Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Én nem értem. Hogyan lehet...

Én nem értem. Hogyan lehet ennyi idétlen név szegény gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Egy kérdésre válaszolva belepillantottam az origo-s utónévtárba, mert fiúneven még nem gondolkoztam. Kiakasztó, mik vannak... csak én vagyok ennyire szűk látókörű? Mert a Szamóca, az Eperke, a Korall, az Acél, meg az ilyenek, nekem kiverik a biztosítékot... pedig idős sem vagyok...

16L

2010. máj. 2. 22:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
96%

Régen az ilyenekre azt mondták,hogy urizálni akarnak. A sok ostoba sznob gáznak tartja,ha a gyerekének normális nevet ad,főleg,ha azt sokan viselik. Inkább választ idegen vagy nevetséges neveket,mert az hiszi,hogy ettől különlegesebb lesz a gyereke. Pedig csak nevetséges lesz,esetleg az iskolában csúfolni fogják. Én azt is nevetségesnek tartom,amikor becenevet adnak a teljes név helyett.Pl. a napokban valaki Teca nevet akart a babájának, a Teréz helyett.

Eszembe jut,hogy egy ismerős nőt Babikának szólítottak. A lányom 3 éves lehetett,amikor eljött velem a fodrászhoz,és ez a nő is ott volt. Akkor már 60 éves volt,és elég csúnya volt szegénykém. Meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerültem,amikor a lányom hangosan megkérdezte,hogy miért mondják ennek a néninek,hogy babika,amikor már nem is kisbaba és csúnya is.

Akik ilyen idétlen neveket adnak a gyereküknek,nem gondolnak arra,hogy a szerencsétlennek azzal a névvel kell leélni az életét.

Erre nem tudok mást mondani,minthogy az emberi butaság határtalan.

2010. máj. 2. 22:41
 12/39 anonim ***** válasza:
75%

nálam ezek rendben vannak.

csak az idegen hangzású nevektől viszolygok kissé, de azok közül sem mindegyik olyan gázos.

2010. máj. 2. 22:45
 13/39 anonim ***** válasza:
86%

persze nem árt hozzájuk a szép vezetéknév sem.

főleg a Korallhoz és társaihoz.

hogy hangzana már pl. a Mészáros Korall? vagy egy "mezei" Tóth Korall? :D

2010. máj. 2. 23:00
 14/39 anonim válasza:
91%

Hát nem tudom az Eperke és a Szamóca az még elfogadható, de amit tegnap láttam az elborzasztott.

A gyereket Lucsánónak hívták(nem hiba, kiejtés szerint volt írva), nem is kell mondanom nem magyar származású...:D

2010. máj. 2. 23:02
 15/39 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem meg tök okésak a modern nevek. Mindenki olyat választ, ami tetszik nekié. nekem modern gondolkodásom van, szóval tetszenek az új nevek
2010. máj. 2. 23:22
 16/39 anonim ***** válasza:
90%

Urizálás:DEz a helyes szó,régen tényleg az ilyen nyárspolgárok aggattak lüke nevet a gyerekre:D Felmenőim közt volt egy Apollónia,fél napig ezen röhögtem:D

A Takis történetet már olvastam az oldalon, akkor meg folyamatosan a Takonyka név jutott eszembe.

Ha lányom lesz Tímea lesz ha fiam Bálint:) Pedig én sem vagyok maradi;D

2010. máj. 2. 23:25
 17/39 anonim ***** válasza:
88%
Az én korosztályomban (25 körüliek) minden fiú Gábor, és minden lány Ági. Ez se jobb. Tény, hogy amit a kérdező ír, egy másik véglet. De a felsorolt nevek még mindig jobbak a kényszermagyarosított külföldi neveknél.
2010. máj. 3. 00:04
 18/39 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk a Taksonya az nagyon durva........ Bár Kérdező olyasmit írsz, hogy cseszegetnéd az ismerősödet,ha ilyen neve lenne? Hát én nem, mert nem tehet róla. Ha lesz gyerekem, szigorúan kinevelem belőle azt, hogy másokat csúfoljon, pl. iskolatársait.
2010. máj. 3. 00:06
 19/39 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van egy lány ismerősöm, akit Eperkének hívnak és nagyon illik hozzá a neve. Szerintem ez nem gáz név.

De amúgy tényleg vannak durvák, már én is nézegettem egyszer-kétszer :).

2010. máj. 3. 01:38
 20/39 anonim ***** válasza:
96%
Nem szemétkedésből de egy végzős osztály tablóján akkorát nevettem egy név miatt, szegény csaj Sárközi Őszike Ágacska...
2010. máj. 3. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!