Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti elfogadnátok más gyerekét?

Ti elfogadnátok más gyerekét?

Figyelt kérdés
Leírom részletesen hátha tud ebben valaki segíteni nekem. A helyzet a következő: Van egy élettársam már 2 éve,van egy kis fiam másfél éves, a barátomnak van 2 gyereke akik nem vele élnek hanem az anyjuk testvére neveli mivel az anyjuk nem tudja eltartani őket és hova vinni.A gyerekek 3 és 5évesek. De már 3 éve nem neveli az apjuk de látogatni látogatja őket és most a barátom rájött hogy még is magához kellene hogy vegye őket de ugye ő nálunk lakik nem nagy házban ide nem hozhatja én is a szüleimmel és a gyerekemmel élek itt. Én mióta az élettársammal vagyok 1 szer láttam a gyerekeit abból is az egyiket de még kisebb volt. Nem tudom mivan velem én tényleg szeretem a gyerekeket de valahogy félek attól hogy 3 gyereket keljen nevelnem 22évesen ez azért sok. Nyáron fogunk elköltözni innen nagyobb házba és úgy beszéltük meg hogy hozza a 2 gyerekét is. Mostanában nagyon sokszor kéri a barátom hogy mennyek vele ki ahol a gyerekei vannak de én valahogy áá nem is tudom..Nem tudom hogy képes lennék e szeretni más gyerekét, főleg tudom hogy milyen közösségben élnek most és kitudja hogy elfajultak e mint akik velük vannak nem olyan a körülmény sem,meg hát az anyjukról nem is beszélek régi ellenségek vagyunk(ez régi ügy) de annyit mondok hogy az anyjuk egy nagy.... Nem tudom mit tegyek én tényleg szeretem a barátomat elfogadja az én fiamat ez tény legalábbis ahogy látom bár sokszor nem ugy érzem.. Emiatt sokszor veszekszünk és hát most vége is lett pont ma..nem tudom hogy jó döntés volt e..mit csináljak? ??
2013. máj. 3. 00:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%
A te gyereked közös, vagy nem az élettársadtól van?
2013. máj. 3. 00:45
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Érdekes amit írsz. Te félsz a 2 gyerektől (a nevelés miatt) ezért nehezen fogadod el az a lehetőséget hogy a gyerekek az apjukkal éljenek, és ezáltal veled is. . Viszont természetesnek veszed hogy a te gyerekedet a párod elfogadja, és nevelje. Így leírva elég önzőnek hangzik.

Azt sem értem ha 22 évesen fiatalnak éred magad ahhoz hogy hirtelen 3 gyereket nevelj, akkor miért a párodat választottad?? Tudtad hogy vannak gyerekei.. Így számítani lehetett arra, hogy a srácok mindig az életetek része lesz.

Én is olyan férfit választottam aki egyedül maradt 3 kisgyerekkel ( az anyjuk külföldre pattant egy pasival, és a teljes szülői jogot a páromra ruházta.) Nekem is van egy fiam. Én tudtam hogy a páromnak 3 gyerek van akiket a mamájuk nevelt. Amikor összeköltöztünk a párom szerette volna a gyerekeit is hozni, hogy közösen neveljük fel. Én 1 percig sem gondolkodtam. Természetesnek vettem hogy az ő gyerekei is ugyanolyan fontosak mint az én fiam. Ha a párom képes a fiamat sajátjaként szeretni, és hozzájárul a felnevelésében akkor nekem sincs jogom hátat fordítani az ő gyerekeinek. Még 30 éves sem voltam és hirtelen 4 gyerek anyja lettem. Soha nem bántam meg.. Eltelt 10 év, és örülők hogy én vagyok az anyjuk.. Rengeteg szeretet kapok mind a 4 gyerekemtől..

Szóval ha te neked idegenek a srácok, akkor jobb is ha nem maradtok együtt..

2013. máj. 3. 00:52
 3/23 A kérdező kommentje:
Az én gyermekem az előző kapcsolatomból van nem közös.
2013. máj. 3. 00:54
 4/23 anonim ***** válasza:
71%

A második válaszoló mindent leírt, amit én is akartam.

Első voltam.

2013. máj. 3. 00:56
 5/23 A kérdező kommentje:
és még azt is hozzátenném hogy a párom nem egy példa APA mert 1 évig látni se látta a gyeriekét most meg hirtelen mindig látogatja. Ő az a fajta ember én tudom ha össze költöznénk is a gyerekeivel együtt , az elején jó minden foglalkozik velük mindig velük van aztán pár nap és gondol egyet fogja magát és elmegy és vissza jön éjszaka vagy kitudja mikor és én meg egyedül maradok 3 gyerekkel nekem ez nem hiányzik..
2013. máj. 3. 01:00
 6/23 A kérdező kommentje:
És ez menne mindig... család anya szerepet játszok otthon egésznap..
2013. máj. 3. 01:01
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked ez nem hiányzik, akkor miért vagy vele? Miért választottad őt? Mi értelme van így? Ne haragudj meg, nem szeretnék személyeskedni, de ez szerintem rettentően gyerekes viselkedés...ilyen felfogással gyereket nevelni... Nem is kommentálnám tovább.

Első voltam (egyébként 24N)

2013. máj. 3. 01:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért vagy akkor egy ilyen emberrel aki semmiben sem jó??

Mindenesetre én téged sem tudlak megérteni.. HA nem jó a pasas akkor mi a kérdés?? Szétmentek és ennyi..

2013. máj. 3. 01:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak sorolod, hogy mi nem jó, mi lenne ha, de persze szereted, csak a palid, épp lelépne... stb.

Hát erre van egy jó módszer: gondolkozz felelőssen. Most már nem csak azt kell nézned, hogy téged megdugjon egy jó kandúr, mostmár a gyerekedért is felelősséggel tartozol és főleg érte tartozol felelősséggel, mert ő az egyetlen aki nem tehet semmiről. Neked az a minimum, hogy jó férjet és jó apár fogsz. Ha ebből egyik nem pipa, akkor az a kapcsolat gajra megy. Akár szeretsz vele kefélni, akár nem.

Amelyik férfi a saját gyerekivel úgy bánik mint a szennyes zoknival, arra ne is számíts, hogy hosszú távon veled és fiaddal is különbül viselkedne. Ő is gyerek, de látom még te sem "anyásodtál" meg.

Ez a zord valóság, jó reggelt!

2013. máj. 3. 01:23
 10/23 anonim ***** válasza:
67%

Más gyerekét elfogadni pusztán intelligencia kérdése.

Egyébként meg annyira egyszerű a dolog: Gondolkodj el, hogy szereted e őt annyira, hogy a gyerekeivel együtt is kell. Ha nem, akkor mielőbb zárd le, ne várd meg a költözést (az meg meg se forduljon a fejedben, hogy lebeszéled a gyerekeiről, mert az a legundorítóbb dolog)

Ha pedig szereted annyira hogy gyerekekkel együtt is elfogadod, még ha kicsit bonyolultabb is lesz az élet három gyerekkel, mint egyel, akkor nincs min gondolkodni.

Ha a gyerekek esetleg "elfajultak", akkor csak eleinte lesz nehéz, de ők még könnyedén tudnak alkalmazkodni, nem olyan nehezen, mint egy felnőtt. Ha látják hogy nálatok hogy mennek a dolgok, idővel szépen belesimulnak a környezetükbe.

Amiatt meg ne aggódj, hogy 22 évesen nagy falat lenne a három gyerek. Lehet hogy hihetetlen, de nincs nagy különbség. Ha egyet el tudsz látni, akkor hármat is.

2013. máj. 3. 02:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!