Elmehet 16 éves lányom 8 éves húgáért a suliba és vigyázhat utána rá? Engednétek?
16 éves a nagylányom,és 8 éves a kicsi.A nagy nagyon szereti a húgát,a hugi pedig teljesen odáig van a nővéréért,utánozza,mondja neki,hogy szerti stbstb. Szerdán suli van már,nekem pedig halaszthatatlan dolgom van,nem tudok elmenni a kicsiért.Megpróbáltam már áttenni,de nem lehet iszonyat fontos,még akár az állásom is múlhat rajta.A férjem aznap elutazik egy napra Bécsbe,ez is munkaügy,és nagy céges tárgyalás,ott kell lennie.Tehát az a lehetőség,hogy mi toljuk el a dolgokat kizárva,pedig már mindent megpróbáltunk.Rokonok nem tudnak elmenni érte,a fele 120 km-re lakik,férjem szülei betegek,anyámék elutaztak 1 hétre.Lényeg a lényeg a 8 évesem sulija az otthonunktól kb. fél óra.Budapest,tehát forgalmas,jó tömegközlekedés,és nem rossz környék (2.ker) Amitől félek,hogy a nagylányom szokott főleg utazás közben,de néha otthon is fülhallgatón zenét hallgatni.Na,most egyedül tud vigyázni magára,de hogy egy 8 éves izgő-mozgóra is bedugott fülekkel?Ezt nem tudom...Valószínűleg csak az egyik fülét dugná be,hogy hallja amit a húga beszél.Elvenni nem akarom tőle,mert nem hülye,egyből levágná,hogy mi a helyzet,miért veszem el tőle,és ebből már volt itthon egy nagy balhé,meg hiába veszem el a zenelejátszót,ott a mobil,fülhallgatóból ezer van,a mobilt meg nem veszem el tőle,főleg,ha én nem leszek itthon egész nap. Megkérni megkérhetem rá,de ellenőrizni úgyse tudom,utazás közben eléggé "hozzá van nőve" az a vacak,és ha hallja,amit a húga beszél,akkor miért venné ki?Biztos vagyok benne,hogy nagyon vigyázna a kicsire,mert imádja,de abban már kevésbé,hogy ki is venné azt a füléből a fülhallgatót. Ez pedig engem zavar.
Mit mondjak a lányomnak,hogy ne dugja be as fülét?Egyáltalán engedjem ezt az egészet?
Szerintem rá lehet venni, hogy kibírja fél napig a fülhallgatója nélkül :)
Az én 16 évesem rendszeresen bébiszitteli az ismerősök gyerekeit, így keresi a zsebpénzét.
Eddig még sosem vigyázott rá? Elég baj, ha ne tanítottad meg őket együtt közlekedni.
Ha nem tudsz megbízni a két saját gyermekedben, ott elég nagy baj lehet (a te fejedben).
Nyugi, nem kisbabák már, nem lesz semmi baj! 8 éves gyerekek egyedül is hazabuszoznak manapság...
Szerintem biztosan nem dugná be, ha a testvérével van. Én legalábbis csak akkor hallgatok zenét útközben, ha nincs társaságom (bár sok ellenpéldát is láttam már).
Simán rábízhatod, és ha külön megkéred, hogy ne hallgassa a zenét, akkor biztosan nem fogja. :)
Szerintem ne fogd be pesztranak a nagyobbik gyerekedet, gondolom azert szulted, mert tudtad, hogy lesz ra idöd es energiád.
Végén egyre jobban igenybe fogod venni es mar azert fogsz cirkuszolni, ha túl melegen szolgalja fel az etelt a huganak!
Gyereket ne bizz kiskorura, es punktum, ha megszulted, vigyazzad, vagy fizess bebiszittert, ne a lanyod kelljen helyetted megoldja, nem ö szült es nem ö tartotta oda, nem kedves anyuka?
3-as vagyok.
Egyet biztos ne tegyél, ne mondd meg a nagylányodnak, hogy túlságosan aggódsz, és nem bízol meg benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!