Szerintetek mit csináljak vele?
Szóval az a baj,hogy születésem óta a mamám mondja meg hogy mit csináljak.PL.az a baj,hogy szeptembertől-júniusig(suli idő)ott kell tanulnom nála ez azt takarja,hogy odaérek a suliból kaja,után tanulás,ha nem kell sokat tanulnom másnapra,akkor tanuljak jövőhétre,mert elegem van hogy egyszer időbe hazaérhetnék(általában fél 7,7,fél 8..)de jövőhétre tanuljak.Otthon annyit vagyok hogy,kaja,fürdés,alvás,másnap reggel kb.fél óra,és szombat este 6-ig kb.Mert szombaton este ő jön értem hogy aludjak ott nála mert vasárnap templomba megyünk reggel 8-ra(mert benne vagyok a kórusba és akkor van NEM KÖTELEZŐ próba)Meg folyton azt mondja:Tanulj mert semmi nem lesz belőlünk vagy most az is "sláger":itt fogsz járni a munkaügyi központba(abba az utcában lakik ahol a munka ügyi van..)28ezer forintért..elegem van,hogy folyton ezt hajtogatja..és most nyáron is MINDEN NAP mennem kell hozzá tanulni,jó igaz 1-től kb.5-ig de ez kizárja,hogy akármelyik barátnőmmel találkozzak..csak a szombat "szabad"vasárnap mise..(ha egyszer "véletlenül" végzek fél-egy óra alatt..akkor tanulj mást..ISTENEM NYÁR VAN!!
Nagyon kétségbe vagyok esve és félek attól hogy ez lesz 18 éves koromig..A kérdésem viszont az lenne,hogy hogy tudnám "elérni"hogy többet lehssek otthon??(Tanulnék én,meg minden de előbb otthon lennék és az jobb lenne...)
Légy szíves segíts ha tudsz!
13/lány
Hát, szegénykém úgy látom, a nagyi az egész családot "neveli", nem csak téged. Én a helyedben a következőt tenném. Menj el hozzá, végezd el szépen a feladataidból azt, ami belefér kb. 2 órába. Utána nagyon nyugodtan, és nagyon kedvesen mondd azt " Mami én most elmegyek, mert megbeszéltem a barátnőimmel, hogy fagyizunk egyet, és elmesélik, hogy ki merre nyaralt. Holnap jövök majd. Elviszem a könyvemet, otthon még belenézek egy kicsit." Mosoly, puszi, lelépés vita nélkül. Ha bármit mond, kedvesen mosolyogva válaszold azt, hogy holnap majd megbeszélitek. Olyan bűbáj, és udvarias légy, hogy még csak álmában se jusson eszébe felhívni apádékat, hogy pimasz voltál, vagy összevesztetek. Vagy ha fel is hívja őket, ne mondhasson ilyet. Ezt az egész "jelenetet" 5 perc alatt le lehet játszani. Ha félsz, vagy szorongsz attól, hogy mi lesz, nyugodtan gyakorold magadban, mit és hogyan fogsz mondani. Szépen, kedvesen és nagyon határozottan add elő a mondókádat. És ha egyszer elindultál, ne állj le sem beszélgetni, sem vitatkozni.
A szerencsés az lenne, ha tényleg meg tudnál beszélni legalább egy fagyizást. De ha nem jön össze, akkor sétálj egyet, és örülj neki, hogy végre az történt, amit te akartál. És innentől kezdve, legyen ez a menetrend. 2 óra nagyis tanulás után határozott, kedves búcsú, és távozás. Nem tudom a szüleiddel mekkora "csatákat" kell vívnod? De szerintem a legokosabb, ha nekik is röviden, kedvesen mondod el ugyanezt. A szünidőből nincs már hátra egy hónap sem. Nagyon kedves a nagyitól, hogy ennyire szívén viseli a sorsodat, de szeretnél a barátaiddal IS találkozni néha, pihenni, lustálkodni IS időnként, ha lesz rá még alkalom strandolni, nem csak tankönyvet olvasni, zenét hallgatni, filmet nézni...IS. Csupa olyasmit, amire szeptembertől már nagyon kevés időd lesz megint.
Bocsi, hogy ilyen szájbarágósan írtam le. De úgy látom, a módját sem nagyon tudod, hogy lehet(ne) ilyen helyzetet kezelni úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés, büntetés.
köszönöm szépen!
szerintem az lesz amit te írtál előző(nagyon hálás vagyok)
:)
Szia!
Nagyon igaza van az utolsó előtti hozzászólónak. Annyit tennék még hozzá, hogy ha már valameddig eljutottál ezzel a módszerrel, és a nagyid is engedékenyebb/ jobban meg lehet vele beszélni, mindenképpen ülj le vele, és győzd meg arról, hogy nem kell ahhoz 5 órákat tanulnod, hogy jó legyél. Mindenkinek megvan a saját kapacitása. Van, aki 5 perc alatt képes megtanulni egy verset, van akit 3 napon keresztül nyüstölnek, és sehogy sem sikerül neki.
Egyébként az én szüleim hasonlóak abból a szempontból, hogy "egy jegy van, az ötös, a többi nem jegy". Még úgy sem, hogy az orvosi egyetemre készülök biológiából és kémiából, de még földrajzból is ötösnek kell lennem. Mindig azt mondogatják: "mert megvan rá a kapacitásom." És igazuk is van. Van idő, de ez tényleg nem állapot, hogy nyáron tanultassanak. A legokosabb emberek sem tanulnak állandóan...
Sok szerencsét!
17/F
Köszi mindenki!
Most már úgy van,ha odamegyek 2-re max. a negyed/5-ös busszal már haza.A tanulás pedig 2-háromnegyed/4-4..De már csak 6 napom van hogy megtanuljam az egész töri anyagot,amit az évben tanultunk..(egy hét múlva megyünk Balatonra és utána már nem szeretnék tanulni....
Mennyire idióta itt egy-két ember. Ha veletek valaki ezt csinálta volna anno, mélységesen ki lettetek volna borulva.
Kérdezőnek:
A szüleid nem hiányolnak otthon? Ez sincs szerintem rendben. Egy gyermeknek a szülei mellett a helye, főleg még ilyen korban. Sajnos a mai nagyszülők nem tudtak haladni annyira gyorsan a korral mint kellett volna. Ülj le a mamáddal beszélni, légy nyugodt, még ha ő ideges is, és magyarázd el neki hogy neked ez így nem jó, hogy bízzon benned egy kicsit, és legalább adjon egy esélyt hogy egy kicsit a magad ura legyél, hiszen ebben a korban már igenis szükség van erre. Ha mindezek ellenére is összevesztek, akkor lehet hogy érdemes lenne várni, másnap nem menni és bocsánatot kérni, hiszen ezzel csak erősíted benne, hogy igaza volt. Ha nem lát pár napig, talán rájön, hogy ezzel csak elmar magától. Sok szerencsét!
köszönöm!
a könyveket a sulikönyvtáról sikeresen haza hoztam:DD
majd valami dumával itthon tartom őket 2.-áig..utána meg talaán simán menni fog..köszii a biztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!