Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy lehet megértetni/elfogadt...

Hogy lehet megértetni/elfogadtatni a nagyszülőkkel, hogy a születendő gyerek nem fogja ugyanazt a nevet kapni, ami az apjáé, nagyapjáé, dédapjáé, stb?

Figyelt kérdés

Párom Kis Jóska,apukája is Kis Jóska,nagypapája is,dédpapája is,meg még ki tudja mennyi felmenő Kis Jóska.

Minden feleség Kis Jóskáné.

Egyszem fiú a családban párom.

Ha házasodunk,én garantáltan nem leszek Kis Jóskáné,se a gyerek nem lesz Kis Jóska.

Párom eleinte erőltette hogy de vigyük tovább a nevet,de lebeszéltem,Kisné Nagy Rozi leszek,gyerek meg Kis Lajoska/Boriska.

De a szülei és egyéb rokonok megtudták,azóta ezen háborognak akármikor a közelükbe megyünk...

2013. márc. 12. 08:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
91%

Mi az, hogy ők háborognak? A ti gyereket lesz, nem az övéké. Ti adjátok neki a nevet, nem ők. Majd megbékélnek, ha akarnak. Nehogy ők szabják már meg, milyen nevet adtok a saját gyereketeknek..eszem megáll....

Nem is kell ezen vitatkozni velük, majd ha megszületik, elmondjátok nekik, hogy mi lett a neve. És pont.

2013. márc. 12. 09:34
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem ez a szitu, csak anyum ilyen, hogy szereti diktálni, hogy mi hogy legyen. És rendre besértődik, ha nem úgy csináljuk. Lányunk kapcsán hamar elő is állt egy kisebb listával, hogy válasszunk közülük. Mindre elsorolta a történelmi hátteret, hogy milyen gyönyörűségesek.

Még aznap leültünk párommal, és eldöntöttük a nevet. Persze nem a listáról. Anyummal meg közöltem, hogy köszi a fáradozásait, figyelembe vettük, de így döntöttünk. Majd megszokja.

2013. márc. 12. 09:34
 13/37 anonim ***** válasza:
3%

Kedves Kérdező!

Ilyen hozzáállással:

"Tehát engedni tutira nem fogok,legrosszabb esetben sosem állnak velünk szóba,nem érdekel. "

nem jövendölök neked és más forró fejű menynek illetve jelöltnek hosszútávú gyümölcsöző kapcsolatot. 22 éve tartó házasság után tapasztalatból mondom, hogy az indulatok,a harag nem vezet sehova. Az a legostobább taktika, ha a leendő férjedet a családja ellen próbálod fordítani. Én megértelek, hogy neked saját elképzelésed van. Szerintem nincs abban semmi kivetni való, ha kitartasz az elképzeléseid mellett. Viszont az, hogy milyen "körítéssel tálalod" majd fel, meghatározó lesz.

Különben nálunk mindkét gyermek nevét a férjem választottam.Így az első a férjem nevét kapta. Én más nevet szerettem volna adni. Viszont a férjem iránti szeretetből a szülőszobán meggondoltam magam. És házasságunk során nagyon sok egyéb kompromisszumot kötöttem vele is, és a családtagjaival szemben is.

2013. márc. 12. 09:37
 14/37 A kérdező kommentje:
Kezdem egyre jobban áldani az eszemet,amikor két munkalehetőség közül a tőlük 300km-re levőt fogadtam el (párom mobilis,ott dolgozik,ahol akar,én választhattam egyet az ő szülőváosában vagy 300km-re)
2013. márc. 12. 09:38
 15/37 A kérdező kommentje:

Hosszútávú gyümölcsöző kapcsoaltom csak a rokonságával nem lesz,azt tudom.Szerencsére elég messze laknak,hogy ne zavarjon.

Párommal jól megvagyunk,idén 6 éve,nem veszekszünk,élünk boldogan.

2013. márc. 12. 09:40
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs még gyerek, akkor ne is vitázz erről a családdal. Te megbeszéled a pároddal, aztán amikor a szülőszobán be kell diktálni a gyerek nevét, akkor azt mondjátok amit ti akartok.
2013. márc. 12. 09:47
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

Beszélj a pároddal higgadt fejjel. Az én férjem is sokadik ugyanazzal a névvel a családban. Fiúnk nem az ő keresztnevét kapta, többek között ezért is: jöttünk kifelé a temetőből egy alkalommal, egymás mellett van eltemetve az apja meg a nagyapja is, nevük ugyanaz, mint neki. Azt mondta, h olyan vacak érzés, hogy a saját nevét látja leírva több példányban, ő nem akarja ezt a gyerekének.

Miért nem kerestek olyan nevet, amit a családban korábban már előfordult? Nagynagybácsi, ükpapa?

Az meg hogy te hogy viseled a neved, szerintem a te döntésed (+férj vélemény).

2013. márc. 12. 09:50
 18/37 A kérdező kommentje:

Párom már rég meg van győzve,gyerekként zavarta hogy ugyanaz a neve,sosem tudta kit keresnek,kibontották a postáját,idétlen beceneveket aggattak rá.

Egyetért velem,és olyan neveket nézegettünk,amik sem az én,sem az ő családjában nem voltak,ne legyen a gyerek a "kislacika",mert a nagypapa testvére a Laci.

2013. márc. 12. 09:59
 19/37 anonim ***** válasza:
97%
13: szerintem nincs igazad. Persze, fontosak a kompromisszumok, de az sem helyes, ha mindig csak az egyik fél enged. A te esetedben nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak te engedsz. Miért nem engedett pl. a férjed a szülőszobán, a te irántad érzett szeretete, és tisztelete jeléül? Mi közösen döntöttük el a gyerekek nevét, olyat kerestünk, ami tényleg tetszik mind a kettőnknek.
2013. márc. 12. 10:07
 20/37 A kérdező kommentje:

Én kötök kompromisszumokat...a párommal(ezért lakunk kertesben,pedig én mindig panellakó voltam és szerettem,ezért van kutyánk,pedig nem szeretem őket,és párom is enged sokszor,ezért nincs motorja,stb).

Kivel mással kellene kompromisszumot kötnöm?

2013. márc. 12. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!