A 8 dédszülőd közül mennyire emlékszel? Hányan éltek, amikor már te is éltél?
Egyik dédszülőm sem élt már mikor megszülettem. Kései gyerek vagyok.
Viszont nagymamám sokat szokott mesélni az ő szüleiről + az anyósáról is. Sok mindent tudok róluk, el is tudom őket képzelni hogy milyenek lehettek. Furcsa, de a sok történet, meg elmesélés miatt mintha ismertem volna őket :)
Dédanyámra emlékszem 96 volt, amikor meghalt csakúgy álmában. Sokat beszélgettem vele, mert már 26 múltam, amikor meghalt. Történelmi eseményeket első kézből, személyes élmények alapján újra átélni nem volt semmi dolog. Ja, és olyan főzési és sütési módszereket ismert, amik vele együtt a sírba szálltak :(
38/F
Én szerencsés vagyok, 4-et is ismerhettem. Az egyik dédim még olyan óvodás korom előtt meghalt, róla csak emlékképeim vannak, a dédipapám 9 éves koromban, a másik dédimamám 12-13 éves koromban, a harmadik dédimamám pedig 17 éves koromban halt meg, hozzá nagyon közel laktunk.
Azóta már sajnos a nagyszüleim közül is csak 1 nagymamám él, de szerencsére közülük mindegyiket ismerhettem.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!