Édesanyától egy ilyen kijelentés, hogy " igen, szégyenlem, hogy nem dolgozol" hogy esne nektek, ha a következő a helyzet?
Nekem is ilyenek a szüleim. Nem segítenének rendbe tenni a dolgokat, csak zaklatnak és piszkálnak, hogy rosszul érezzem magam. Elmentem egy tanfolyamra, most azt csinálom és majd ráhajtok az angol nyelvre, hogy rendesen tudjak kommunikálni, középfokúm már van belőle, de nem beszélem folyékonyan.
Aztán elhúzok innen a pitsába, mert elegem van már ebből az országból és az emberekből.
Jóra való, értékes emberek tömegeinek nincs ma magyarországon munkája.Szégyelljék magukat?Kinek a hibája?
Na meg a másik, hogy ebben a hülye nyugati típusú társadalom ban csak az számít, mid van, nem pedig asz, hogy ki vagy.
Azt hiszem, nem véletlenül boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak az emberek a szegénység ellenére is, azokban a társadalmakban, ahol nem az a fő szempont, mit dolgozol és miket halmoztál fel.
Ez igaz kedves utolsó. néha egy a prérin lakó ember boldogabb mint egy minden újdonsággal körülvett ember. Én akkor sem költöttem a pénzem, amikor dolgoztam, mert nincs rá szükségem, hogy ezzel tünjek ki. Szerintem tényleg ritka, aki őszintén azt mondja, hogy jó munkanélkülinek lenni. Olyan fura tényleg már első naptól kezdve, másnak érzi az ember magát. Másik:
Szegény hatvan egynéhány éves ember, most mivel van előrébb ha ledolgozta az életét, negyvenegynéhány évet, de mivel alig volt keresete, kevés adót fizetett, örül, ha éhen hal a nyugdíjából. Most akkor minek az ilyen példa követése? Baj, ha az ember gondolkodik? Nem értem sokszor az embereket. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!