Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért akkora probléma, ha a...

Miért akkora probléma, ha a férjem marad otthon a gyerekkel?

Figyelt kérdés

A családunk ki van akadva azon, hogy nem én maradok otthon a gyerekkel 2 éves koráig, hanem a férjem.

Az elmúlt 1 hónapban másról sem szól a családi összejövetelek (mind a két oldalról), hogy felelőtlen dolgot művelünk.

Szerintük a lányunk nem fog elég szeretett kapni és az érzelmi kötődése sem lesz olyan, mint a normális gyerekeknek.

Mi nagyon sokat rágódtunk ezen, de anyagilag úgy jönnénk ki jobban, ha én dolgoznék a szülés utáni 2.-3. hónaptól.

Ezt viszont a rokonság nem érti meg, mert szerintük:

"A nőnek otthon a helye a háztartásban!".

Na, én erre nagyon berágtam és eléggé hozzájuk vágtam 1-2 mondatot, amit talán nem úgy kellett volna, de nem vagyok sem rabszolga, sem 18. századbeli, stb..

2012. szept. 22. 13:48
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
3%
Itt nem azzal van, hogy a férfi nem tudná megcsinálni, hanem az, hogy manapság összemosódik a férfi és a nő feladata, amit nem tartok jó iránynak. Ahol dolgozom, elsősorban férfiak végzik a munkát, de van néhány nő a munkahelyen, akik csak azért választották ezt a hivatást, hogy megmutassák, hogy mit is tudnak. Sajnos azonban, mint munkatárs, nem tudom elfogadni az ő javaslatukat, mert teljesen más szemszögből közelítenek meg egyes dolgokat, ami szerintem nem helyénvaló. Híve vagyok az újításnak, de nem minden áron.
2012. szept. 22. 16:40
 22/43 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem minden családnak magának kell meghoznia ezt a döntést. Minden éremnek két oldala van, a kérdés az, hogy az adott család az érem melyik oldalát akarja nézni. Tessék:

Ha apa marad otthon, az azért fura mert egy anya az első időben igenis kell a gyermeknek, és bármily furcsa, igenis jobban kell, mint az apa. Persze ez csak addig van így, amíg a gyerek nem "ésszel" és "szeretettel" ragaszkodik mindkét szülőhöz, hanem ösztönökkel az anyához! Ez igenis fontos. Első hat-nyolc hónapban igenis jobban kötődik egy gyerek az anyjához, az ösztönök miatt.

DE: ha anyagilag jobban kijöttök így és neked nem lesz lelkifurdalásod amiért nem te vagy vele az első nagyon fontos időszakban, nem lesz gond. Egy lelkiismeretes apuka is képes maximálisan ellátni a gyermekét, pelenkázni, etetni, bármit.

Szoptatás: fontosnak tartom, de azt viszont baromságnak hogy csak cicivel lehet igazán kötődést kiérdemelni egy gyermekkel. Egy baba nem a bimbó miatt szereti meg az anyukáját egész életére.........akinek a gyereke azért kötődik az anyjához mert kisbaba korában szopizott, és nem azért a sok jóért amit kapott az anyjától (ölelés, becézés, szeretet, stb.), azt a családot sajnálom.....erről ennyit. Az én fiam ne a mellem miatt kötődjön hozzám, hanem mert az ÉDESANYJA vagyok.

2012. szept. 22. 16:50
 23/43 anonim ***** válasza:
87%

A két változat közötti (te maradsz otthon vagy a férjed) jövedelem különbözetet melyik rokonod fogja letenni az asztalra? Aki nem, annak kuss.

Aki igen, az legyen szíves minden hónap 5.-ig fizetni nektek.

2012. szept. 22. 16:56
 24/43 anonim ***** válasza:
3%

Egyszerűen nem természetes a gyerek számára, ha egy férfi van vele a nap nagy részében.

Nem is hiszem el, hogy jól érzi magát egy ilyen gyerek, és zavartalan a fejlődése.

Unokaöcsém is csak a finom, lágy női hangokra figyelt kicsiként, azokhoz bújt, mosolygott ösztönösen, a férfiak hidegen hagyták.

2012. szept. 22. 16:58
 25/43 anonim ***** válasza:
86%

"Híve vagyok az újításnak, de nem minden áron."

