Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy lehet megértetni/elfogadt...

Hogy lehet megértetni/elfogadtatni a nagyszülőkkel, hogy a születendő gyerek nem fogja ugyanazt a nevet kapni, ami az apjáé, nagyapjáé, dédapjáé, stb?

Figyelt kérdés

Párom Kis Jóska,apukája is Kis Jóska,nagypapája is,dédpapája is,meg még ki tudja mennyi felmenő Kis Jóska.

Minden feleség Kis Jóskáné.

Egyszem fiú a családban párom.

Ha házasodunk,én garantáltan nem leszek Kis Jóskáné,se a gyerek nem lesz Kis Jóska.

Párom eleinte erőltette hogy de vigyük tovább a nevet,de lebeszéltem,Kisné Nagy Rozi leszek,gyerek meg Kis Lajoska/Boriska.

De a szülei és egyéb rokonok megtudták,azóta ezen háborognak akármikor a közelükbe megyünk...

2013. márc. 12. 08:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Majdcsak belenyugszanak, mit tudnának tenni?
2013. márc. 12. 15:50
 32/37 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen semmit,maximum vagy háborognak tovább és cseszegetnek,akkor nem megyünk hozzájuk,vagy hozzánk se szólnak,megintcsak akkor nem megyünk hozzájuk.
2013. márc. 12. 15:56
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha nem tetszik az a név akkor második névnek se add, mert mindenki úgy fogja hívni abból a családból.

Én is örököltem egy "gyönyörű" második nevet, nagyon sokszor éreztem kínosan magam miatta, egyszerűen utálom. Ne csináljátok ezt senkivel.

2013. márc. 12. 16:50
 34/37 mia. válasza:
100%
Te szülöd a gyermeket és tőled kérdezik meg a szülészeten mi lesz a baba neve!!!Használd ki,adj olyan nevet a gyerkőcnek amilyet csak szeretnél!!Aztán a rokonságot úgyis elbűvöli majd a picike!!!
2013. márc. 12. 19:34
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Második névnek se adjátok akkor az apa nevét, mert a nagyi és a rokonság úgy fogja hívni.

Nálunk van ilyen a családban anyuka Bencének a többi családtag meg Pistikének hívja a kisfiút. És az anyának már nagyon elege van belőle.

2013. márc. 12. 20:50
 36/37 anonim ***** válasza:
Mondd, hogy meggondoltátok, és a férjed fogja felvenni a te vezetéknevedet, valamint a gyerekek is a te nevedet kapják majd. Ezen kívül találj ki két igazán borzalmas keresztnevet, és közöld, hogy ha továbbra sem hagynak nektek békét, így nevezitek majd az elsőszülött fiút vagy kislányt.
2013. márc. 13. 15:33
 37/37 anonim ***** válasza:
van egy egyszeru kompromisszumos megoldas: szulj lanyt :)
2014. szept. 8. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!