Mekkora problema, hogy a gyerek allandoan meset nez?
A tv elromlott duma egyszerü, de nem ajánlott, a gyermek tudja hogy hazudsz és azt nem szabad, csalódik benned.
Ezt a harcot egyenesen kell lejátszani, még akkor is ha igy nagyobbak a göröngyök. Napi kettő, ez egy ajándék, de csak akkor ha jó vagy, kb ezen a vonal mentén.
Ezen kívül én mesélek, csak a mesekönyv engedélyezett.
Szóval az USA-ban kimutatták a TV és a gyerekek rövidkoncentrációs képessége közötti összefüggést, most nem tudom a tanulmányt hol lehet találni. A lényege az volt, hogy a gyerekek nagyjából 7 és fél percig tudnak koncentráltan figyelni valamire, ami nagyjából megegyezik egy mese epizódjának a hosszával. A túl sok mesenézés pedig ezt erősíti, és nem tud fejlőni úgy a figyelme.
Az iskolában ezért (is) egyre problémásabb a gyerekekkel bánni a poroszos magyar rendszerben.
Próbálj többet foglalkozni vele, és a TV-t pedig alapból kikapcsolva tartani.
A bátyám meg én is külföldi mesecsatornán nőttünk fel. A bátyám már 3-4évesen el tudta mondani anyámnak szószerint, hogy mi van a mesébe.Anyám eleinte nem hitte el neki, mivel angolul voltak a mesék.A bátyám perfektül megtanult angolul és én is.
Én társaságibb ember vagyok,ő viszont nem.(de ez a számítógépes játékok miatt alakult ki inkább nála).
12.33 vagyok:
az uncsimék gyereke már 3-4-5évesen is áradozott a mesékről, neki is hihetetlen szókincse lett.Angolul énekli a hanna montana-t és mikor disney könyveket akartam neki olvasni, lapozgattam neki a könyveket, ő pedig elmesélte az egész könyvet szóról-szóra, hogy mi a története(látta dvd-n mindet!) :D
Nagyon értelmes okos kisgyerek!
ezért nincs, és nem is lesz tv-m.
inkább játsszon valamit, menjetek el a játszótérre, szocializálódjon. ameddig lehet, addig legyen kint a kertben, homokozzon, futkározzon.
majd télen néz mesét.
11:53
"A tv elromlott duma egyszerü, de nem ajánlott, a gyermek tudja hogy hazudsz és azt nem szabad, csalódik benned."
Tanultam pszichológiát, fejlődéslélektant, meg egy csomó hasonló dolgot, tény hogy ott is ezt állítják,
DE:
engem úgy neveltek, hogy rengeteg ilyen kijelentést tettek, és nem emlékszem rá, hogy emiatt csalódtam volna a szüleimben, vagy hogy a későbbiekben ilyenek miatt ne tudtam volna megbízni bennük - nem befolyásolt semmit.
Persze nem ovis vagy nagyobb korban kell az ilyeneket alkalmazni, hanem kb 3 éves korig lehet.
A tv egy bizonyos fokig egészséges. De az a szülő felelőssége, hogy megtanítsa a gyereket játszani önállóan. Ezt persze nem a nyári szünet előtt kéne elkezdeni, hanem fokozatosan. Persze, az a legegyszerűbb, ha leültetem a kanapéra, amíg én mással foglalkozom...Az olvasott mese egyébként jobban fejleszti a memóriát és a fantáziát, mert nem készen kapom a képet, hanem a fejben áll össze a mozgókép.
Én is a nagyiméknál töltöttem az összes nyarat kislánykoromban, de azt is meg tudtam únni, olyankor kimentem az udvarra játszani az állatokkal (panellakó kisgyerekként ez igazi felüdülés volt), illetve átmnetem játszani a szomszédok unokáival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!