Elmehet 16 éves lányom 8 éves húgáért a suliba és vigyázhat utána rá? Engednétek?
16 éves a nagylányom,és 8 éves a kicsi.A nagy nagyon szereti a húgát,a hugi pedig teljesen odáig van a nővéréért,utánozza,mondja neki,hogy szerti stbstb. Szerdán suli van már,nekem pedig halaszthatatlan dolgom van,nem tudok elmenni a kicsiért.Megpróbáltam már áttenni,de nem lehet iszonyat fontos,még akár az állásom is múlhat rajta.A férjem aznap elutazik egy napra Bécsbe,ez is munkaügy,és nagy céges tárgyalás,ott kell lennie.Tehát az a lehetőség,hogy mi toljuk el a dolgokat kizárva,pedig már mindent megpróbáltunk.Rokonok nem tudnak elmenni érte,a fele 120 km-re lakik,férjem szülei betegek,anyámék elutaztak 1 hétre.Lényeg a lényeg a 8 évesem sulija az otthonunktól kb. fél óra.Budapest,tehát forgalmas,jó tömegközlekedés,és nem rossz környék (2.ker) Amitől félek,hogy a nagylányom szokott főleg utazás közben,de néha otthon is fülhallgatón zenét hallgatni.Na,most egyedül tud vigyázni magára,de hogy egy 8 éves izgő-mozgóra is bedugott fülekkel?Ezt nem tudom...Valószínűleg csak az egyik fülét dugná be,hogy hallja amit a húga beszél.Elvenni nem akarom tőle,mert nem hülye,egyből levágná,hogy mi a helyzet,miért veszem el tőle,és ebből már volt itthon egy nagy balhé,meg hiába veszem el a zenelejátszót,ott a mobil,fülhallgatóból ezer van,a mobilt meg nem veszem el tőle,főleg,ha én nem leszek itthon egész nap. Megkérni megkérhetem rá,de ellenőrizni úgyse tudom,utazás közben eléggé "hozzá van nőve" az a vacak,és ha hallja,amit a húga beszél,akkor miért venné ki?Biztos vagyok benne,hogy nagyon vigyázna a kicsire,mert imádja,de abban már kevésbé,hogy ki is venné azt a füléből a fülhallgatót. Ez pedig engem zavar.
Mit mondjak a lányomnak,hogy ne dugja be as fülét?Egyáltalán engedjem ezt az egészet?
16 évesen én kettesben leutaztam a 2éves öcsémmel a Balcsira rokonokhoz vonattal.
Kicsit túlparázod szerintem...
Az,hogy nem engedem a 8 éves lányom egyedül haza,szerintem normális.De mindegy...Bizonyos szintig önálló,és az "izgő-mozgó"-t sem úgy értettem,hogy nem tud rendesen közlekedni,hanem (bár lehet,hogy nem jól fejeztem ki magam...) aktív kislány,be nem áll a szája,nem szeret otthon ülni,pörgős(pont mint én.)Ettől még normális,de azért felügyeletet igényel.A nagylány is önálló,és meg tud címezni egy borítékot,meg vigyázni is tud a húgára...A hangsúly azon volt,hogy ettől a fülhallgató dologtól félek.Lehet,hogyha a húgával van nem dugná be a fülét,de ebben nem vagyok biztos.Ebből már volt egy balhénk kb. 2 hónapja,mert én kértem,ő pedig túlkombinálta,mondván "nem bízom benne,azt hiszem nem tud vigyázni a húgára" stb. Pedig ezt nem mondtam,csak jobban örülnék,hogy amikor az utcán közlekedik a húgával,akkor kivenné,még akkor is,ha csak az egyiket dugjs be,és halkan.Tehát ettől félek...És ezért kérdeztem,hogy így engedjem-e.
A válaszokat köszönöm,még jöhetnek (akár régi válaszolóktól is),mert nem tudom mit mondjak a lányomnak a fülhallgatóról...
14 voltam amikor öcsém született.
Első perctől vigyáztam rá sokat,tavasszal született,anya visszament dolgozni amint nekem nyári szünet lett,egész nyáron ketten voltunk.Simán tápszereztem,altattam,fürdettem,sőt,vittem dokihoz is.
Igen,14 évesen.
Aztán amikor 6 hónapos lett nekem kezdődött a suli,anyáék 6-tól dolgoztak,én vittem bölcsibe.
Pedig forgalmas környék,buszon kellett vinni hordozóban (aztán inkább kenguruban,40 kilómmal épphogy elbirtam),sosem volt probléma ebből.
Legkésőbb 10 évesen már meg kell tanitani egyedül közlekedni.
20/N
semmit:) a lányod már érzékeli, hogy nem bízol benne, legalábbis a fülhallgatója nem engedi:) tud vigyázni a hugára, nem lesz semmi gond:) és hidd el, nem nagy gond, ha csak az egyikbe van bedugva és halkan hallja...nyugodtan hagyd őket, megoldják a dolgokat, és nem kell szólnod semmit a fülhallgatóról sem:) nagylány...mindkettő már:)
24L
Jézusom, szerintem túlaggódód az egészet... (Persze, nem akarok konfrontálódni, a következőek csak a saját meglátásaim.) Bátyám 6 évesen egyedül vitte a nála egy évvel fiatalabb öccsét az óvodába, mert nem volt más választása. Anyám megtanította, hogyan kell közlekedni, mit szabad-mit nem, és meg is tette, hiszen akkoriban az én anyám nem volt olyan kényelmesen, hogy furikázza nap mint nap a gyereket. Mégis felnőttek, nagyobbik bátyám már 19 évesen a saját lakásában élt, és főiskolára járt. Önállóvá vált. Én 8 évvel a bátyáim után születtem. Anyámnak születésem után vissza kellett mennie dolgozni, de a bátyáim gondoskodtak rólam ha kellett. Mikor 6 éves lettem, és első évemet töltöttem az iskolában, egyedül jártam biciklivel, mert anyám elvárta tőlem, hogy tudjak önállóan közlekedni, miután ő ezt megtanította nekem.És tudta, balesetek akkor is történhetnek ha ő fogja a kezemet.
Nálatok veled van a probléma szerintem, mert ha ennyire aggódsz, az azt jelenti, hogy nem bízol meg a nevelésedben. Kötve hinném, hogyha az a gyerek tisztességesen lett nevelve, ne figyelne a húgára. (Bár egy 8 éves gyerektől a mai világban már elvárható, hogy tudjon utazni!)Bízz meg a gyerekeidben jobban, különben még nagy problémáitok lesznek az életben! Hagyd egy kicsit önállósulni azt a gyereket. Nem hiszem, hogy tőled rossz nevelést kaptak volna, hidd el ki fogja érdemelni a bizalmadat ezen a téren is!(:
Attól függ hogy milyen a nagylányod... Ha megbízol benne, akkor nyugodtan engedd neki ezt. Esetleg megjutalmazhatod... Vagy mondhatod azt, hogy ez lesz a nagy tesztje, hogy tényleg megbízható-e. Szerintem ha nem lesz megbízható, akkor nuku zene.
Ébreszd rá arra, hogy a zenét bármikor meghallgathatja, de ha elveszti a húgát, többet nem láthatja őt és nem is lehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!