Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Látogatás lemondása, csak...

Látogatás lemondása, csak engem idegesít ennyire?

Figyelt kérdés

Sógornőmék bejelentkeztek mára, este fél 9-re (du szóltak). Úgy alakítottunk mindent, hogy őket várjuk. Van egy 1 éves kisfiam, babát várok emellett. Erre 3/4 9 -kor szólnak, hogy mégsem jönnek (elhúzódott a programjuk).

Úgy látom, a mai világban ez a normális, mert az én bátyám, barátaink is rendszeresen megcsinálják, hogy 1-2 órával később jönnek a megbeszéltnél, lemondják / átteszik, stb.

2013. febr. 5. 21:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg nagyon idegesítő tud lenni. Velem is előfordult már, hogy nagyon vártam egy programot, aztán egyik barátnőm lemondta kb. másfél órával korábban. Eléggé bántott, de egy szerencsém volt, hogy egy 3. barátnőmmel közben megbeszéltük, hogy ő is jön, de erről a másik barátnő, aki lemondta nem tudott. Magyarul úgy mondta le, hogy azt gondolta, senki sem jön el velem, így nem tudok elmenni.
2013. febr. 5. 21:49
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk a nagyszülők csinálják, csak ők nem szólnak, hogy mégsem jönnek... Totál kiakaszt engem és a páromat is.
2013. febr. 5. 21:50
 3/13 anonim ***** válasza:
9%
Nem tudom, konkrétan mit kellett átalakítani miattuk? Mit borítottak fel? Nem lehet, hogy csak maga a késés tudata zavar?
2013. febr. 5. 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt senki sem szereti. Attól függ, hogy milyen viszonyban vagyok az illetővel. Ha pl. a legjobb barátnőm, akkor jobban elnézem neki, ha 1 órával előtte lemondja, főleg, ha tudom is az okát. Kicsit távolabbi rokonaimtól már nem igazán veszem jó néven. Igen, az ember készül rá, eltervezi a napját, aztán valaki egy legyintéssel lefújja. Csalódás. A késések engem sokkal jobban idegesítenek. Ezt kizárólag akkor tudom elnézni, ha az illetőnek egy vagy több gyereke van, mert abban az esetben megbocsátható. Ha viszont nincs kicsi gyereke, mint pl. anyósoméknak, akik a szomszéd utcában laknak és azért jönnek át, hogy vigyázzanak a kislányunkra, mert dolgunk van, akkor egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy a fenébe tudnak fél-1 órát is késni, mikor tudják, hogy időre mennénk? Na, most a te kérdéseden én jól felhúztam magam :-)
2013. febr. 5. 21:55
 5/13 anonim ***** válasza:
8%
Én sem igazán értem mit alakítottál át?Egyéves gyerek ilyenkor már alszik(nálunk aludt),jöhet akárki,az ő napját nem borítom.Én meg azért elég könnyen túlteszem magam rajta,egy,ami bosszantana,az a késés,szóval,ha negyedkor szól oda "nem érdekel",ha 3/4kor,akkor kicsit "pipa"leszek.
2013. febr. 5. 21:59
 6/13 A kérdező kommentje:

Persze, hogy a késés tudata zavar. Ez épp elég, meg hogy manapság ezt ilyen simán eljátssza mindenki, úgymond játszva a másik idejével. Nyilván nektek is másképp telik az este, ha készültök, vártok valakit, vagy ha nem. főleg gyerekekkel.

A lemondás is gáz szerintem, nem csak a késés, főleg, ha a megbeszélt időpont után következik be.

Ti nem így látjátok, hogy manapság ez általános, szinte mindenki ezt csinálja?

2013. febr. 5. 22:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Udvariatlanság. Most nem kifejezetten a sógornődék esetére értem, mert ha pl. közbejön valami, akkor nem tud jönni akkor sem, ha vörös szőnyeggel várják. De a késé, a másik idejével való visszaélés, az utolsó pillanatos lemondások (már ha lemondják egyáltalán, és nem csak elfelejtenek jönni) népbetegség, ahogy sok más is. Annyi felesleges hülyeséget tanulnak a gyerekek az iskolában, elférne mellette egy évre az illemtan is, ha már otthon nem kap belőle. Komolyan mondom, nem vicc. Egyetemi hallgatókkal dolgozok, hát...mit ne mondjak, a jövő értelmiségei még az alapvető viselkedési szabályokat sem ismerik, amit annak idején még elvártak mindenkitől, és már oviban is ránk szóltak miatta (nem az evőeszközök sorrendjéről van szó, hanem az illő köszönés, megszólítás stb. sem megy)
2013. febr. 5. 22:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is utálom. Egy ismerős mindig akkor akar jönni a kislányomhoz, amikor alszik. Vagy anyámmal megbeszéltük, mikor jön, ő meg egy órával előbb állított be ( pedig tudta, hogy alszik a párom, és nem tudom behívni). Vagy oké, megbeszéljük, hogy jön, és meddig érek rá, mert jön a párom haza ebédelni, stb... És csak nem akar elmenni, pedig már nagyon zavaró... Bátyámnak is volt, mikor mondtam ,hányra jöjjön, szegény a ház előtt sétált 10 perccel, de nem akart előbb jönni :)

Azt meg külön utálom, amikor mások akarják beosztani az időnket. Erre is anyámat tudom példának hozni, hogy miért akkor kelünk, amikor, miért alszik a párom du, miért nem akkor fekszünk, miért megyünk kirándulni. De volt olyan is, hogy egy ismerős közölte, hogy párom majd miden héten többször csinál édesanyjának programot....

2013. febr. 6. 01:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ott kezdeném, hogy este fél 9-re már ne jöjjön vendég...

A másik, hogy ha valaki lemondja, akkor bosszant,mert ha akárki vendéget várok,valamivel mindig készülök....feleslegesen pedig nem szeretnék. Kisebb késés meg szerintem belefér.

2013. febr. 6. 04:54
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Miért ne mehetne vendég fél 9-re? Persze vannak akik ilyenkor már alszanak, én személy szerint éjjel 1-2 körül megyek aludni, hamarabb nem is tudnék. Fél 9 tökéletes időpont vendég fogadására, addigra már alszik a gyerek, mi pedig beszélgethetünk, iszogathatunk, illetve tudok készülni étellel, amit frissen tálalhatok. Velem szerencsére ilyen még nem fordult elő, hogy késtek volna (max 10 percet dugó miatt, de odaszóltak előtte, hogy lehet, még több is lesz a késés, ne haragudjak, úton vannak). Lemondani mondták már le, de nem azután, mikor már oda kellett volna érniük. Szerintem legalább órákkal előtte illik lemondani a találkozót. Múltkor épp egy barátnőm mondta le, este 7-re vártam, de már reggel 10-kor szólt, hogy nem tud jönni mert a családban közbejött valami. Ha tudom, hogy el fog húzódni a programom, előre szólok, hogy vagy kések, vagy nem tudok menni, tegyük át máskorra. Szerintem bunkóság hagyni az embert várakozni tűkön ülve, hogy na mikor jön már a vendég.
2013. febr. 6. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!