Biztos jót akarnak a nagyik, csak nem mindig tálalják megfelelően. Pl. anyukámtól nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, de néha legszívesebben beszólnék, hogy a saját dolgával törődjön. És nem a tartalom miatt, hanem a stílus miatt. Anyukám amúgy tanítónő, és eléggé elismert a szakmájában. Sokszor azt érzem, hogy ha a szülőknek ad valami tanácsot, azt is ilyen stílusban közölné, csak ugye velük nem teheti meg (mindig kedves mindenkivel), de mivel én a lánya vagyok, nálam nem kell figyelni a modorára. Pl. tegnap is ez volt. Én nem vagyok egy gügyögős anyuka, egyáltalán nem, nem is helyeslem, de tegnap poénból azt mondtam anyámnak (a fiam füle hallatára), hogy oké, szietek. Erre anyám rámripakodott, hogy úgy van, mondd csak a gyerek előtt a hülyeségeket, majd jól megtanulja. Miközben tudhatná, hogy sosem beszélek így, egyszer az életben elhagyta egy ilyen szó a számat, ráadásul viccből, akkor talán nem kéne így leteremteni. Na engem ez az, ami nagyon zavar, tegnap is kedvem lett volna visszaszólni, hogy egyrészt jó lenne, ha normálisan közölné az észrevételeit, másrészt pedig a gyerekem előtt ne oktasson már ki.

Érdekes, hogy a nagyszüleim is sok tanácsot adnak, aminek a felét sem fogadom meg, mert máshogy tartom jónak, de ott még sose volt ilyen problémám, mert mondanak valamit, én bólogatok, hogy majd még meglátjuk, aztán ennyiben van hagyva a dolog.

2010. máj. 3. 10:00
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagymama vagyok, ráadásul fiamnál is van gyermek, a lányomnál is. A lányom rendszeresn kikéri a tanácsomat, még éjjel is rámcsörög, hogy látom, most mit tegyen, mi lehet a baj. Megbízik bennem. Bár én csak tanácsot adok, de a döntés az övé. És felnézek rá, mert bár ezt az utat én is bejártam, de így, kívülről nézve, nagy felelősség hárul egy anyára. A menyem viszont kerek-perec eltiltotta tőlünk az unokát: mondván, hogy rossz hatással vagyunk rá ha nálunk van, nem bír vele utána. A baj az, hogy mi foglalkozunk vele,neki viszont nincs arra ideje, hogy ugyanezt megadja neki. Szokja meg, hogy egyedül kell lennie.Nem kérni kell egy gyereket, hanem parancsolni neki. Nem magyarázgatni, hanem büntetni. Ezt a döntést is elfogadtam, november óta nem is láttuk az unokát. Hozzá kell tenni, hogy 6 éven át tanultam pszichológiát, könyvtárnyi szakkönyvet kiolvastam, 2 gyereket felneveltünk, de ha a menyem így látja, biztos neki van igaza. Csak ő nem tudja még, hogy nem csak minket rövidít meg ezzel, hanem a gyermeket is, aki úgy nő fel, hogy megfosztják a nagyszülőtől. És ezek az évek nem játszhatók újra, nem radírozhatók ki, hogy elszúrtuk, próbáljuk meg másképp. De ezek ellenére is azt mondom: a szülő felelős a gyermekéért, nem a nagyszülő. Nem szabad veszekedni, hanem elfogadni az anya döntését, még ha nagyon fáj is.
2010. máj. 3. 10:01
 17/36 anonim ***** válasza:
27%

Csak annyit jegyzek meg,ha mindig felveszed,amikor sír,akkor később sem tudod letenni soha. Két szopi között nem baj,ha sír ( feltéve,ha jóllakott),és éjjel is kell legalább 3-4 óra két szopi között.Ahogy nő az esti és hajnali evés között mindig több lesz az alvásidő. Ha adsz neki édesköményteát,az csak jót tesz neki,mert enyhíti a hasfájását is. Egészségesebb és többet ér,mint a gyógyszerek,amelyek ma divatosak.

Ha nem szoktatod hozzá,hogy egyedül is ellegyen az ágyában,akkor még nagyon sok bajod lesz miatta. Hány anyuka írja itt is,hogy a baba még 7-8 hónaposan is felkel éjjel többször is,és már ki van merülve. Ha ezt elakarod kerülni,akkor még most kell gondolkodnod.

Nem minden rossz,amit az idősek gondolnak. Az új divat pedig nem feltétlenül jó.

2010. máj. 3. 10:03
 18/36 anonim ***** válasza:

már írtam korábban, én se vagyok az eltiltás híve anya vagyok és úgy gondolom, h a gyerek majd eldönti, h a nagyszüleivel mennyire szeretné tartani a kapcsolatot, a lehetőséget meg kell adni,h találkozzanak.....igazából én magamon látom, h mennyire ki tud fárasztani a fiam és ilyenkor jó ha valaki vigyáz a gyerekre, én is csak abban reménykedek, h azért nagy baja nem lesz a picurnak, mivel nem az én elveimet vallják....

a másik oldalt is meg lehet érteni, azért régen más volt, anyu is mesélte, h régen pólya volt a kötelező, volt akit 6 hónapig ki se vettek belőle, ma meg ott a hordozókendő, amiben végülis csak úgy lóg a gyerek, meg az igény szerinti szoptatás....stb.....el tudom képzelni h aki nem elég nyitott az ilyen "újdonságokra" az szinte belebetegszik és nem hagyja szó nélkül......de szerintem ahogy mi se szólunk bele, h az anyós hogyan főzze a töltöttkáposztát, ő se akarja megmondani minden áron h hogy kell gyereket nevelni, a tanács jöhet, de csak ha kérem....kéretlenül csak tolakodás...egyébként meg ott a édőnő, a gyerekorvos, az internet, na meg a jó öreg anyai ösztön (engem még sosem csalt meg)..ha határozottak vagytok, akkor meg fognak békélni, jó az elején lefektetni az alaptételeket, Ti vagytok a szülei!!!!sok sikert!

2010. máj. 3. 10:39
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Én saját anyukámmal vesztem annak idején össze, kb ugyanigy. Elrohant, és ő is ott hagyta az ajándékát (már nem emlékszem éppen milyen apropóból kapta.) Egy hét múlva sirva jött, hogy nagyon hiányzunk neki. Utána sokkal elviselhetőbb volt a helyzet.
2010. máj. 3. 10:40
 20/36 anonim ***** válasza:
78%

Kit érdekel az anyós? :o

Minek foglalkozol vele egyáltalán? Engem nem nagyon érdekelne, hogy hisztizik, ha akar valamit, megtanul normálisan viselkedni és azt, hogy merre van az addig. Tök jó fej férjed van, hogy mellettetek áll ki, tudod hány nő cserélne veled? Most őszintén jobb lenne, ha a veszekedés után téged szidott volna le, hogy hogy mersz az anyjával veszekedni, és kötelezni akarna arra, hogy mindent úgy csinálj, ahogy a mama akarja? Te lennél a legjobban felháborodva. Pedig el sem hinnéd, mennyi ilyen férj van.

2010. máj. 3. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!