Hogy lehet megértetni/elfogadtatni a nagyszülőkkel, hogy a születendő gyerek nem fogja ugyanazt a nevet kapni, ami az apjáé, nagyapjáé, dédapjáé, stb?
Párom Kis Jóska,apukája is Kis Jóska,nagypapája is,dédpapája is,meg még ki tudja mennyi felmenő Kis Jóska.
Minden feleség Kis Jóskáné.
Egyszem fiú a családban párom.
Ha házasodunk,én garantáltan nem leszek Kis Jóskáné,se a gyerek nem lesz Kis Jóska.
Párom eleinte erőltette hogy de vigyük tovább a nevet,de lebeszéltem,Kisné Nagy Rozi leszek,gyerek meg Kis Lajoska/Boriska.
De a szülei és egyéb rokonok megtudták,azóta ezen háborognak akármikor a közelükbe megyünk...
Hogyha nem tetszik az a név akkor második névnek se add, mert mindenki úgy fogja hívni abból a családból.
Én is örököltem egy "gyönyörű" második nevet, nagyon sokszor éreztem kínosan magam miatta, egyszerűen utálom. Ne csináljátok ezt senkivel.
Második névnek se adjátok akkor az apa nevét, mert a nagyi és a rokonság úgy fogja hívni.
Nálunk van ilyen a családban anyuka Bencének a többi családtag meg Pistikének hívja a kisfiút. És az anyának már nagyon elege van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!