Nagyon nehéz helyzet! Döntésképtelen vagyok! Olasz
ösztöndíj v. szerelem és család?
Figyelt kérdés
Rohadt egy helyzetbe kerültem.Választanom kell:olasz ösztöndíj,vagy több,mint 2 éve tartó szerelem itthon,és család+barátok.A barátom feldobott értem mindent,összeveszett a szüleivel(Svájcban élnek),hogy nem megy vissza oda hozzájuk,se oda egyetemre,mert velem szeretne lenni,itthon Magyarországon.Felrúgott maga körül mindent miattam,a szüleivel nem is illetve alig beszélnek,a nagyszüleivel van itt.Én meg olasz ösztöndíjat kaptam.Hogy mondhatnám el neki?Ő miattam feladja a szüleivel a kapcsolatot,elhajítja a jó lehetőséget,én meg közlöm,hogy megyek Olaszországba tanulni?Amióta tudom,hogy ki ő (ált.suli 8.) vágyam rá,őt szeretem,és amióta tudom mi az az Olaszo. odavágyom.Emellett nem tudom elképzelni,hogy itthagyom a szöleim tesóm.Mi a francot csináljak?
Én hasonló helyzetben másképp döntöttem, és azóta verem a fejem a falba. A srác ugyanis rá egy évre elhagyott. Tipikus "két szék közül a pad alá" eset.
2013. márc. 24. 16:09
12/18 anonim válasza:
Én az ösztöndíjt választanám az okok azok amiket az előttem szólók írtak
2013. márc. 24. 16:28
13/18 anonim válasza:
Ösztöndíj, ha tehetősek vagytok, ahogy írtad, akkor vidd a párod is magaddal.
2013. márc. 24. 17:07
14/18 anonim válasza:
Dobj fel egy érmét. Rögtön rájössz, hogy melyiknek oldalnak szurkolsz.
2013. márc. 24. 17:19
15/18 anonim válasza:
Én biztos, hogy a szerelmemet választanám. Világ életemben utáltam tanulni (épp ezért nem is kaptam ösztöndíjat soha sehol, szóval nem voltak ilyen problémáim), így biztos, hogy nem a tanulás lenne az, amit választok, bármivel is álljon szemben. Igaz itthon elmentem főiskolára, el is végeztem, de szerencsém volt, mert nem kellett vért izzadnom, az okostelefonom levizsgázott helyettem szinte mindenhol, kivéve a szóbeliken és az államvizsgán. De ha éjjel nappal tanulnom kellett volna akkor nagyjából egy hónap után otthagyom az egészet. De ha te nem ilyen vagy, akkor menj ki Olaszba, biztos jó lehetőség. Mondd meg a barátodnak, hogy ez van, és menjen veled. Biztos találna valami munkát és együtt tudnátok kint élni.
2013. márc. 24. 18:08
16/18 anonim válasza:
Szia,
ösztöndíj :)
Nagy kalappal!
2013. márc. 24. 19:48
17/18 anonim válasza:
mennyi idő az az ösztöndíj? 1/2 - 1 év ? az nem a világ
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!