Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Édesanyától egy ilyen kijelent...

Édesanyától egy ilyen kijelentés, hogy " igen, szégyenlem, hogy nem dolgozol" hogy esne nektek, ha a következő a helyzet?

Figyelt kérdés
Érettségi után nyáriszünetben dolgoztam, összesen hat nyarat végig, közben volt két éves okj-m, és négy év fősuli. Fősuli alatt járattam a diákhitelt, anyuék akkor már elváltak, és amikor apu meghalt, az árvaságit, bár nem otthol laktam, hazaadtam, bár fedezte volna pont a diákhitelt. Utána egy évet dolgoztam, majd másfél év meló nélkül, de akkor sem otthol laktam, tesómékkal fent egy városba, utána másfél év meló, most újra egy év e nélkül, de ismerétlem, azóta sem költöztem haza, fieztem az albim, kajálok a lerakott pénzemből, stb. Anyunak az számít, hogy ki mit mond, ő sajnálja, hogy élem felfele a pénzem, pedig én azért gyűjtöttem, hogy ha kell, van mihez nyúljak. És mégis bántja az embert, megjegyzéseket tesz, stb. Nem tudja elképzelni, hogy van, akinek tervei lehetnek, nem mindenki akar takarító lenni, és ha nem akarsz, másképp kell elgondolni a jövőt, az adott szituációkat. De most nem a takarításról van szó, mert tisztelem a takarítókat, stb, de értitek? Miért kell belerúgni az emberben, főleg, hogy amikor még csak diák is voltam, akkor sem támaszkodtam rá. Most 29 vagyok amúgy.
2013. márc. 25. 09:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

Pedig igenis számítanak az évek, nagyokos :)

Ja és ha nem dolgoztál, mégis miből tettél félre annyit, hogy megélj ha nincs munkád?? Ugyan már, kisegítenek a tesódék, és neked ez így kényelmes!

2013. márc. 26. 08:33
 32/37 A kérdező kommentje:

Most már jobban számítanak az évek.

Azt meg hagy tudjam már én, hogy mennnyit megspóroltam az évek alatt akár az ösztöndíjakból, stb, melókból. nem volt az előírva sehol, hogy el kell költeni a pénzt amit ráraknak a melóhelyen az ember számlájára. szóval bíztosíthatlak miszter nagyokoska, hogy saját pénzem költöm, költöttem. régen én úgy tudom, hogy az utolsó három év jövedelem átlagából számolták ki a nyugdíjat, szóval..... Én spóroltam, ezért tudok máson élősködés nélkül most is lenni. ha szerinted ez olyan hihetetlen, akkor te biztos élősködnél.

2013. márc. 26. 09:54
 33/37 A kérdező kommentje:
Nyílván akkoriban is számított az év, de a kiszámítás mint írtam így ment végbe. Nem minden fekete és fehér a világban, szóval nem mindig a fiatal az, aki tehet mindenről. szóval nem feltétlen kell minősítgetni az embert ha a szülőjével kapcsolatban tesz fel kérdést. Amennyi jót tud tenni egy életben egy szülő, ugyanannyi rosszat is, és legtöbb jó kimerül annyiben, hogy " adtam enni, inni, volt fedél a fejed felett, nem adtalak állami gondozásba" és ezzel ki is merült, hozzáteszem, ezek a minimum dolgok, ha már megszülte az embert. Ennyit erről.
2013. márc. 26. 10:13
 34/37 anonim ***** válasza:
Ugyanmár emberek! Az évek számítanak? Kinek, mihez? Max. nőknél a GYEDhez stb. az számít, de ahhoz is az utolsó két évet nézik. A nyugdíj? Mire megöregszünk nem fog létezni a nyugdíj! Ezt már pénzügyi körökben mindenki tudja. Már most félre kellene mindenkinek tennie, mert csak az öngondoskodásra támaszkodhat.
2013. márc. 26. 12:31
 35/37 A kérdező kommentje:
Vagy azért, hogy ha elveszíted a munkád, akkor van mihez nyúlni. Csak sokan ebbe nem gondolnak bele, mert "óóó messze van még a nyugdíj, ráérek spórolni, fiatal vagyok" utána meg pislognak mint a béka a spenótban. :P
2013. márc. 26. 13:06
 36/37 anonim ***** válasza:

gondolom, te sem vagy az a nagyon spórolós, mert ha nincs munkád, akkor miért nem mész haza anyukádhoz, és spórólod meg az albi pénzt, együtt többre mennétek... ?

Nem dicsőség ám albira elkölteni a lerakott pénzedet, csak mert fáj anyádtól az igazság !!!!!!

2013. márc. 27. 17:57
 37/37 A kérdező kommentje:
Bocsi de neked az nem mutatja, hogy spórolós vagyok, hogy már március elsején volt egy éve, hogy munkanélküli vagyok, és egy fillért nem kértem még mástól, sőt, két tesóm is nekem tartozik? Hazaköltözni egy faluba meg felesleges, mert errefele szeretnék munkát találni, és úgy jó, ha az ember egyből tud lépni ha kell a munka irányába, és ehhez rossz öltet lenne hazamenni.
2013. márc. 27. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!