Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek? Anyós+unoka...

Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!

A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.

A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.

2010. máj. 3. 08:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Igen, 30 év alatt óriásit változott a felfogás a gyermeknevelés körül. Nekünk ki sem adták a babát pólya nélkül: betették a csecsemősök, az ajtóban csak abban adták át, aztán azt csinált a szülő, amit akart. Nekünk hason kellett fektetni, mikor csengetett a védőnő, gyorsan hasra fordítottam. Angolpólyában kellett tartani, kis flanel anyagú, jéghideg volt a pici lába, én bizony beraktam néhány hétig a jó meleg pólyába.Most akkor milyen tanácsot ad egy nagyanya, aki ilyeneket tapasztalt, e szerint cselekedett? Jószándékú, de túlhaladott.

Az is sok probléma eredője, hogy két különböző felfogású ember kerül össze. Másképp éltek, másképp nevelődtek, s ha még az egyik nem is kedveli az anyósát, méginkább visszautasítja a tanácsait.Óriási tapintatra, önzetlenségre van szükség, az biztos.S nem megsértődni.

2010. máj. 3. 12:00
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

9:40-es ha már off-olsz, olvasd el jobban mire kritizálsz. A nagymama (aki szerintem nem kamuzik) arról beszélt, hogy ő nem szólt bele annak idején pedig nagyon aggódott, ma pedig 2 egészséges unokája van, nem kisbabák, hanem akkorák hogy már ott lehet hagyni a nagyszülőknél. Én gratulálok annak a nagymamának.

A kérdésre visszatérve, és a sok válaszra, szerintem is van sok hasznos tanács amit meg lehet fogadni, de a kulcs itt a LEHET szóban van... hadd legyen a szülők joga eldönteni, elfogadnak egy tanácsot vagy sem. És a másik: a szülők ne kéretlenül szóljanak bele a gyerekük gyereknevelésébe (vagy bármibe). Én a mai napig sok dologban kikérem az Anyám tanácsát, de nem szeretem ha kéretlenül beleszól valamibe, olyankor finoman jelzem neki, hogy majd én eldöntöm.

2010. máj. 3. 12:09
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Bízd az anyai ösztönödre, hogyan cselekszel! Hallgasd meg mit mond az anyósod, ha egyetértesz vele, fogadd meg, ha nem, akkor nem. Ha látod, hogy rosszindulatúan mondja amit mond, akkor ne hallgass rá, sőt még egyelőre kerüljétek a társaságát is. Anyai ösztöne mindenkinek van, tök mindegy, ki mit mond. És ezt csak az tudja, akinek van gyereke. :)
2010. máj. 3. 14:42
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

"De ha igaz is jófej a családod, nem engedik meg, hogy bepólyázd a gyereket, de azért ha nekik épp jobb dolguk van lepasszolják hozzád... :D"

Hidd el kedves válaszoló, hogy soha nem is akartam bepólyázni a kicsit.

1) Mert én csak a nagyi vagyok, nem az én feladatom eldönteni, hogy mi a jó a fiam fiának.

2) Mert attól, hogy 30 évvel ezelőtt az 5 kg-os babákat is pólyába eröltették, még nem kell a mostani gyerekeket is beletenni. Ha már a kórházban nem teszik bele, én miért tenném.

Ami pedig a lepasszolást illeti. Kiváncsi lennék, hogy Te kedves válaszoló hogy oldanád meg ikerbabákkal teljesen egyedül ha pl. nőgyógyászhoz kell menned távolsági busszal. Erre vannak a nagymamák kitalálva.

2010. máj. 4. 10:43
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet azt oldani nagymama nélkül is, nálunk az én és a párom nagyszülei is (mind a négy) elhunyt már sajnos, amikor jöttek a gyerekek... :(

Nagyon keményen dolgoztam 2 évig, a fogunkhoz vertük a garast, összespóroltunk még egy kocsira és a feleségem is kocsival tudott járni mindenhová, ez után vállaltunk gyereket.

