Mit tegyek hogy ennyire zavar ha átjárnak a rokonok vagy a szomszédok? ( többi lent)
Külföldön pont az tetszett egy baráti házaspárnál, hogy ott folyamatosan jöttek-mentek az emberek.
Vagy nektek kell rugalmasabbnak lenni (amúgy a vendég miért zavar a pisilésben...?), vagy tiltsátok ki őket és rendezkedjetek be remete életmódra.
Írd ki egy papírra és tedd ki a kapura hogy "Ne zavarj" vagy "Nem vagyunk itthon"
Amúgy igazad van, és ez teljes mértékben pofátlanság amit csinálnak. Mit szólnának, ha te is csak úgy beállítanál?
Miért? Nincs zár a kaputokon???
Be kell kulcsolni és csak akkor és azt beengedni akit akartok.
Engem is nagyon idegesítene, én nem hagynám.
Vészhelyzet? :D Falun élek, van kerítésünk/kapunk is és bejárati ajtónk is, mindkettő kulcsra zárva, így csak akkor jön be bárki is, ha én beengedem.
Fordítsuk visszájára a helyzetet! Mivan akkor, ha olyan ember megy be illetéktelenül, aki nem éppen jó szándékkal érkezett?? Te pedig még meg sem szűrhetted a fejét kerítésen keresztül, hogy beengedd-e avagy sem...
A mai világban faluhelyen is felelőtlenség nyitott ajtók mellett élni szerintem. Beül valaki a budira, te zenét hallgatsz a szobádban és az éppen elég, hogy szétlopják a fél házat.
Egyébként meg kell kérni az idős bácsit, hogy legyen kedves kicsit kevesebbet átjárni, avagy most legyen kedves magatokra hagyni, mert ez és ez a dolgotok.
Azzal sem értek egyet, hogy ez a falu átka. :) Egy 70 éves egyedülálló néni lakik a szomszédunkban, szemben szintén (amarra fiatalok vannak többnyire), mégsem járunk folyton egymás nyakára, pláne nem törünk egymásra. Ha hosszabb időre elmegyünk figyelnek a házra, van-e valami szokatlan, tudjuk egymás telefonszámait, ha VÉSZHELYZET áll elő, akkor csak egy telefon és ott van valaki, figyelünk egymásra, illetve van csengőnk, ha akkora baj van, nem tart tovább nekem kimenni kulccsal, mint neki berontani a házba. Én kifejezetten szeretem ezt az életet, pedig városban születtem, ahol az ember a szomszédjai nevét sem tudja sokszor, nemhogy rábízzon bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!