Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendo ha a férjem nem hozná haza a gyerekeket az egyik látogatás során?
nem ismerem a szlovák törvényeket.
de ha még ideiglenes döntés sincs a gyermekelhelyezési ügyben, akkor szerintem nem sokat tehetsz.
Melyik ország(ok) állampolgára vagy? Gyermekelhelyezési per szempontjából az sem mellékes, hogy a gyermekek mely ország(ok) állampolgárai.
Ha pl. csak szlovák állampolgár vagy, és a gyerekek csak magyar állampolgárok, így a magyar jogrend hatály alá tartoznak csak, akkor a legrosszabbak az esélyeid ezen helyzet esetén.
Sok minden fontos ebben az ügyben, és ráadásul "ütköznek" a joghatóságok.
Már eleve azt sem értem, hogy miért Magyarországon váltok, mikor elvileg a nemzetközi közjog szerint is az utolsó közös lakóhely szerinti helyen kéne beadni a keresetet...
A gyerekek Szlovákiában élnek - ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ugye nem szívesen rángatják őket feleslegesen.
Viszont magyar állampolgárok, az apa magyar (ha jól értem), Magyarországon él, itt folyik az eljárás... Akár nála is elhelyezhetik a gyerekeket, miért ne?
Szóval ne haragudj, de lehetetlenség olyasmire válaszolni, hogy "mi lenne, ha...", ha még egyszer azt sem igazán lehet tudni, hogy most mi VAN.
(#3-ast írtam korábban)
Igen az esélyeid ez esetben a legalacsonyabbak, főleg ha a gyermekek még magyar anyanyelvűek is. Ez esetben a legvalószínűbb hogy magyar bíróság a gyermekeket az apa gondozásába, nevelésébe helyezi a gyermekek érdekeire hivatkozva, ha az apában hibát nagyon nem találnak.
Ügyvédnél, jogsegélyvonalakon lenne érdemes tájékozódnod. Ügyvéd választásában magyar online női magazinok topikjai tudnak tanácsot adni.
Ezek a vonatkozó jogszabályok:
1997. évi XXXI. törvény
a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról
1952. évi IV. törvény
a házasságról, a családról és a gyámságról
149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet
a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!