Elmehet 16 éves lányom 8 éves húgáért a suliba és vigyázhat utána rá? Engednétek?
16 éves a nagylányom,és 8 éves a kicsi.A nagy nagyon szereti a húgát,a hugi pedig teljesen odáig van a nővéréért,utánozza,mondja neki,hogy szerti stbstb. Szerdán suli van már,nekem pedig halaszthatatlan dolgom van,nem tudok elmenni a kicsiért.Megpróbáltam már áttenni,de nem lehet iszonyat fontos,még akár az állásom is múlhat rajta.A férjem aznap elutazik egy napra Bécsbe,ez is munkaügy,és nagy céges tárgyalás,ott kell lennie.Tehát az a lehetőség,hogy mi toljuk el a dolgokat kizárva,pedig már mindent megpróbáltunk.Rokonok nem tudnak elmenni érte,a fele 120 km-re lakik,férjem szülei betegek,anyámék elutaztak 1 hétre.Lényeg a lényeg a 8 évesem sulija az otthonunktól kb. fél óra.Budapest,tehát forgalmas,jó tömegközlekedés,és nem rossz környék (2.ker) Amitől félek,hogy a nagylányom szokott főleg utazás közben,de néha otthon is fülhallgatón zenét hallgatni.Na,most egyedül tud vigyázni magára,de hogy egy 8 éves izgő-mozgóra is bedugott fülekkel?Ezt nem tudom...Valószínűleg csak az egyik fülét dugná be,hogy hallja amit a húga beszél.Elvenni nem akarom tőle,mert nem hülye,egyből levágná,hogy mi a helyzet,miért veszem el tőle,és ebből már volt itthon egy nagy balhé,meg hiába veszem el a zenelejátszót,ott a mobil,fülhallgatóból ezer van,a mobilt meg nem veszem el tőle,főleg,ha én nem leszek itthon egész nap. Megkérni megkérhetem rá,de ellenőrizni úgyse tudom,utazás közben eléggé "hozzá van nőve" az a vacak,és ha hallja,amit a húga beszél,akkor miért venné ki?Biztos vagyok benne,hogy nagyon vigyázna a kicsire,mert imádja,de abban már kevésbé,hogy ki is venné azt a füléből a fülhallgatót. Ez pedig engem zavar.
Mit mondjak a lányomnak,hogy ne dugja be as fülét?Egyáltalán engedjem ezt az egészet?
16 évesen engem már egy hétre itthon hagyott az anyám megfelelő mennyiségű mirelit áruval és készpénzzel...
8 évesen meg már az iskolából egyedül jöttem haza...
A 7-es hülyeségeket ír! Éppen az a baj, hogy sokan nem követelnek meg semmit egy 16 évestől!
Nyugodtan rábízhatod a kicsit.
7 évesen a 9 éves bátyámmal mentem iskolába...
A 16 évesnek már régen kellene annyi felelősségtudata lenni, hogy egy 8 évest (de akár egy 2 évest is) rá lehessen bízni. Nyugodtan engedd el őket, különben sosem lesznek önállóak.
És ezek azok a gyerekek, akik egy csekket nem tudnak befizetni a postán... Mert azt mindig anya csinálta... Aki egy ebédet nem tud megfőzni, mert anya csinálta, mert én béna vagyok hozzá, meg gyerek vagyok hozzá...
Tudod mekkora munka ebből kiverekedni magát egy gyereknek? Elkerül tőled, már ha elengeded, messzebbre, ahol nincs ott anyuci segítő keze, aztán főtt tojáson meg mekis kaján él egy ideig, mert főzni nem mer, mert az az anyu dolga. Teljesen ott lesz egyedül, a világból nem látott semmit... mert ő még gyerek hozzá, kicsi hozzá.
Én 3 éve kerültem ki a burokból és még mindig nagyon nehéz egyedül csinálnom dolgokat. A helyzet rákényszerít, hogy főzzek... de nehéz rávennem magam, mert mi lesz, ha elrontom. Nincs ott anyu, hogy segítsen.
Közel sem biztos, hogy a nagylányod akkor is zenét fog hallgatni, ha ő vigyáz a húgára. Ismerned kéne szerintem annyira, hogy tudd, mennyire felelősségteljes.
És a 8 éves gyerek sem kicsi már. 9 évesen én egyedül vittem a 7 éves öcsémet moziba :) Igaz, nem mostanában volt ez.
De szerintem egy 16 éves lányra rá lehet bízni egy 8 éves gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!