Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Elmehet 16 éves lányom 8 éves...

Elmehet 16 éves lányom 8 éves húgáért a suliba és vigyázhat utána rá? Engednétek?

Figyelt kérdés

16 éves a nagylányom,és 8 éves a kicsi.A nagy nagyon szereti a húgát,a hugi pedig teljesen odáig van a nővéréért,utánozza,mondja neki,hogy szerti stbstb. Szerdán suli van már,nekem pedig halaszthatatlan dolgom van,nem tudok elmenni a kicsiért.Megpróbáltam már áttenni,de nem lehet iszonyat fontos,még akár az állásom is múlhat rajta.A férjem aznap elutazik egy napra Bécsbe,ez is munkaügy,és nagy céges tárgyalás,ott kell lennie.Tehát az a lehetőség,hogy mi toljuk el a dolgokat kizárva,pedig már mindent megpróbáltunk.Rokonok nem tudnak elmenni érte,a fele 120 km-re lakik,férjem szülei betegek,anyámék elutaztak 1 hétre.Lényeg a lényeg a 8 évesem sulija az otthonunktól kb. fél óra.Budapest,tehát forgalmas,jó tömegközlekedés,és nem rossz környék (2.ker) Amitől félek,hogy a nagylányom szokott főleg utazás közben,de néha otthon is fülhallgatón zenét hallgatni.Na,most egyedül tud vigyázni magára,de hogy egy 8 éves izgő-mozgóra is bedugott fülekkel?Ezt nem tudom...Valószínűleg csak az egyik fülét dugná be,hogy hallja amit a húga beszél.Elvenni nem akarom tőle,mert nem hülye,egyből levágná,hogy mi a helyzet,miért veszem el tőle,és ebből már volt itthon egy nagy balhé,meg hiába veszem el a zenelejátszót,ott a mobil,fülhallgatóból ezer van,a mobilt meg nem veszem el tőle,főleg,ha én nem leszek itthon egész nap. Megkérni megkérhetem rá,de ellenőrizni úgyse tudom,utazás közben eléggé "hozzá van nőve" az a vacak,és ha hallja,amit a húga beszél,akkor miért venné ki?Biztos vagyok benne,hogy nagyon vigyázna a kicsire,mert imádja,de abban már kevésbé,hogy ki is venné azt a füléből a fülhallgatót. Ez pedig engem zavar.

Mit mondjak a lányomnak,hogy ne dugja be as fülét?Egyáltalán engedjem ezt az egészet?

2013. ápr. 1. 14:57
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

16 évesen én kettesben leutaztam a 2éves öcsémmel a Balcsira rokonokhoz vonattal.

Kicsit túlparázod szerintem...

2013. ápr. 1. 19:56
 32/43 A kérdező kommentje:

Az,hogy nem engedem a 8 éves lányom egyedül haza,szerintem normális.De mindegy...Bizonyos szintig önálló,és az "izgő-mozgó"-t sem úgy értettem,hogy nem tud rendesen közlekedni,hanem (bár lehet,hogy nem jól fejeztem ki magam...) aktív kislány,be nem áll a szája,nem szeret otthon ülni,pörgős(pont mint én.)Ettől még normális,de azért felügyeletet igényel.A nagylány is önálló,és meg tud címezni egy borítékot,meg vigyázni is tud a húgára...A hangsúly azon volt,hogy ettől a fülhallgató dologtól félek.Lehet,hogyha a húgával van nem dugná be a fülét,de ebben nem vagyok biztos.Ebből már volt egy balhénk kb. 2 hónapja,mert én kértem,ő pedig túlkombinálta,mondván "nem bízom benne,azt hiszem nem tud vigyázni a húgára" stb. Pedig ezt nem mondtam,csak jobban örülnék,hogy amikor az utcán közlekedik a húgával,akkor kivenné,még akkor is,ha csak az egyiket dugjs be,és halkan.Tehát ettől félek...És ezért kérdeztem,hogy így engedjem-e.

A válaszokat köszönöm,még jöhetnek (akár régi válaszolóktól is),mert nem tudom mit mondjak a lányomnak a fülhallgatóról...

2013. ápr. 1. 20:25
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

14 voltam amikor öcsém született.

Első perctől vigyáztam rá sokat,tavasszal született,anya visszament dolgozni amint nekem nyári szünet lett,egész nyáron ketten voltunk.Simán tápszereztem,altattam,fürdettem,sőt,vittem dokihoz is.

Igen,14 évesen.

Aztán amikor 6 hónapos lett nekem kezdődött a suli,anyáék 6-tól dolgoztak,én vittem bölcsibe.

Pedig forgalmas környék,buszon kellett vinni hordozóban (aztán inkább kenguruban,40 kilómmal épphogy elbirtam),sosem volt probléma ebből.

