Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A 8 dédszülőd közül mennyire...

A 8 dédszülőd közül mennyire emlékszel? Hányan éltek, amikor már te is éltél?

Figyelt kérdés
Olyan válaszok is jöhetnek,hogy egyet sem,mindenki helyzete érdekel.Ha emlékek is vannak velük kapcsolatban,azokat is szívesen olvasom.
2013. márc. 9. 18:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
1
2013. márc. 9. 18:00
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
2-t ismertem, anyai nagymamám szüleit, 8 éves lehettem mikor meghaltak dédmamám, akkor sírtam is, dédpapám 1-2 évvel korábban hunyt el. Szerettem őket, sokat voltunk együtt, emlékszem, mikor 5-6 éves koromban meghalt a nagypapám, akkor is náluk voltam, ők mondták el, mi történt. Mai napig sokat gondolok rájuk, mostanában különösen egy családi tragédia kapcsán, hogy most vajon mit szólnak/szólnának. Van egy dédanyám, aki még mindig él, de soha életemben nem láttam. 21L
2013. márc. 9. 18:07
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
0.
2013. márc. 9. 18:09
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy dédszülőmet ismertem. Édesapám anyukájának az anyukáját. Annyira emlékszem, hogy hol feküdt mindig, illetve a temetésére emlékszem valamennyire.
2013. márc. 9. 18:11
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy dédipapámat ismertem, 12 éves voltam, mikor meghalt. Velünk lakott, így elég sok mindenre emlékszek vele kapcsolatban.
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

2 dédimet ismertem, amikor megszülettem még 3 élt, de sajnos egyikőjük meghalt, amikor én olyan 1,5-2 éves lehettem, semmilyen emlékem nincs róla.

A 2 dédim akiket ismertem a nagyim szülei voltak. Szerencsére nagyon sok jót kaptam tőlük! :) Dédipapám nagyon bolondozós volt, rengeteget játszott, rohangált velünk gyerekekkel, a nagy pocakja és vigyora rémlik ebből az időszakból, illetve a családi kaják, amik után ő mindig elaludt ülve a kis hokedlijén. :)

Aztán olyan 6 éves lehettem amikor többszöri szélütés hatására lebénult a bal oldala, majd elkezdett teljesen leépülni. Szenvedett, mert nem tudott rendesen beszélni, szenvedett, hogy nem értettük, hogy nem tud már semmit csinálni csak ülni és feküdni. A rehabilitáció semmit nem segített, egyre rosszabbul lett és 14 éves koromban 2004-ben meghalt.

A dédimamámról viszont innentől vannak nagyon erős emlékeim, hozzá nagyon közel kerültem az elkövetkezendő pár hónapban. Mindig a lelkemre beszélt, örült velem, féltett, a frászt lehetett hozni rá az ötleteinkkel. :) Ő mindig olyan különlegesen puszilt meg, kicsit bibircsókos, kicsit szőrös volt az álla, olyan igazi, öreg, hamisíthatatlan dédi volt, aki mindig kedvezni akart a dédunokáknak! :) Még mindig van csomó kötött zoknim és párnám, amit nekem csinált, imádtam!

Egyszercsak bevizesedett a tüdeje és sajnos onnan már nem volt megállás. Visszatérő probléma lett, egyre gyakrabban fordult elő, lassan leépült és meghalt. Sosem fogom elfelejteni. 18 évesen két hetet külföldön töltöttem egy táborban, amitől ő teljesen ki volt, pedig akkor már nagyon beteg volt. Amikor hazajöttem és meglátogattam, akkor a köszönő puszi után mosolyogva az mondta, hogy "addig nem halhattam meg, amíg nem láttam, hogy tényleg rendben hazaértél". Hát nyeltem a könnyeimet rendesen. Úgy két hétre rá meg is halt sajnos. Nagyon nagyon szerettem őt, generációs különbségek ide vagy oda, vele tényleg bármit meg lehetett beszélni!

7/32 anonim ***** válasza:
100%
A dédszüleim közül egyedül az anyai nagyanyám anyját ismertem. 16éves koromban halt meg 90évesen.
2013. márc. 9. 18:15
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Kései gyerek vagyok, ezért amikor születtem, csak Apum anyukája élt, de ő is elhunyt, amikor 5 éves voltam. 200 km-re laktunk tőle, amennyire emlékszem, nagyon ritkán láttam.
2013. márc. 9. 18:16
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy élt még, amikor én is. Találkoztam is vele, emlékszem is rá. Olyan 10 éves lehettem, amikor láttam és utána halt meg. Kilencven valahány éves korában. Ő az anyai nagymamám anyukája volt.
2013. márc. 9. 18:17
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

0, mar nem elt egyik sem, mikor en megszulettem, de most lanyomnak 3 dedije el. Anyai nagyanyam nem lattam 5 eve, de nem tudok rola, hogy rosszabbodott volna egeszsegi allapota. Egesz jol volt, mikor utoljara lattam (Vele eletemben 2x-3x talalkoztam) Apai nagymamam meg el, o meg eleg "virgonc" szerintem meg jo par evig elel:D Parom anyai nagymamaja jovore tolti a 80-at, szegenykemben szerintem max 10 ev van, jo esellyel emlekezni fog ra lanyom. (Ot tartom igazan nagymamamnak)Sajnos kulfoldon elunk, igy ritkan latjak egymast.

Lanyom most 2.5 eves, remelem talalkozhat meg egyik-masik dedijevel.

2013. márc. 9. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!