Tényleg ne értsd félre, jó az, ha van valaki a háznál, aki be tud segíteni, de arra építeni nem lehet.

2010. máj. 4. 10:49
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mindent meg lehet oldani. De ha nem muszáj, miért erölködnénk.

Kinek segítsen az ember, ha nem a családjának? És ha ez segítség a szülőknek, és jó a nagyszülőknek akkor a gyerekekkel tettük a legjobbat.

2010. máj. 4. 12:57
 27/36 anonim ***** válasza:
13%
SOHA NE ENGEDD,HOGY BELESZÓLJON AZ ANYÓSOD.NEKEM A FÉRJEM UGYAN OLYAN VOLT MINT A TIÉD,AZTÁN IDŐVEL ELLENEM FORDÍTOTTA A FÉRJEMET IS,AZTÁN SZÉP LASSAN SZÉTSZEDETT MINKET.RÁVETTE A FIÁT,HOGY ELVEGYE A LÁNYOMAT IS,ÉS SIKERÜLT IS NEKIK.LÉGY ÉSZNÉL,ÉS NAGYON FIGYELJ ODA.SZERETNÉM HA NEKED NEM KÉNE EZEKET ÁTÉLNED,MERT NAGYON ROSSZ.TARTSD TÁVOL MAGATOKTÓL AZ ANYÓST,CSAK A BAJ VAN VELÜK.
2010. máj. 6. 22:29
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszolónak: Természetesen az anyósnak nincs joga beleszólni a fiatalok életébe, de egyszer Te is leszel anyós, és ha Téged is távol tartanak maguktól, remélem eszedbe fog jutni amit most mondtál. "TARTSD TÁVOL MAGATOKTÓL AZ ANYÓST,CSAK A BAJ VAN VELÜK"
2010. máj. 8. 10:30
 29/36 anonim ***** válasza:
0%
10:30 üzenem,hogy nem véletlenül írtam,hogy csak a baj van az anyósokkal.Amin én keresztül mentem,azt senkinek nem kívánom,és mindezt az anyósomnak köszönhetem.Nem fogja senki soha megváltoztatni az anyósokról kialakult véleményemet.Sajnálom,ha ezzel bárkit is megbántottam,de erre szokták mondani,hogy AKINEK NEM INGE,NE VEGYE MAGÁRA!
2010. máj. 19. 12:01
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Ma 12:01-esnek: nem tudom megállni hogy ne írjak neked, és bár valószínű megbántalak, csak segíteni szeretnék, szóval előre is bocs. Amit mondani szeretnék, hogy én sem szeretem az anyósomat, és általánosságban is elég rossz véleménnyel vagyok róluk, ettől függetlenül rengeteg nagyon jó anyós van, konkrét eseteket is tudok. Amiért most írok, mert a történetedet olvasva, szerintem NEM AZ ANYÓSOD TEHET MINDENRŐL AMI VELED TÖRTÉNT, HANEM TE MAGAD IS HIBÁS VAGY PONTOSAN 50 %-BAN. Mert mindig van az egyik fél, aki próbál ezt-azt megtenni a másikkal, és van a másik, aki ezt birka módjára tűri. Hadd mondjam el neked, aki közém és a férjem közé próbálna állni, azt úgy, de úgy elhajtanám ott helyben melegebb éghajlatra, hogy többet nem merne próbálkozni, aki pedig a gyerekemet próbálná elvenni tőlem, azt valószínű megölném.. itt most nem gyilkosságra kell természetesen gondolni, képletesen értem, de a lényeg, hogy az az ember még nem született meg a földre, aki tőlem a szeretteimet elvehetné, csak ha ők maguk akarnának elhagyni engem, azzal nem tudnék mit kezdeni. Szóval ne fogd másra az egészet, és mindezt csak azért írom, hogy többet ezt senki ne tehesse meg veled. Nem tudom a konkrét történeted, hogy késő-e már harcolni, de a gyerekedért szerintem még nem késő, ha a férjedért már az is. Sok sikert, és ne haragudj rám, csak gondolkozz el azon amit mondtam.
2010. máj. 19. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!