Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Édesanyától egy ilyen kijelent...

Édesanyától egy ilyen kijelentés, hogy " igen, szégyenlem, hogy nem dolgozol" hogy esne nektek, ha a következő a helyzet?

Figyelt kérdés
Érettségi után nyáriszünetben dolgoztam, összesen hat nyarat végig, közben volt két éves okj-m, és négy év fősuli. Fősuli alatt járattam a diákhitelt, anyuék akkor már elváltak, és amikor apu meghalt, az árvaságit, bár nem otthol laktam, hazaadtam, bár fedezte volna pont a diákhitelt. Utána egy évet dolgoztam, majd másfél év meló nélkül, de akkor sem otthol laktam, tesómékkal fent egy városba, utána másfél év meló, most újra egy év e nélkül, de ismerétlem, azóta sem költöztem haza, fieztem az albim, kajálok a lerakott pénzemből, stb. Anyunak az számít, hogy ki mit mond, ő sajnálja, hogy élem felfele a pénzem, pedig én azért gyűjtöttem, hogy ha kell, van mihez nyúljak. És mégis bántja az embert, megjegyzéseket tesz, stb. Nem tudja elképzelni, hogy van, akinek tervei lehetnek, nem mindenki akar takarító lenni, és ha nem akarsz, másképp kell elgondolni a jövőt, az adott szituációkat. De most nem a takarításról van szó, mert tisztelem a takarítókat, stb, de értitek? Miért kell belerúgni az emberben, főleg, hogy amikor még csak diák is voltam, akkor sem támaszkodtam rá. Most 29 vagyok amúgy.
2013. márc. 25. 09:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Azért 29 évesen többet kéne dolgozni, mint "6 éve nyaranta"

Már illene megállapodni egy melónál, bármi is az, vagy ha nem jó, elvállalni bármit és közben keresgélni. De nekem úgy tűnik, te sem töröd valami nagyon magad miatta, kényelmes neked így....

2013. márc. 25. 16:29
 22/37 anonim ***** válasza:
utolsó, olvasd el végig a kérdező írását! közben is dolgozott megszakításokkal. És amellett tanult közben!Akkor hogy dolgozott volna? A szünetekben dolgozott, nem végigbulizta meg végigitta.
2013. márc. 25. 16:40
 23/37 anonim ***** válasza:
Írja, hogy a suli befejezése után egy évet,majd kihagyás után másfél évet dolgozott.
2013. márc. 25. 16:42
 24/37 anonim ***** válasza:

Elolvastam, látom mit írt! Nahát ez az, kihagyásokkal, hébe-hóba dolgozik csak! Nálam a dolgozás nem itt kezdődik!

Egy év meló, másfél év otthon, az hogy nem otthon lakott hanem a tesóéknál, az mindegy, megélni akkor is meg kell valamiből. Hasra ne essetek már tőle, hogy 29 évesen 6 nyarat végigdolgozott!Én 29 évesen már 10. éve voltam ugyanazon a munkahelyen és családom volt, ő mit tud felmutatni?

2013. márc. 25. 17:33
 25/37 anonim ***** válasza:

"Már illene megállapodni egy melónál, bármi is az, vagy ha nem jó, elvállalni bármit és közben keresgélni. De nekem úgy tűnik, te sem töröd valami nagyon magad miatta, kényelmes neked így...."

Egyet értek.

Ha piacképes a diplomád, akkor el tudsz vele helyezkedni.

ha meg nem az, akkor azt be kell látni, és elmenni takarítani, vagy egyszerűbb adminisztratív munkakörbe,

nem szegény anyádat hülyíteni, hogy ez vagy az a munkakör rangodon aluli.

