Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Édesanyától egy ilyen kijelent...

Édesanyától egy ilyen kijelentés, hogy " igen, szégyenlem, hogy nem dolgozol" hogy esne nektek, ha a következő a helyzet?

Figyelt kérdés
Érettségi után nyáriszünetben dolgoztam, összesen hat nyarat végig, közben volt két éves okj-m, és négy év fősuli. Fősuli alatt járattam a diákhitelt, anyuék akkor már elváltak, és amikor apu meghalt, az árvaságit, bár nem otthol laktam, hazaadtam, bár fedezte volna pont a diákhitelt. Utána egy évet dolgoztam, majd másfél év meló nélkül, de akkor sem otthol laktam, tesómékkal fent egy városba, utána másfél év meló, most újra egy év e nélkül, de ismerétlem, azóta sem költöztem haza, fieztem az albim, kajálok a lerakott pénzemből, stb. Anyunak az számít, hogy ki mit mond, ő sajnálja, hogy élem felfele a pénzem, pedig én azért gyűjtöttem, hogy ha kell, van mihez nyúljak. És mégis bántja az embert, megjegyzéseket tesz, stb. Nem tudja elképzelni, hogy van, akinek tervei lehetnek, nem mindenki akar takarító lenni, és ha nem akarsz, másképp kell elgondolni a jövőt, az adott szituációkat. De most nem a takarításról van szó, mert tisztelem a takarítókat, stb, de értitek? Miért kell belerúgni az emberben, főleg, hogy amikor még csak diák is voltam, akkor sem támaszkodtam rá. Most 29 vagyok amúgy.
2013. márc. 25. 09:02
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért az aggodalom, meg a szégyen között elég nagy a különbség.
2013. márc. 25. 09:42
 12/37 A kérdező kommentje:
"Itt vagy 29 évesen, és semmit nem tudsz felmutatni" Akkor ehhez mit szóltok? Az fősuli, az, hogy nyaranta dolgoztam, a végén, már ugyanott, de művezetőként, a pénzből vett laptop, telefon akkoriban, a saját magam ellátása, stb, Én elhiszem, hogy aggódik, de ne mindig ezzel az érvvel, hogy " ott ülsz és éled felfele a kis pénzed" És akkor mivan? Így is fájó ez, mert tényleg megy elfele a lóvé, de értitek, most mit csináljak? így is kb öt ezerre szorítottam le a heti elkölthetőt. Ez egy állapot. Én sem válogatnék, bár most meg a két éves másoddiplomát amit csinálok saját pénzből, az is mutatja, hogy akarok, próbálok, de nem csak rajtam múlik. Ha most elkezdenék egy háromműszakos gyári melót, amiben volt már részem, tudom, hogy annyira leköti az embert, hogy azon veszed észre magad, hogy semmi mást nem tudsz csinálni, mert nincs egy biztos időszakod sem ami akár egy hónapban folyamatosan ugyanígy tudna lenni, és ha mások a terveid, későbbre, ezek is tudnak ám gátak lenni. Csak tényleg ezeket szülőként vagy olyan, aki hasonlóan gondolkodik egy jobb munkáért epekedő emberről mikor vélekedik, hidjétek el, hogy nem könnyű ez, de nagyon nem. :(
2013. márc. 25. 09:42
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős szitu.Engem tesóm szégyell.Rosszul is esik.Aki nem akart mondjuk takarító lenni, meg kukásautón dolgozó annak büdös a munka...sok ember szerint.De valószínű ők sem mennének ilyen helyre.Könnyű annak dumálni, akinek van állása.Ja és állása nem munkája.Mert van különbség közte.Ja és ha elmennél mondjuk takarítónak diplomával lehet azt is szégyelné anyukád.Könnyű ítélkezni más felett.Én nem szégyellem, hogyha egy rokonomnak nincs munkája...sok embernek nincs a mai világban.HA tanul az ember egy csomót, nem azért teszi, hogy aztán valami megalázó munkakörben dolgozzon évekig.
2013. márc. 25. 09:43
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Nincs miért szégyenkezni. A mai világban ez nagyon gyakori helyzet. légy büszke magadra azért, amit elértél. lehet, hogy anyukád nem fog megérteni, de ez ne befolyásoljon. Te ismered az értékeidet, és tudod, mit miért teszel.
2013. márc. 25. 10:33
 15/37 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is ilyenek a szüleim. Nem segítenének rendbe tenni a dolgokat, csak zaklatnak és piszkálnak, hogy rosszul érezzem magam. Elmentem egy tanfolyamra, most azt csinálom és majd ráhajtok az angol nyelvre, hogy rendesen tudjak kommunikálni, középfokúm már van belőle, de nem beszélem folyékonyan.

Aztán elhúzok innen a pitsába, mert elegem van már ebből az országból és az emberekből.

2013. márc. 25. 10:45
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Jóra való, értékes emberek tömegeinek nincs ma magyarországon munkája.Szégyelljék magukat?Kinek a hibája?

Na meg a másik, hogy ebben a hülye nyugati típusú társadalom ban csak az számít, mid van, nem pedig asz, hogy ki vagy.

Azt hiszem, nem véletlenül boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak az emberek a szegénység ellenére is, azokban a társadalmakban, ahol nem az a fő szempont, mit dolgozol és miket halmoztál fel.

2013. márc. 25. 11:40
 17/37 A kérdező kommentje:

Ez igaz kedves utolsó. néha egy a prérin lakó ember boldogabb mint egy minden újdonsággal körülvett ember. Én akkor sem költöttem a pénzem, amikor dolgoztam, mert nincs rá szükségem, hogy ezzel tünjek ki. Szerintem tényleg ritka, aki őszintén azt mondja, hogy jó munkanélkülinek lenni. Olyan fura tényleg már első naptól kezdve, másnak érzi az ember magát. Másik:

Szegény hatvan egynéhány éves ember, most mivel van előrébb ha ledolgozta az életét, negyvenegynéhány évet, de mivel alig volt keresete, kevés adót fizetett, örül, ha éhen hal a nyugdíjából. Most akkor minek az ilyen példa követése? Baj, ha az ember gondolkodik? Nem értem sokszor az embereket. :(

2013. márc. 25. 11:44
 18/37 anonim ***** válasza:
75%
Na, most lehet, hogy le leszek pontozva, de nem számít.Én munkanélküli vagyok, mondjuk, nem szándékosan, hanem mert eü.okok miatt szoc.segélyen vagyok.Persze dolgoztam is már, több helyen is, tehát van összehasonlítási alapom.Tudod, én bizony fel tudom fogni a jelentőségét annak, hogy most nem dolgozom, és tudom értékelni.Nőként, anyaként itthon is akad egész nap tenni való.Ha ezt meló mellett kellene csinálni, nagyon nehéz lenne.Így most ügyintéző, házvezető vagyok, a magam és családom hasznára, ez sem elhanyagolható feladat.Ha ezt valaki kevesli, az legyen az ő baja.
2013. márc. 25. 12:17
 19/37 A kérdező kommentje:
Miért lennél lepontozva? ;) Köszi, hogy szültél, és adtál egy újabb embert az országnak. :)
2013. márc. 25. 13:18
 20/37 anonim ***** válasza:
Nagyon értékes dolog az otthoni munka és a gyermeknevelés! Legalább annyira, mint a többi meló. "Aki a bölcsőt ringatja, az a világot irányítja". Az anyák lehetősége, hogy jó embert neveljenek a gyerekükből, és ezáltal jobb legyen a világ is.
2013. márc. 25. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!