Mekkora problema, hogy a gyerek allandoan meset nez?
nem szocializálódik a gyerek
miért nem viszitek ki sétálni, játszótérre vagy csak otthon kitalálni valami vicces játékot? társas?
nem lesz jó ha mást se csinál csak a tv-t bámulja
Nagy probléma. A gyereknek közös játékra és mozgásra van szüksége. A nagyiéknál is erre lett volna szüksége.
Kb. mintha valóságsót meg szappanoperákat néznél egész nap... neked jó lenne?
nálunk is volt egy ilyen szakasz.
én kihúztam minden zsinórt és azt mondtam elromlott apa majd jön és megcsinálja,apa délutános,ő de. oviban van ugyhogy hamar megoldottam,2 nap és minden a régi.
A mesenézés nem fejleszti a fantáziáját, kreativitását. Nem késztet gondolkodásra, így azt sem fejleszti. Semmiképpen nem tesz jót.
Persze nézzen mesét is, de például megoldás lehet, ha megszabod, hogy egy nap kettőt nézhet meg, többet nem. Ha ezt következetesen betartod pár napig, utána már el fogja fogadni.
Tv, még ha csak mese is minimális. Napi max tényleg kettő kis részecske, csak hogy tudjon miröl beszélgetni a társaival és hozzá tudjon szólni ha a spongya bobról beszélgetnek.
Mese legyen, de általad mesélve, ne lássa, hanem képzelje el, ez a lényeges különbség. Mig tv-ben nem kell elképzelnie a képi világot mert készen kapja, addig ha szóban mesélsz maga elé kell képzelnie, ez az aminek nagyon lényeges szerepe van a fejlödésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!