Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan is van ez, annak kell...

Hogyan is van ez, annak kell vinni a gyereket láthatásra aki neveli, vagy annak aki nem neveli?

Figyelt kérdés

Külföldön tartózkodás esetén, ha az anyuka a gyám akkor az apjának helybe kell vinni minden alkalommal?

Ennek így kell lennie hogy az apa meg se mozdul a gyereke felé,én meg 1 teljes napot vonatozom gyermekemmel oda vissza hogy láthassa az apuka a gyerekét 2 hetente úgy hogy még a bele egyezését sem akarja adni hogy külföldön járjon oviba a fia.

Sőt gyerektartást sem fizet elhelyezési per sem volt, csak külön mentünk és nem vagyunk házasok sem.

Milyen időnként van a láthatás külföldiek esetében?

Ő neki nem kell kijönnie külföldre néha ha látni szeretné a gyermekét nekem kell mindig helybe vinnem neki?

2013. márc. 23. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
igen...., de ha nem volt gyermekelhelyezés, akkor nem...
2013. márc. 23. 16:39
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Amíg nincs gyermekelhelyezés, addig neki annyi joga van a gyerekhez, mint neked. Akkor láthatja, amikor akarja és oda viheti, ahova akarja. Ha te költöztél el külföldre, akkor neked kell biztosítani a láthatást.

Ilyen esetben megszokták beszélni, hogy a gyerek szünetekben

egy hetet az apjánál tölt. Nem kéthetente hétvégeken utazgatnak.

2013. márc. 23. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Ha te költöztél a gyerekkel külföldre, akkor JOGILAG a láthatás KÖLTSÉGEIT kell neked állni. Ez azonban NEM jelenti azt, hogy a gyereket kell utaztatni, hanem a másik fél is jöhet a gyerekhez. Söt ha a gyereket saját magánál akarja tudni a láthatás alatt, akkor is jöhet érte, meg vissza is viheti - csak az utiköltséget kell neked kifizetni.

De mivel semmilyen szabályzás nincs, ezért azt követelhet, amit akar - semmi alapod sincs reklamálni. Márcsak ezért is okosabb lenne HIVATALOSAN rendezni a gyerek helyzetét, ugyanis amig ez nem történik meg, addig akár el is viheti a gyereket és nem hozza vissza, mert ugyanolyan joga van a gyerekhez.

A biróságon kérni kell a gyerekelhelyezést, a gyerektartás meghatározását, és a láthatás rendjének megszabását. Ha nagyobb távolságról van szó, akkor általában nem hétvégi láthatás a szokásosos, hanem az iskolai szünetek nagyrészét kapja a másik szülö.

Általában kell a másik szülö beleegyezése ahhoz, hogy a gyerekkel külföldre költözhess, ha ezt megtagadja, akkor nem viheted magaddal a gyereket (illetve a gyámhatóság megengedheti ebben az esetben is, de az elég hosszaddalmas). Viszont a te esetedben - mivel már külföldön élsz a gyerekkel az apa tudomásával és - legalább is hallgatólagos - beleegyezésével, ezért ez az engedély már adottnak tekinthetö.

2013. márc. 23. 16:49
 4/11 A kérdező kommentje:

Az apuka azt állítja hogy köteles vagyok helyibe vinni 2 hetente külföldről neki, és gyerektartást sem kötelező fizetni ha nem akar.

Nevelni nem akarja a gyereket de nem is szívesen adnám a kezébe, de az engedélyét sem adja a tartózkodás hosszabbításhoz.Nekünk magyar országon már nincsen otthonunk nem tudunk hova vissza menni de a beleegyezése nélkül 3 havonta 3 hónapra a gyereket magyar országra kell vinnem. Mert útlevéllel is csak fél éven belül 3 hónapot tartózkodhatok kinn az apa engedélye nélkül.

2013. márc. 23. 16:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Az útlevél készítéséhez az apuka jelenléte és beleegyezése kellett. Az megvan ezért mehettünk külföldre. De abba már nem egyezik bele hogy aláírja hogy kinn tartózkodjunk.

Tehát elveheti tőlem a gyermekem az apa? Az első adandó alkalommal amint meglátja a gyermekét?

2013. márc. 23. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy már írták, amíg nincs hivatalos gyermekelhelyezés, ha akarja, magánál tarthatja a gyereket! Neki is annyi joga van a gyerekhez, mint neked!

Sürgősen rendezd a gyermekelhelyezést.

2013. márc. 23. 17:06
 7/11 anonim ***** válasza:

"Tehát elveheti tőlem a gyermekem az apa? Az első adandó alkalommal amint meglátja a gyermekét?"

Csak akkor ha a gyerek a nevén van, akkor van egy halovány esélye.

Ellenkező esetben semmi-ha nincs a gyerek a nevén, és nincs apasági nyilatkozat..

2013. márc. 23. 17:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ebben a tekintetben nagyon hülyén van ez a törvény is. Vagy is inkább úgy fogalmaznék, hogy vissza tudnak vele élni.

Pl. a kérdező esetében is, ha a férfi bosszút akar állni valamiért,vagy csak alapból k.öcsög, akkor hátráltatja csak a saját gyereke életét, mint hogy segítené. Főleg, ha amúgy meg nem is érdekli a gyereke, de azért beleköt mindenbe, nehogy már a másiknak jó legyen.

2013. márc. 23. 18:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az apuka azt állítja hogy köteles vagyok helyibe vinni 2 hetente külföldről neki, és gyerektartást sem kötelező fizetni ha nem akar."

Olyan nincs, hogy nem kötelező gyerektartást fizetnie.

A külföldi tartózkodásnál ritkább, de hosszabb tartózkodást szokott megítélni a bíró.

Mi megegyeztünk abban, hogy nem kérek gyerektartást de nem is fizetem a láthatást, nyáron hazamennek a gyerekek úgyis a nagyszülőkhöz, akkor ő is elviheti őket hosszabb időre, meg ha ide akar jönni, akkor nálunk ellakhat, a fapados repjegyét meg ő fizeti. Ez mind a kettőnknek megfelel így.

2013. márc. 23. 18:53
 10/11 A kérdező kommentje:

Ha én bírósági pert indítok, vagy a gyámügyhöz fordulok nekem az pénzbe fog kerülni? Fizetnem kell érte és mennyi az esélye hogy nekem ítélik a gyermeket?

A gyermekelhelyezési perre gondolok.

Magyar országon volt a lakcímünk, a gyermekemnek még mindig érvényes, én meg férjhez mentem és van ideiglenes itt tartózkodásom.

2013. márc. 23. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!