Te legyél csak nyugodtan Kisné Nagy Rozi, azon nem fognak szerintem problémázni. Ha viszont békét akarsz, a fiú gyereked legyen Kis Pista Jóska. És nyugodtan használjátok a Pistát. Így tovább is viszed ezt az ősrégi hagyományt, de mégis azt a nevet adod és használod a gyerekednek, ami neked tetszik. Ennél többet viszont én sem engednék.
2013. márc. 12. 08:48
2/37 anonim válasza:
Ha Kis Pista Jóskának nevezitek, akkor mindenki Jóskának fogja hívni. Adtok neki olyan nevet, amit akartok és kész.
2013. márc. 12. 08:50
3/37 A kérdező kommentje:
Sajnos az én nevem is kb ugyanakkora "bűn",mint hogy a gyerek nem Kis Jóska,és a Kis Pista Jóska se felel meg,volt próbálkozásom kompromisszumot kötni,de agresszivan elutasitották.
2013. márc. 12. 08:53
4/37 anonim válasza:
Akkor meg ha így állnak hozzá, nyugodtan válaszd azt a nevet, amit akartok. Kik ők, hogy megmondják milyen nevet KELL választani? Hát senkik.
2013. márc. 12. 08:57
5/37 A kérdező kommentje:
Nem lesz továbbvive se az asszony se a gyereknév,ez biztos,saját neve lesz a gyereknek,és nekem is olyan lesz,amiből látszik a keresztnevem.
Tehát engedni tutira nem fogok,legrosszabb esetben sosem állnak velünk szóba,nem érdekel.
De nem szeretem a veszekedést,valahogy jobb lenne megértetni velük,hogy nem jó a gyereknek,ha sose tudja hogy épp hozzá,az apjához vagya nagyapjához szólnak (párom ezzel meg is győztem)
2013. márc. 12. 09:02
6/37 anonim válasza:
Majd a párod elmondja nekik 2x-3x, hogy ez van, és majd szépen beletörődnek. Én sem engednék, az biztos.
2013. márc. 12. 09:03
7/37 anonim válasza:
Nehogy már te érezd rosszul magad. A te gyereked z lesz a neve amit ti a szülei adtok neki, a családnak, már bocsánat semmi köze hozzá az égvilágon. Ha ezen megsértődnek meg is érdemlik. Én párom családjában is ez a hagyomány, de mi is megmondtuk, hogy ha fiunk lesz nem fogja ugyanezt a nevet kapni, még 2. keresztnévnek sem, bár nálunk szerencsére a párom sem akarja.
2013. márc. 12. 09:03
8/37 anonim válasza:
Akkor háborogjanak :) A lényeg, hogy a pároddal egyetérts.
Még valami: Ne adjátok neki második névként sem, mert olvastam már itt olyan kérdést, ahol hasonló volt a szitu és a nagymama a második nevén (apja, nagyapja nevén) szólította a kisgyereket.
2013. márc. 12. 09:12
9/37 A kérdező kommentje:
Nem akarunk két nevet majd neki igazából,csak gondoltam kompromisszumnak hátha...de ha nem,hát nem,magamtól nem adom,nem adjuk.
2013. márc. 12. 09:16
10/37 anonim válasza:
Én ezt sose értettem...szüljön magának a nagyi, aztán elnevezheti úgy, ahogy akarja.. De mi alapján akarnak ebbe beleszólni? Úgyis te leszel a szülőszobán, azt adtok neki amit akartok..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!