Elhiheted, az előző generációt sem kergették az asztal körül, hogy "ha nem lehetsz agysebész, nem is kényszerítek rád másmilyen munkát..."

leér a bilibe a kezünk, vegyük észre a realitást

2013. márc. 25. 18:30
 26/37 A kérdező kommentje:
Nah akkor. :P Ha azt nézzük nekem úgy, hogy tanultam eleve összejött egy év melónyi időm, 24 évesen végeztem a fősulin, azért ennyi voltam, ugye a két éves okj miatt. Minden időben befejezetem. egy évig tanár voltam, utána amikor újra hét hónapot trénerként egy gyárban, majd egy évig políroztam egy gyárban. Most azért, mert valakinek úgy jött össze, hogy kis gyerek mellett melózni is kellett az úgy gondolom más tészta, az más helyzet. Nem hébe hóba próbálgattam, bár tény, hogy egy idő után alábhagy az ember kedve még keresgélni is. Nem mindegy, hogy hol laksz, kik az ismerőseid. Nem hülyítem én anyánkat, amikor tesóméknál is laktam, a segélyből fizettem az albi részem, és a rezsirészem is, néha maradt két ezrem, jó pár hónapig, melette segítettem nekik a büféjüknél, én ennyit tudtam neki besegíteni cserébe, egy két hamburgerért. Hozzáteszem előtte én is sokat segítettem másban, ő és barinője nálunk laktak, ők nem adtak haza semmit, én meg mint írtam diákhitel járatása mellett hazaadtam az árvaságim. Tényleg nem biztos, hogy aki ilyen történeteket leír, az hazudik, vagy eltitkol valamit.
2013. márc. 25. 18:50
 27/37 A kérdező kommentje:
mármint a nyári melók után jött össze egy év munkaidőm. de ha valami nem stimmel szólj, válaszolok.
2013. márc. 25. 18:51
 28/37 A kérdező kommentje:
És szerintem ha tényleg nincs az ember az anyja nyakán, bár lehetnék, mert ilyenkor ha tudnak valahova azért hazamennek az emberek jobb esetben, és onnan keresgélnek, ezzel is spórolva, de én fent vagyok albiban. Attól hogy valakinek a gyereke vagy, még nem vagy a tulajdona, hogy megengedje magának, hogy amikor úgy van, hogy nem úgy működsz ahogy ő azt elképzeli, sértegethet? Szerintem nem. Akkor tök mindegy lett volna, ha akkoriban nem hazaadom lelkiismeretesen az árvaságit, hogy ne legyenek xarban, hanem simán leteszem, hogy több pénzem legyen, akkor is ezt kapnám meg így is. Akkor most ki járt jól? Én vagy az öcsém? tippelhettek.
2013. márc. 25. 18:55
 29/37 anonim ***** válasza:
59%
Én azt nem értem, hogy egyesek a tanulást nem veszik semmibe. Míg valaki 19 éves korától dolgozott, addig más az egyetemi tanulmányait végezte mondjuk. Nem lustálkodott ő sem. Vagy mindenki elégedjen meg az érettségivel, mert aki nem kétkezi munkára adja a fejét, és továbbtanul, az lusta, mert épp nem kereső egyenlőre? Majd ha elhelyezkedik a megfelelő munkahelyre, jó esetben annál többet fog keresni. Eleve aki pl. orvos akar lenni, az kb. 10 évet tanul, vagyis 30-35 éves, mire dolgozni kezd. Addig többnyire a szülei támogatják, mint nagyon sok egyetemistát, és nincs ez a szemére hányva, mert a szülei a jövőjét akarják jobbá tenni, hogy el tudjon indulni az életben. Akinek ilyen háttere nincs, egyedül pedig képtelen megoldani, vagy nem ez a célja az életben, akkor az elmegy érettségi után dolgozni. Ettől ő nem értékesebb ember szerintem, mint aki továbbtanul és később alapít családot, nem 20 évesen. A kérdező meg magát támogatja,nem is a szülők pénzelik. Úgy csinálja tehát, ahogy neki jó. Már önálló felnőtt ember.
2013. márc. 26. 00:46
 30/37 A kérdező kommentje:

De persze, ez nekem sem jó, ki az, aki élvezi a lerakott lóvét elfele költeni.

Na meg azt se felejtsük el, hogy lehet, valaki egyszerüsítsünk keres minimálbért egész életében, és megvan mondjuk 40 éve vagy akárhány, lehet egy ugyanannyi idős 30 évig a diplomájával pénzt kereső ember, többet adózik, mert magasabb a keresete. Ezt se felejtsük el, hogy nem az évek számítanak, sosem az számított, mégis ezen ugrál meg veri a mellét sok ember. De most őszintén nem? Ilyenkor saját magukat akarják igazolni, pedig nem is az a lényeg.

2013. márc. 26. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!