Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért akkora probléma, ha a...

Miért akkora probléma, ha a férjem marad otthon a gyerekkel?

Figyelt kérdés

A családunk ki van akadva azon, hogy nem én maradok otthon a gyerekkel 2 éves koráig, hanem a férjem.

Az elmúlt 1 hónapban másról sem szól a családi összejövetelek (mind a két oldalról), hogy felelőtlen dolgot művelünk.

Szerintük a lányunk nem fog elég szeretett kapni és az érzelmi kötődése sem lesz olyan, mint a normális gyerekeknek.

Mi nagyon sokat rágódtunk ezen, de anyagilag úgy jönnénk ki jobban, ha én dolgoznék a szülés utáni 2.-3. hónaptól.

Ezt viszont a rokonság nem érti meg, mert szerintük:

"A nőnek otthon a helye a háztartásban!".

Na, én erre nagyon berágtam és eléggé hozzájuk vágtam 1-2 mondatot, amit talán nem úgy kellett volna, de nem vagyok sem rabszolga, sem 18. századbeli, stb..

2012. szept. 22. 13:48
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
72%
Imádom ezt az idióta,szexista hozzáállást.Könyörgök,nem 1856-ban vagyunk!Mondd meg a családodnak,hogy ideje a korral együtt fejlődni.
2012. szept. 22. 14:40
 12/43 anonim ***** válasza:
5%
akár maradiság, akár nem, én tartom magam ahhoz, hogy a nőnek kell otthon maradni a gyerekkel.
2012. szept. 22. 15:34
 13/43 anonim ***** válasza:
81%
Nem maradi hanem önző, ha egy apa is vágyik rá akkor neki is jár, hogy otthon maradjon a gyerekkel.
2012. szept. 22. 16:13
 14/43 anonim ***** válasza:
2%

"ha egy apa is vágyik rá"

az is egy érdekes "férfi" lehet aki ilyenre vágyik. a férfinak a családját kell eltartani, családfőként viselkedni, nem pedig pelenkázni, stb.

2012. szept. 22. 16:20
 15/43 anonim ***** válasza:
88%
Szóval egy apa nem vágyhat arra, hogy gondoskodjon a gyerekéről? Csak spermadonornak meg ATM-nek jó?
2012. szept. 22. 16:22
 16/43 anonim ***** válasza:
71%
De hülye emberek járnak ide komolyan nem csodálom, hogy ennyi válás.
2012. szept. 22. 16:24
 17/43 anonim ***** válasza:
58%
Talán az anyákat is könnyebben visszavennék munkára ha nem 4-5 évig lennének otthon hanem megosztanák a gyerekgondozást a férjükkel.
2012. szept. 22. 16:25
 18/43 anonim ***** válasza:
2%

"Szóval egy apa nem vágyhat arra, hogy gondoskodjon a gyerekéről?"

Vágyhat, de nem olyan módon, hogy ő van otthon a gyerekkel és háztartást vezeti. Ezek a dolgok a nő feladatai! Tudom, hogy a nőknek mindenhol az egyenjogúság kellene, de már így is rengeteg olyan dolgot csinálnak a nők, ami régebben csak férfimunka volt. Tartom magamat ahhoz, hogy a férfi végezzen férfi munkát, feladatokat, a nő pedig női munkát, feladatokat.

2012. szept. 22. 16:30
 19/43 anonim ***** válasza:
91%
De a mai világban már nincs férfimunka meg női munka. Azért a nagymamáik idejében sokkal nehezebb volt egy gyereket ellátni ma már annyi automata gép van amit egy férfi is eltud kezelni.
2012. szept. 22. 16:33
 20/43 anonim ***** válasza:
93%
Női munka az, amit vaginával kell csinálni, férfi munka az, amit pénisszel. Amit mindkét nem meg tud csinálni, az csak munka, és családon belüli megállapodástól függ, hogy ki végzi el.
2012. szept. 22. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!