Nagyon nehéz helyzet! Döntésképtelen vagyok! Olasz ösztöndíj v. szerelem és család?
Rohadt egy helyzetbe kerültem.Választanom kell:olasz ösztöndíj,vagy több,mint 2 éve tartó szerelem itthon,és család+barátok.A barátom feldobott értem mindent,összeveszett a szüleivel(Svájcban élnek),hogy nem megy vissza oda hozzájuk,se oda egyetemre,mert velem szeretne lenni,itthon Magyarországon.Felrúgott maga körül mindent miattam,a szüleivel nem is illetve alig beszélnek,a nagyszüleivel van itt.Én meg olasz ösztöndíjat kaptam.Hogy mondhatnám el neki?Ő miattam feladja a szüleivel a kapcsolatot,elhajítja a jó lehetőséget,én meg közlöm,hogy megyek Olaszországba tanulni?Amióta tudom,hogy ki ő (ált.suli 8.) vágyam rá,őt szeretem,és amióta tudom mi az az Olaszo. odavágyom.Emellett nem tudom elképzelni,hogy itthagyom a szöleim tesóm.Mi a francot csináljak?
18/L
18 évesen?
Kérdés nélkül az olasz ösztöndíj.
A barátoddal egyébként sem maradnátok együtt örökké valószínűleg - bár ha komolyan gondoljátok, akkor havi szinten megoldható a látogatás, vagy gyakrabban is, ha tehetősek vagytok, tehát emiatt ne aggódj.
Ha kimész Olaszországba tanulni és megtanulsz perfekt szinten olaszul, hazajössz, elmész tolmácsnak vagy bármilyen hasonló nyelvi foglalkozásba, soha többet nem lesz gondod a pénzre...
És még az is lehet, hogy a kapcsolatotok is kibírja addig.
Kicsit Szent Johanna gimis feelingű a dolog... nem azt olvasgatod? :D
Ha valóban igaz, akkor meg ülj le vele beszélgetni, tudnia kell róla, őt is érinti. És igen, kimehettek ketten is Olaszországba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!