Te ezekből a hozzászólásokból mérve semmilyen téren nem vagy híve az újításnak. Sem a munka, sem a család terén.

Attól, hogy elsőre furcsa valami neked, vagy nem megszokott, még nem biztos hogy rossz. Okos ember minden javaslatot egyformán figyelembe vesz.

2012. szept. 22. 16:59
 26/43 anonim ***** válasza:
85%

"Egyszerűen nem természetes a gyerek számára, ha egy férfi van vele a nap nagy részében.

Nem is hiszem el, hogy jól érzi magát egy ilyen gyerek, és zavartalan a fejlődése. "

Érdekes, mert már régóta bebizonyosodott, hogy pont azzal van gond, hogy a gyerekeket kb. 10-14 éves korukig szinte kizárólag nők nevelik. Az anya az, aki otthon marad vele, utána ha bölcsis lesz, a gondozónők szintén nők, az óvónők úgyszintén, iskolában az alsós tanítók is majdnem kivétel nélkül mind nők, sőt, a felsősök tanárai között is túlnyomó többségben nők vannak. Talán csak a középiskolában csökken a női tanárok aránya.

Amikor még volt tekintélye a pedagógus hivatásnak, érdekes módon főként férfiak voltak a tanárok, tanítók, sőt, az óvodákban is sok férfi dolgozott eleinte.

Sajnos a mostani gyerekeken nagyon is meglátszik, hogy kizárólag nők veszik körül őket. Ilyenkor pont az lenne a legjobb, ha erősödne az apa szerepe (és az egy gyerek számára NEM szerep, hogy apa hordja haza a pénzt).

2012. szept. 22. 17:06
 27/43 anonim ***** válasza:
83%

"Unokaöcsém is csak a finom, lágy női hangokra figyelt kicsiként, azokhoz bújt, mosolygott ösztönösen, a férfiak hidegen "

Persze mert a női hanggal volt élete nagy részében körülvéve. Ne magyarázatok már mindent bele.

2012. szept. 22. 17:10
 28/43 anonim ***** válasza:
26%
Nem értem miért lett lepontozva az, aki írta, hogy egy apuka nem tud szoptatni. Miért talán tud? Ezek szerint, ha tudna is az az anyuka szoptatni, nem fog. De ez még egyenlőre ki sem derült. A lányom 1 éves, fél napra sem tudnék elmenni dolgozni olyan cicifüggő. Nekem nem fér a fejembe hogyan tud valaki 2 hónapos baba mellett dolgozni.
2012. szept. 22. 17:33
 29/43 anonim ***** válasza:
80%

Babakorában természetesebb a nő jelenléte.

Igaz, ezt nem tettem hozzá, de lehetett volna sejteni. Nem egy kisgyerekről szól a kérdés, hanem egy babáról.

2012. szept. 22. 17:41
 30/43 anonim ***** válasza:
83%

"Egyszerűen nem természetes a gyerek számára, ha egy férfi van vele a nap nagy részében.

Nem is hiszem el, hogy jól érzi magát egy ilyen gyerek, és zavartalan a fejlődése.

Unokaöcsém is csak a finom, lágy női hangokra figyelt kicsiként, azokhoz bújt, mosolygott ösztönösen, a férfiak hidegen hagyták."

Érdekes, amikor az unokatesóm 3 hónapos babáját látogattuk, nálam sírt, amikor a férjem átvette, akkor sírt, amikor el akarták venni tőle. Addig nézett rá, mint egy istenre. Nekem nincs tapasztalatom gyerekekkel, a férjemnek meg van (felnevelt egyet és dolgozott is velük).

Egy másik országbéli helyi ismerőseim (tehát nem magyarok) 5 gyereket neveltek úgy, hogy vetésforgóban vigyázott rájuk a rokonság, baráti kör, férfiak és nők vegyesen. 14. héttől, ugyanis ott ennyi a szülési szabadság.

Mára huszonévesek és idilli a családkép, egyformán imádják mindkét szülőjüket és rettentő szociális, sikeres emberek.

Ezek után én az ő mintájukra szavazok. Ja, és a "pénzkereső apuci", aki helyi üzletember, ugyanúgy ugrott a konyhába tésztát gyúrni, húst sütni, mosogatni, mint a felesége. Ha az unokák kiöntöttek valamit, akkor az mosta fel, aki épp közelebb volt.

2012. szept. 22. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!