Látogatás lemondása, csak engem idegesít ennyire?
Sógornőmék bejelentkeztek mára, este fél 9-re (du szóltak). Úgy alakítottunk mindent, hogy őket várjuk. Van egy 1 éves kisfiam, babát várok emellett. Erre 3/4 9 -kor szólnak, hogy mégsem jönnek (elhúzódott a programjuk).
Úgy látom, a mai világban ez a normális, mert az én bátyám, barátaink is rendszeresen megcsinálják, hogy 1-2 órával később jönnek a megbeszéltnél, lemondják / átteszik, stb.
Engem a lemondás alapvetően nem idegesít, mert ki tudja, mi jött közbe (elhúzódik egy hivatalos ügy, rosszul lesz a gyerek, kimarad a busz stb.). De ha már úgy TŰNIK, hogy időben nem érnek oda, akkor igenis szóljanak időben, nem a megbeszélt időpont UTÁN. Én akkor is írok egy SMS-t vagy telefonálok, ha van arra esély, hogy a metróval 1-2!!! percet kések a megbeszélt időponthoz képest!
És igenis, ha az ember vendéget vár, akkor úgy készül, nem kezd bele komolyabb dologba (pl. filmnézés, hosszabb időt igénylő munkák), összedob vmi kaját, lemegy venni rágcsát, üdítőt, alkoholt, ha épp nincs, takarít). Főleg hogy így valószínűleg egy kisgyerekes várandós nőnél (családnál) azért a megszokott életritmusukba is belemásznak. Nem hiszem, hogy este fél 9kor alapesetben vendégeznének (plusz az ezzel járó házigazdai/asszonyi teendők)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!