Legkésőbb 10 évesen már meg kell tanitani egyedül közlekedni.

20/N

2013. ápr. 2. 09:27
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

semmit:) a lányod már érzékeli, hogy nem bízol benne, legalábbis a fülhallgatója nem engedi:) tud vigyázni a hugára, nem lesz semmi gond:) és hidd el, nem nagy gond, ha csak az egyikbe van bedugva és halkan hallja...nyugodtan hagyd őket, megoldják a dolgokat, és nem kell szólnod semmit a fülhallgatóról sem:) nagylány...mindkettő már:)

24L

2013. ápr. 2. 09:48
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
sajnálom szegény lányodat. azt vedd tudomásul, hogy balesetek a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhatnak. ha valami történne a kicsivel, nem egyből a nagyot hibáztatnád? nem egyből azt mondanád, biztos be volt dugva a fülhallgató és amiatt? pedig, lehet, hogy egy figyelmetlen telefonáló sofőr miatt. de te akkor is valószínűleg a lányodat okolnád. én a helyében így el sem vállalnám. az rendben van, hogy magadban aggódsz, de hogy ezt így előadod neki, pont azt mutatja, hogy valóban nem bízol benne. de csak gondolj bele: 1 év múlva autót vezethet. már 14 éves kora óta nem számít gyereknek. köztem és tesóm közt is 7 év van, de sosem éreztem azt, hogy nem merik rám bízni. de nem is éltek vissza ezzel soha, ha volt más aki segítsen, akkor nem rám bízták. ha rábízod, akkor meg kell bíznod benne, csak ennyi. persze megkérni meg lehet, hogy ne dugja be a fülét majd, de elvenni tőle a lejátszót az már pont a bizalmatlanság jele...
2013. ápr. 2. 09:54
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, szerintem túlaggódód az egészet... (Persze, nem akarok konfrontálódni, a következőek csak a saját meglátásaim.) Bátyám 6 évesen egyedül vitte a nála egy évvel fiatalabb öccsét az óvodába, mert nem volt más választása. Anyám megtanította, hogyan kell közlekedni, mit szabad-mit nem, és meg is tette, hiszen akkoriban az én anyám nem volt olyan kényelmesen, hogy furikázza nap mint nap a gyereket. Mégis felnőttek, nagyobbik bátyám már 19 évesen a saját lakásában élt, és főiskolára járt. Önállóvá vált. Én 8 évvel a bátyáim után születtem. Anyámnak születésem után vissza kellett mennie dolgozni, de a bátyáim gondoskodtak rólam ha kellett. Mikor 6 éves lettem, és első évemet töltöttem az iskolában, egyedül jártam biciklivel, mert anyám elvárta tőlem, hogy tudjak önállóan közlekedni, miután ő ezt megtanította nekem.És tudta, balesetek akkor is történhetnek ha ő fogja a kezemet.

Nálatok veled van a probléma szerintem, mert ha ennyire aggódsz, az azt jelenti, hogy nem bízol meg a nevelésedben. Kötve hinném, hogyha az a gyerek tisztességesen lett nevelve, ne figyelne a húgára. (Bár egy 8 éves gyerektől a mai világban már elvárható, hogy tudjon utazni!)Bízz meg a gyerekeidben jobban, különben még nagy problémáitok lesznek az életben! Hagyd egy kicsit önállósulni azt a gyereket. Nem hiszem, hogy tőled rossz nevelést kaptak volna, hidd el ki fogja érdemelni a bizalmadat ezen a téren is!(:

2013. ápr. 2. 14:49
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
szerintem kedves kérdező valami más problémád van és nem a fülhallgató, csak arra vetíted ki a félelmedet
2013. ápr. 2. 15:04
 38/43 A kérdező kommentje:
Szóval,azt mondjátok,hogyha a húgával van nem hallgtna zenét?
2013. ápr. 2. 15:08
 39/43 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hallgatni fog, de ha az egyik fülében van halkan, akkor pontosan ugyanakkora eséllyel éri őket baleset, mintha nincs. Naponta sok ezer fiatal közlekedik így, a gyalogos balesetek viszont szinte mindig idős emberekről vagy kisgyerekekről szólnak. Túlaggódod, engedd el őket.
2013. ápr. 2. 16:56
 40/43 anonim válasza:

Attól függ hogy milyen a nagylányod... Ha megbízol benne, akkor nyugodtan engedd neki ezt. Esetleg megjutalmazhatod... Vagy mondhatod azt, hogy ez lesz a nagy tesztje, hogy tényleg megbízható-e. Szerintem ha nem lesz megbízható, akkor nuku zene.

Ébreszd rá arra, hogy a zenét bármikor meghallgathatja, de ha elveszti a húgát, többet nem láthatja őt és nem is lehet vele.

2013. ápr. 2. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!