Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti elfogadnátok más gyerekét?

Ti elfogadnátok más gyerekét?

Figyelt kérdés
Leírom részletesen hátha tud ebben valaki segíteni nekem. A helyzet a következő: Van egy élettársam már 2 éve,van egy kis fiam másfél éves, a barátomnak van 2 gyereke akik nem vele élnek hanem az anyjuk testvére neveli mivel az anyjuk nem tudja eltartani őket és hova vinni.A gyerekek 3 és 5évesek. De már 3 éve nem neveli az apjuk de látogatni látogatja őket és most a barátom rájött hogy még is magához kellene hogy vegye őket de ugye ő nálunk lakik nem nagy házban ide nem hozhatja én is a szüleimmel és a gyerekemmel élek itt. Én mióta az élettársammal vagyok 1 szer láttam a gyerekeit abból is az egyiket de még kisebb volt. Nem tudom mivan velem én tényleg szeretem a gyerekeket de valahogy félek attól hogy 3 gyereket keljen nevelnem 22évesen ez azért sok. Nyáron fogunk elköltözni innen nagyobb házba és úgy beszéltük meg hogy hozza a 2 gyerekét is. Mostanában nagyon sokszor kéri a barátom hogy mennyek vele ki ahol a gyerekei vannak de én valahogy áá nem is tudom..Nem tudom hogy képes lennék e szeretni más gyerekét, főleg tudom hogy milyen közösségben élnek most és kitudja hogy elfajultak e mint akik velük vannak nem olyan a körülmény sem,meg hát az anyjukról nem is beszélek régi ellenségek vagyunk(ez régi ügy) de annyit mondok hogy az anyjuk egy nagy.... Nem tudom mit tegyek én tényleg szeretem a barátomat elfogadja az én fiamat ez tény legalábbis ahogy látom bár sokszor nem ugy érzem.. Emiatt sokszor veszekszünk és hát most vége is lett pont ma..nem tudom hogy jó döntés volt e..mit csináljak? ??
2013. máj. 3. 00:37
1 2 3
 11/23 Salx Narval ***** válasza:
75%
A leírtak alapján én azt mondanám, hogy zárd le ezt a kapcsolatot.
2013. máj. 3. 03:54
 12/23 anonim ***** válasza:
64%

Egy felelőtlen buta libának tűnsz, ha jól értem 6 hónapos volt a te gyereked, mikor összeálltál a pasiddal, akit még csak jó apának sem tartasz és minden bajod van vele Akkor minek vagy vele??csak hogy legyen aki megd@gjon?

Azt meg elvárod, hogy ő a te gyerekedet elfogadja,de te az övéiről hallani sem akarsz...

Azért azt hozzátenném, ahogy leírtad ezt a pasit, egy fél percet nem vesztegetnék rá...de az igazsághoz hozzátartozik, ha pasi lennék, rád sem pazarolnám az időmet! 41/N

2013. máj. 3. 04:53
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
12-es, rosszul számoltad. Épp terhes volt, mikor összejöttek.
2013. máj. 3. 05:04
 14/23 anonim ***** válasza:
40%
Na 12es ezt hogy sakkoztad ki; :))))
2013. máj. 3. 07:18
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

Az életbe nem értem meg ezeket a kérdéseket. B.sszus egy rakat pasi él ezen a világon, ha nem kell gyerekes, valaki nem tud elfogadni, szeretni egy kisgyereket akkor lehet válogatni. Nekem is van egy mostohafiam 2 volt mikor összejöttem az apukájával. Nem mondom hogy már az elején teljesen elszánt voltam, de mire odajutottunk hogy ez tényleg szerelem, közös jövő addigra feltérképeztem mindent, hogyan tudok a kicsihez viszonyulni, milyen az anyukája, párom milyen apa és igen még azt is, hogy anyagilag mennyire megterhelő. Pedig én is tudok forrófejű lenni, de ezek olyan dolgok voltak amiket át KELLETT gondolni.

Közösen neveljük a gyereket, egy hetet nálunk van, egyet az anyukájánál. Szóval nem ugyanaz a helyzet, meg ugye nekünk még egy ideig nem is lesz közös, de azzal hogy belementem ebbe a kapcsolatba azt is vállaltam hogy akármilyen okból hozzánk kerülhet. Az anyukájával is bármi történhet. Ne történjen nem akarom a falra festeni az ördögöt, de semmiben nem lehet biztos az ember. Ez innentől benne van a pakliban. Te is számíthattál volna rá, hogy alakulhat úgy hogy hozzátok kerülnek.

Ha úgy érzed nem menne akkor viszont ne folytasd ezt a kapcsolatot. Csak a gyerekek életét keserítenéd meg. A tiedét is, ha idegbeteggé válsz.

2013. máj. 3. 08:52
 16/23 anonim ***** válasza:
73%
Az az érzésem, nem teljesen szereted a férfit, ő talán jobban téged. Kár lenne erőltetni tovább ezt a kapcsolatot, hosszú távon megbosszulja magát a helyzet.
2013. máj. 3. 09:18
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha elvárod, hogy párod elfogadja a te gyereked, akkor te is fogadd el az ő gyerekeit.

Valószínűleg, hogy a te gyereked is segítette abban, hogy jobb apává váljon a saját gyerekeivel szemben.

Vagy fogadd el az ő gyerekeit is, vagy zárd le a kapcsolatot. Ha nem látod benne a jó apát, a jó családfenntartót, miért akarsz vele összeköltözni?

2013. máj. 3. 09:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Na igen az én gyerekem mindenki fogadja el, de én más gyerekét nem akarom elfogadni.

Te is szuper ember lehetsz.

2013. máj. 3. 11:18
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

22 évesen van egy másfél éves gyereked, de már nem vagy együtt az igazi apjával? felelős gyerekvállalás. mond ez neked valamit?

a párod fogadja el a te gyereked, de neked még a gondolattól is fejfájásod lesz, ha látnod kell az övéit?

erre tényleg nem lehet mit mondani...

2013. máj. 3. 12:28
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

13-as, 14-es igazatok van, ezt nagyon elnéztem :)))

De akkor szerintem így még durvább...

12-es voltam:)

2013. máj. 3. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!