Ha sok pénzed lenne?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, nagyon fontos számomra, hogy akinek van ideje és kedve, nagyon őszintén válaszolna rá...mert tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki hogy gondolkodik erről...és talán válaszokat is kapok a sok kérdésre, ami bennem van...
Szóval, tegyük fel, hogy nő vagy, van 2 felnőtt fiad, de sajnos egyik sem keres jól a munkahelyén, de bármit elvállalnak, dolgoznak, amennyit tudnak. Te tiz éve hozzámentél egy gazdag férfihoz, akinek a havi keresete tizezer euro, és imád téged, a gyerekeid is, mindent megvesz neked amit szemed-szád kíván, emellett te kezeled a pénzügyeket, nem kérdez soha semmit, hogy mire költötted...Elvisz drága helyekre nyaralni, mindenféle fürdőbe, stb. Szóval élvezitek az életet...
A gyerekeidnek mennyit segítenél anyagilag? Hogy kezelnéd a fennálló helyzetet, hogy te havi tízezer euróból élsz, a gyerekeid pedig pl zsákolnak havi 2-3OO euróért? Méregdrága ruhákban jársz, az unokádnak pedig turkálóból tudnak csak vásárolni...mit tennél, ha tennél egyáltalán valamit? Hogy képzeled el ezt a történetet, amit most így nagyvonalakban levázoltam...hogy képzelnéd el sajátmagad egy ilyen anyagi helyzetű anya helyében?
Köszönöm a válaszokat előre is! Üdv
minden attól függ, a gazdag pasi jónak látja-e, hogy az ő pénzéből segíted őket. ha jól értem nincs saját kereseted.
mindenképp megbeszélném vele, a háta mögött nem pénzelnék senki az övéből
Ha a párom, ahogy írod, szeretné a gyerekeimet, akkor biztosan beleegyezne, hogy időnként egy kisebb összeggel segítsem őket is az ő pénzéből.
De nagyon nem lehetne mit tenni, úgy értem nagyobb összeget adni nekik. És én sem kunyerálnék a férjemnél/páromnál. Hiszen nem az ő gyerekei, neki semmi köze hozzájuk. Ahogy a gyerekeimnek sem hozzá.
Az más kérdés, hogy szerencsém volt, van, hogy gazdag férfi párja vagyok.
Szigorúan a kérdésedre reagálva, a hozzáfűzni valódat nem veszem figyelembe:
Megtennék mindent a gyermekeimért, ha ennyi pénz van, akkor ott protekció is van, és bármennyire is ellene vagyok, de beprotezsálnám őket egy jó munkahelyre. Persze nem csak úgy mniden nélkül, értsenek hozzá, legyen meg a végzettségük, és lépegessenek a saját erejükből feljebb a ranglétrán, de egy kezdeti lökést megkapnának.
Ha ez nem járható út, akkor mindenképpen támogatnám őket valahogy. Pl. azt semmiképp nem hagynám ,hogy hitelt vagy kölcsönt vegyenek fel, ha annyira nem akarják elfogadni, akkor kölcsönözzenek tőlem fix törlesztéssel, kamat nélkül. És a gyerekeket, az unokákat maximálisan támogatnám, persze nem villogva a pénzzel, hogy bezzeg ez is tőlem van (azaz a férjemtől).
A mostohaapuka helyében pedig mondjon bármit is az anya, megtenném a fentieket a gyerekekért szintén, az anya max ki lenne belőle hagyva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!