Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Titeket kezelt már szülőtök...

Titeket kezelt már szülőtök meggondolatlanul úgy mint egy gyereket?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, férfi, anyunk meglátogatott minket ott, ahol lakunk. elmentünk egy boltba, utána egy zöldségesbe, ott korán sorba állt, kért hagymát. Monjda neki a srác, hogy azt szedni kell, ott van oldalt. mondja, hol? Erre hátrafordul, és elkezd nekem beszélni, hogy "thh hát ferikém hozzad már a hagymát óóóóó..." háta mögött meg ott álltak, égtem. Közben meg nem is mondta, hogy szedjek, csak saját magát akarta a bambaságából kihúzni. Mikor mentünk hazafele mondtam neki, hogy ne égessen engem, már nem vagyok gyerek, errefel meg "óóóóó neked mindig vannak kifogásaid, mondtam, hogy szedjél, így meg ki kellett álnom a sorból" Pedig nem mondta. De százezerszer leégetett már tömegben. Tök idiótának érzem magam így is, pedig tanulok most is, másoddiplomán, de ez az anyu kikészíti az embert. Hogy legyen önbizalmam, ha saját szülőm így kezel?
2013. máj. 12. 18:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
48%
De még mindig nem értem, miért égetés, ha megkér, hogy hozz hagymát?
2013. máj. 12. 19:18
 12/36 A kérdező kommentje:
11. Mert nem mindegy milyen hangnemben, és kik előtt mondod úgy. Gondold már végig a szitut. A sorban állók nem tudhatják, hogy én tényleg nem voltam hibás, és így álltam a zöldséges előtt lebaxva mint egy fax.
2013. máj. 12. 19:20
 13/36 anonim ***** válasza:
A reakcióid alapján, talán tényleg kicsit hisztis gyerek vagy még. Majd pár év múlva másképpen látod.
2013. máj. 12. 19:21
 14/36 A kérdező kommentje:
Istenem de kár, hogy nincs arc ilyenkor, hogy látnátok, nem egy hisztis emo frizurás kis gyerek vagyok, mert igazából ezek a szituk azért nem tiszták, mert nem éltétek át, illetve az előző években, hogy milyen volt velünk. Most ne úgy vegyétek, hogy eddig egy semmi gond, és most ez az egyetlen ennyi év alatt.
2013. máj. 12. 19:22
 15/36 anonim ***** válasza:

De, Kérdező, szerintem sokunk átélte, sőt átéli. Én ilyenkor egy hangos, szolgálatkész -Igen, anyám!-mal szoktam felelni, amin aztán elnevetjük magunkat.

Reagáld le jól, oszt kész.

2013. máj. 12. 19:25
 16/36 anonim ***** válasza:
És most őszintén, nem mindegy, hogy piacon, közértben (itt velem esett meg múlthéten ugyanez), körúton, ki mit gondol rólad? Sőt, szerinted bárki gondol ezalapján bármit is? Ugyan már! Pont leejti mindenki magasról milyen vagyte, ki vagy te. :) Ezért mondom, pár év és az egocentrikus világkép úgyis átalakul, akkor majd könnyebb lesz. Ez a folyamat pedig teljesen természetes.
2013. máj. 12. 19:29
 17/36 A kérdező kommentje:
Jó, okés, csak arra akartam felhívni esetleg az olyan szülők figyelmét, hogy nem kell ütni a vasat akkor is ha a gyerek a béka segge alatt van a több mint egy éves meló nélküliségben, elkíséri az ember jóindulatulag és ezt kapja, és még ritkán is talizunk ráadásul. Nem ezt várja az ember na. De értem mit mondasz.
2013. máj. 12. 19:32
 18/36 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy tiszteletből, és őt nem akartam bealázni azzal, hogy visszaszóltam volna, ahogy te is írtad az Igen anyám-mal, de legszívesebben nyomatékosítva elmentem volna onnan hazafelé.
2013. máj. 12. 19:38
 19/36 anonim ***** válasza:
Látod, akkor ez lehet a gond. Magadat nem becsülöd, mert éppen kopp-időszakban vagy. Egyébként te is nevetnél ezen, ehelyett felhúzod magad, fortyogsz és azt a kevés együtt töltött időt is kínkeservesen töltöd el. Ízi. Lesz majd jobb is, legyél türelmesebb, főleg magadhoz. Az értékeid nem az ilyen helyzetek határozzák meg. Sose felejtsd el, hogy anyukád az egyetlen, aki bármilyen helyzetben mindig és a legjobban fog szeretni téged.:) Mindannyiunknak volt ilyen korszaka, kitartás.
2013. máj. 12. 19:41
 20/36 anonim ***** válasza:
Úgy kell reagálni, amit a kapcsolatotok, közös humorotok megenged. Nem szemtelenkedés, hanem a nevetés old fel mindig egy hasonló helyzetet az életben. Szerintem.
2013. máj. 12. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!