Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek? Anyós+unoka...

Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!

A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.

A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.

2010. máj. 3. 08:48
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
92%
Bocs, hogy ezt mondom, de nézd a gyereked érdekeid. Az anyósod nem teljesen normális, ezt a férjed is belátja. Most első a pici. Ti vagytok a szülei, majd ti eldöntitek i a jó neki (és most nyilvánvalóan nekten van igazatok)
2010. máj. 3. 08:53
 2/36 anonim ***** válasza:
86%
A férjed már megmondta mit kell tenni: ha nem ért a szép szóból, egy darabig jegelni kell a kapcsolatot, és nem még az ő lelkét ápolni. Egy kisbabának 6 hónapig kizárólag anyatejre van szüksége, én még vizet is csak 1-2x adtam neki, amikor nyáron 40 fokok voltak.... nemhogy teáztatni 2 hetesen. De ettől függetlenül is: te szülted, a ti gyermeketek, VELE KAPCSOLATBAN MINDEN ÜGYBEN NEKTEK KELL DÖNTÉST HOZNI.... jól néznénk ki ha úgy nevelnétek a kicsit, ahogy azt anyósod megálmodja. Látszik hogy jó szíved van, és jó hogy nem utálod anyósod, de a gyermeked nézd légyszíves és ne hagyjátok ezt a dolgot elfajulni. Ha most az elején ezt határozottan kialakítjátok, akkor ezt fogja megszokni, és később nem lesz gond. Gratulálok a babához, sok boldogságot Nektek!
2010. máj. 3. 08:58
 3/36 anonim ***** válasza:
85%
8:58-as vagyok, még csak annyit, hogy most 2 éves a kisfiam, de a két év alatt még megfázva sem volt, annyira erős a kis immunrendszere.... én úgy hiszem, az első fél év nagyon meghatározó volt ebben.
2010. máj. 3. 08:59
 4/36 anonim ***** válasza:
73%

Kérd meg a védőnődet,hogy beszéljen az anyóssal.

ESetleg amikor jön,hívd át anyóst is.

Nem akar anyós rosszat,amikor ő szült,neki ezeket a dolgokat mondták a "tanult szakemberek".

Nektek nem fog hinni,mert hogyisnézne ki,hogy a gyerekek jobban tudják,mint ő...

2010. máj. 3. 09:01
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
szerintem elég ha látják, h határozottak vagytok és egy véleményt képviseltek a férjeddel (nálunk az is gond volt, h a férjem nekem is próbált megfelelni, meg az anyósomnak is helyeselt, mikor nem voltam ott).....ha jönnek hozzátok úgyis annyi fok van és úgy tartjátok a gyereket, ahogy ti szeretnétek, ill. jónak tartjátok, ha ez nekik nem felel meg úgyis elmennek, akár hisztizve is, de majd belátját h ez nekik sem jó és megértik h Ti vagytok a szülők...
2010. máj. 3. 09:04
 6/36 anonim ***** válasza:
30%

Elnézést, de a férjed hogy néz ki? Gerincferdült, állandóan taknyos, gyenge immunrendszerű? Nem, ugye?

Bár nem az anyós gyermeke az unoka, de sikeresen felnevelt legalább egy egészséges embert, akit te férjedül választottál. Kicsit lehet, hogy hallgatni kéne rá, mert lehet nem mond h*lyeséget. Persze csak bizonyos határok között. Ez neki is kellemes érzés, a gyermeknek se hátrány és nektek se esik nehezetekre. Kompromisszum ;)

2010. máj. 3. 09:07
 7/36 anonim ***** válasza:
40%

09:07essel értek egyet. Nyilván a nagy valósítsd meg önmagad őrület miatt nem népszerű ez az álláspont, de ha nem is kell odaajándékozni a gyereket az anyósnak attól még igen is érdemes megfogadni a tanácsait, mert biztos, hogy jót akar. És ért is hozzá, lásd férjed.

Az én nagyapám mindig azt mondta nekem, amíg élt, hogy előbb kell hallgatni egy családtagra, aki már megtapasztalt valamit, mint az orvosokra, mert az orvosnak beteg-beteg, egyre megy, a családtag viszont sose lesz közömbös feléd és biztos, hogy nagyon fontos neki, hogy jót tegyen.

A nagyapám korában még nem volt internet, de szerintem az internet korában erre is igaz ez. Inkább hallgass az anyósra még ha nehéz és idegesítő is, mint az itt arctalanul postolókra.

2010. máj. 3. 09:14
 8/36 anonim ***** válasza:
91%
Én egy nagymama vagyok. Az egyik unokám nagyon pici súllyal született, és bevallom, néha engem is a frász kerülgetett, hogy nem lett pólyába téve (már a kórházban sem) hogy nem lehetett rendesen megfogni azt a pici babát, és szerintem is hideg volt náluk. Féltem, nehogy valami baja legyen. Zavart, hogy nem adnak folyadékot a piciknek, hisz én is úgy tudtam, hogy akármit eszik, folyadék akkor is kell. Már már beleszóltam volna a nevelésbe, a gondozásba, de a férjem megbökött és azt mondta, maradjak csendben, ez a szülők dolga. Igaza lett. Nem lett ferde a gerincük, nem száradtak ki, nem fagytak meg és betegek sem lettek. Két gyönyörű, egészséges unokám van, akiket egész pici koruk óta gyakran lepasszolnak hozzám, ha dolguk van a szülőknek. Néha csak órákra, de néha 1-2 napra is velük lehetek. Ha akkor beleszólok, nem biztos, hogy megengedik, hogy vigyázzak rájuk.
2010. máj. 3. 09:36
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tanácsot adni lehet, de azt, hogy megfogadják-e vagy sem az már legyen az Ő dolguk. Szerintem egy kismama sem örült, ha egy idősebb rokon, akár anya, akár anyós osztotta az észt. Engedjük a gyerekeinket önállónak lenni már egész fiatalon is. Ha meg már saját családja van akkor ne avatkozzunk az életükbe még a gyereknevelés szintjén sem.
2010. máj. 3. 09:40
 10/36 anonim ***** válasza:
0%

09:36os mekkora kamu válasz már! :D

De ha igaz is jófej a családod, nem engedik meg, hogy bepólyázd a gyereket, de azért ha nekik épp jobb dolguk van lepasszolják hozzád... :D

2010. máj. 3. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!