Szokásos szülő probléma?
Rég van ez, ami foglalkoztat, tényleg nem mellémállást, vagy fikázást várok, csak véleményt.
Mért nem tud a szülő inkább gondolkodni amikor pl a párja iszik, (a férfit ha nézzük) és a helyett, hogy néha nem gerjesztené a veszekedést, hagy aludja ki magát, mégis inkább beleköt. Ha amikor elköltözik a gyerekkel az anya a gyereket nézi elvileg, akkor ilyen esetben mért nem lehet? Főleg mikor utána újra összeáll egy hasonlóan ivó emberrel, és kiteszi újra a gyerekeket annak, csak mondjuk őt már el is zavarhatja a háztól(hiszen az övé) aztán visszafogadja sokszor úgy, hogy előtte a gyereket küldi ki elküldeni, utána meg két szék közé esik a gyerek, és persze elzavarás után már jön a beszéddel, hogy "hát mégiscsak nekem is kell egy társ"... akkor mért kell alkoholistát újra választani, netán a megváltoztatási mánia, vagy a tudat alatti csakazért is vagy miért? És persze nem az van nézve, hogy a gyerek ezálltal sokat tűr, hallgat, hanem, hogy ő mi mindent megtett... Lelkileg nem jó pedig a gyereknek. Miért ilyen sok felnőtt, sok szülő? És tényleg ne haragudjanak én már 27 vagyok, de már megint ez a sláger otthol. Miért jó ez? Mért nem ül már meg a seggén anyánk? :S Már haza sem vágyunk látogatni sem. Miért? Az idegbe? :S
Teljes mértékben tudom és megértem miről beszélsz, én is ebben nőttem fel.
Sokaknak nincs lehetősége elmenekülni az ilyen helyzet elől, így a gyereket se tudja sehova elvinni.
Az első kérdésedre, hogy miért gerjeszti a veszekedést, én sem tudom. Soha nem tudtam megérteni. Mindig mondtam anyukámnak, mikor apám be volt rúgva, hogy ne szólj neki inkább, hátha csendbe marad, de szinte sosem így volt, mert anya elkezdett neki szövegelni, erre már ment is a balhé. Mindig azt mondta, hogy azért szól apámnak, mert nem akar mindig csak tűrni és csendben maradni...
Nálunk is tök ez a helyzet. Nem csodálom, h nem mennél haza,
csak legyek 18, és legxen pénzem, elhúzok.
Na most őszintén, én az előző vok, még megbeszélni is megpróbáltam, kitálaltam kajakra, amit csak szól, a végén én lettem a rossz... De mind1, most rólad van szó, hármat mondok:
1.
Minél tovább feszegeted, annál szarabb.
2.
Minél tovább vagy olyanokkal, akik nem érdemelnek meg, annál szarabb.
3.
Ezen vagy a hatóságok segíthetnek (adott esetben), vagy a menekülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!