Miért akkora probléma, ha a férjem marad otthon a gyerekkel?
A családunk ki van akadva azon, hogy nem én maradok otthon a gyerekkel 2 éves koráig, hanem a férjem.
Az elmúlt 1 hónapban másról sem szól a családi összejövetelek (mind a két oldalról), hogy felelőtlen dolgot művelünk.
Szerintük a lányunk nem fog elég szeretett kapni és az érzelmi kötődése sem lesz olyan, mint a normális gyerekeknek.
Mi nagyon sokat rágódtunk ezen, de anyagilag úgy jönnénk ki jobban, ha én dolgoznék a szülés utáni 2.-3. hónaptól.
Ezt viszont a rokonság nem érti meg, mert szerintük:
"A nőnek otthon a helye a háztartásban!".
Na, én erre nagyon berágtam és eléggé hozzájuk vágtam 1-2 mondatot, amit talán nem úgy kellett volna, de nem vagyok sem rabszolga, sem 18. századbeli, stb..
Ezért nem kell mindenbe beavatni őket, vagy ha megtörtént közölni, "már elmondtátok a véleményeteket, ne fokozzátok, mert nem jövünk több látogatóba."
Helyes, gondolom a háztartás is apukáé. Sokkal empatikusabb személyiség mint a nagy átlag gratulálok hozzá. :)
Mindeféle megoldás jó egy családnak amíg az szeretetben s nem szélsőségekben történik s biztosítva van a gyermek(ek) stabil testi lelki biztonsága.
Azért mert aput napi 24órában látják anyut meg 10-14ben s nem fordítva még miért lenne baj? Vagy olyan rossz szakács? :)
Szerintem is jobb, ha az anyjával van a gyerek. Egy anya másképp szeret ideális esetben, másképp simogat, becézget, mint egy apa.
Igen, lehet, hogy nem fog annyira kötődni hozzád. Persze ez később változhat. Meg anyahiánya lesz.
De a pénz nagy úr. Nem tudom mi az, amiről le kéne mondanotok, ha a férjed dolgozna, de el tudom fogadni, ha bizonyos esetekben nem a nő marad otthon.
Szerintem igazatok van. Bár én a 2-3 hónapot keveslem. Ideálisabb lenne 6hónap minimum. Esetleg egy év.
Németországban élünk a páromal, itt az apukák vannak inkább otthon a picikkel. A nők vissza mennek dolgozni elég hamar.
Ne törődj másokkal. Ha nektek így jó.
Sokkal jobb apukát és férjet fogsz kapni ezálltal.
14.05. Te nagyon elvagy tájolva! Az anya NEM szereti másképp a gyereket,mint az apa. Csak ma hiszi ezt sok nő, aki majomszeretettel szereti a gyerekét.
Ez nagyon maradi gondolkodás, ráadásul nem is igaz.
Ha igaz lenne, akkor akik 40-50 évesek, nem szeretnék a szüleiket. Amikor ők születtek, még 3-5 hónap volt a szülési szabadság. Akár már 4-6 hónaposan vitték őket bölcsibe. A szüleiket csak este és kora reggel látták. Mégis ez a korosztály becsüli és szereti jobban a szüleit, mint a mai fiatalok.
Az pedig csak használ a gyereknek, ha az apuka következetesebb, nem kényezteti el úgy a gyerekét, mint sok mai anya, hanem önállóságra neveli. Mindkét esetben szeretetben nő fel a gyerek.
Kérdező: ne törődj a rokonsággal, tegyetek úgy, ahogy nektek jó. Az idő titeket igazol majd.
14.25. Igaz,hogy a szoptatás fontos, de azok a gyerekek is egészséges lelkületűek, akik tápszeren nőnek fel. Érzelmileg sem éri őket emiatt hátrány. A legtöbb esetben nem a babának van szüksége az anya közelségére, hanem az anyának a gyerekére.
A babának CSAK szeretetre van szüksége, hogy egészséges lelkivilága legyen.
Azért egy anyai szerepet sem kell túlértékelni. Akkor minden gyerek aki anya nélkül nő fel mert meghalt szülésben, balesetben vagy bármiben azt kevésbé szerették?
Egy apa is szeretheti a gyerekét, nem szívesen lennék annak a párja aki azt gondolja, hogy a férje kevesebbet ér a gyereke szemében mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!