Mit tennétek? Anyós+unoka probléma.
Előre leszögezem, hogy nem utálom az anyósomat!
A történet annyi, hogy az anyósomnak mániája, hogy a 2 hetes kisfiunknak teát kéne adni, meg rosszul fogjuk, ferde lesz a gerince, meg nincs elég meleg a szobájában, stb. Tegnap anyák napján úgy összevesztünk ezen, hogy elviharzott, még e virágját is itt hagyta.
A férjem este közölte, hogy nem engedhetem az anyját az unoka közelébe, most egy darabig, hogy észrevegye, hogy mi neveljük, nem ő. Szerintem ez szívtelen megoldás, de tényleg nagyon idegesítő a helyzet. Nem szeretném az anyósomat megbántani, tudom, hogy nagyon szereti az unokáját, hogy lehetne ezt akkor megoldani? A beszélgetés nem segít, már próbáltam.
Kérd meg a védőnődet,hogy beszéljen az anyóssal.
ESetleg amikor jön,hívd át anyóst is.
Nem akar anyós rosszat,amikor ő szült,neki ezeket a dolgokat mondták a "tanult szakemberek".
Nektek nem fog hinni,mert hogyisnézne ki,hogy a gyerekek jobban tudják,mint ő...
Elnézést, de a férjed hogy néz ki? Gerincferdült, állandóan taknyos, gyenge immunrendszerű? Nem, ugye?
Bár nem az anyós gyermeke az unoka, de sikeresen felnevelt legalább egy egészséges embert, akit te férjedül választottál. Kicsit lehet, hogy hallgatni kéne rá, mert lehet nem mond h*lyeséget. Persze csak bizonyos határok között. Ez neki is kellemes érzés, a gyermeknek se hátrány és nektek se esik nehezetekre. Kompromisszum ;)
09:07essel értek egyet. Nyilván a nagy valósítsd meg önmagad őrület miatt nem népszerű ez az álláspont, de ha nem is kell odaajándékozni a gyereket az anyósnak attól még igen is érdemes megfogadni a tanácsait, mert biztos, hogy jót akar. És ért is hozzá, lásd férjed.
Az én nagyapám mindig azt mondta nekem, amíg élt, hogy előbb kell hallgatni egy családtagra, aki már megtapasztalt valamit, mint az orvosokra, mert az orvosnak beteg-beteg, egyre megy, a családtag viszont sose lesz közömbös feléd és biztos, hogy nagyon fontos neki, hogy jót tegyen.
A nagyapám korában még nem volt internet, de szerintem az internet korában erre is igaz ez. Inkább hallgass az anyósra még ha nehéz és idegesítő is, mint az itt arctalanul postolókra.
09:36os mekkora kamu válasz már! :D
De ha igaz is jófej a családod, nem engedik meg, hogy bepólyázd a gyereket, de azért ha nekik épp jobb dolguk van lepasszolják hozzád... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!