Látogatás lemondása, csak engem idegesít ennyire?
Sógornőmék bejelentkeztek mára, este fél 9-re (du szóltak). Úgy alakítottunk mindent, hogy őket várjuk. Van egy 1 éves kisfiam, babát várok emellett. Erre 3/4 9 -kor szólnak, hogy mégsem jönnek (elhúzódott a programjuk).
Úgy látom, a mai világban ez a normális, mert az én bátyám, barátaink is rendszeresen megcsinálják, hogy 1-2 órával később jönnek a megbeszéltnél, lemondják / átteszik, stb.
Persze, hogy a késés tudata zavar. Ez épp elég, meg hogy manapság ezt ilyen simán eljátssza mindenki, úgymond játszva a másik idejével. Nyilván nektek is másképp telik az este, ha készültök, vártok valakit, vagy ha nem. főleg gyerekekkel.
A lemondás is gáz szerintem, nem csak a késés, főleg, ha a megbeszélt időpont után következik be.
Ti nem így látjátok, hogy manapság ez általános, szinte mindenki ezt csinálja?
Én is utálom. Egy ismerős mindig akkor akar jönni a kislányomhoz, amikor alszik. Vagy anyámmal megbeszéltük, mikor jön, ő meg egy órával előbb állított be ( pedig tudta, hogy alszik a párom, és nem tudom behívni). Vagy oké, megbeszéljük, hogy jön, és meddig érek rá, mert jön a párom haza ebédelni, stb... És csak nem akar elmenni, pedig már nagyon zavaró... Bátyámnak is volt, mikor mondtam ,hányra jöjjön, szegény a ház előtt sétált 10 perccel, de nem akart előbb jönni :)
Azt meg külön utálom, amikor mások akarják beosztani az időnket. Erre is anyámat tudom példának hozni, hogy miért akkor kelünk, amikor, miért alszik a párom du, miért nem akkor fekszünk, miért megyünk kirándulni. De volt olyan is, hogy egy ismerős közölte, hogy párom majd miden héten többször csinál édesanyjának programot....
Én ott kezdeném, hogy este fél 9-re már ne jöjjön vendég...
A másik, hogy ha valaki lemondja, akkor bosszant,mert ha akárki vendéget várok,valamivel mindig készülök....feleslegesen pedig nem szeretnék. Kisebb késés meg szerintem belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!