Szerintetek mit csináljak vele?
Szóval az a baj,hogy születésem óta a mamám mondja meg hogy mit csináljak.PL.az a baj,hogy szeptembertől-júniusig(suli idő)ott kell tanulnom nála ez azt takarja,hogy odaérek a suliból kaja,után tanulás,ha nem kell sokat tanulnom másnapra,akkor tanuljak jövőhétre,mert elegem van hogy egyszer időbe hazaérhetnék(általában fél 7,7,fél 8..)de jövőhétre tanuljak.Otthon annyit vagyok hogy,kaja,fürdés,alvás,másnap reggel kb.fél óra,és szombat este 6-ig kb.Mert szombaton este ő jön értem hogy aludjak ott nála mert vasárnap templomba megyünk reggel 8-ra(mert benne vagyok a kórusba és akkor van NEM KÖTELEZŐ próba)Meg folyton azt mondja:Tanulj mert semmi nem lesz belőlünk vagy most az is "sláger":itt fogsz járni a munkaügyi központba(abba az utcában lakik ahol a munka ügyi van..)28ezer forintért..elegem van,hogy folyton ezt hajtogatja..és most nyáron is MINDEN NAP mennem kell hozzá tanulni,jó igaz 1-től kb.5-ig de ez kizárja,hogy akármelyik barátnőmmel találkozzak..csak a szombat "szabad"vasárnap mise..(ha egyszer "véletlenül" végzek fél-egy óra alatt..akkor tanulj mást..ISTENEM NYÁR VAN!!
Nagyon kétségbe vagyok esve és félek attól hogy ez lesz 18 éves koromig..A kérdésem viszont az lenne,hogy hogy tudnám "elérni"hogy többet lehssek otthon??(Tanulnék én,meg minden de előbb otthon lennék és az jobb lenne...)
Légy szíves segíts ha tudsz!
13/lány
talán a szüleidet kellene megkérdezni, hogy lehetsz-e egyedül otthon, mondd meg nekik, hogy ebédre átmész a mamádhoz, aztán haza...lehet hogy mamád egyedül érzi magát, ezért szeretném hogy vele legyél.
most tanulni ugyan tényleg nem kell, de olvasni mindig hasznos, én is azzal töltöttem a nyaraimat, de nem is bánom :D
Nagymamádnak,sajnálom de nagyon igaza van.Tanulj,neked csak ennyi a dolgod még,hiszen kuskoru vagy.
Nekem annak idején,ha lett volna ilyen nagymamám,valószinüleg most nem ilyen munkám lenne amilyen most,és több fizetésem is lenne.Tanulás helyett a munkát választottam és őszintén megbántam,mert már nincs vissza it.Halgass nagymamádra,tapasztalatbol irtam neked:)
22L.
Nyáron tanulni? Ez elég szívás. És mégis mit tanulsz?
Ez inkább úgy hangzik, hogy nagymamád nem tud mit kezdeni veled, aztán ezt a legegyszerűbb mondani, és megoldódik a probléma:)
Egyet értek az előttem szólókkal.
Bárcsak annak idején, engem is valaki keményebben fogott volna!
Még csak 13 éves vagy.Elhiszem, hogy a nyaradat nem tanulással akarod tölteni, de hidd el 10 év múlva, örülsz majd neki.
Majd ráérsz még barátnőzni szórakozni, ha betöltötted a 18-at.Semmiről nem fogsz lemaradni, ami jó lehet.
Most tényleg semmi más dolgod nincs, csak a tanulás!
De azért gondolom, nem reggel 7-től este 10-ig kell nyáron is tanulni.
Szünidőbe, gondolom, akad 1-2 óra szabadidőd is, akkor lehet barátnőzni stb!
A nagymamád csak jót akar, hallgass rá, ez a legjobb amit tehetsz!
Bocs emberek, hogy beleszólok, de az oltári hülyeség, hogy egyfolytában tanuljon valaki. Érdekes mód 4,5nél rosszabb átlagom soha nem volt, színötösre érettségiztem, mégse tnaultam soha előre a jövő hétre, megírtam a következő órára való házit otthon és/vagy megtanultam a feladott anyagrészt, a dolgozat előtti nap ismételtem az anyagot és ennyi.
A tanulás is olyan, mint a főzelék, ha egyfolytában erőltetik, egyszerűen megutálja az ember. Feltételezem a kérdező nem egy buta kislány, hiába fiatalka, de ugyanúgy szüksége van a kikapcsolódásra, szórakozásra (értem ezalatt a mozizást, fagyizást, sétálást a barátnőkkel, tévézés, olvasgatás stb), mert csak így tud feltöltődni, energiát gyűjteni a hétköznapokhoz. A nyár meg igenis pihenésre és szórakozásra van egy ilyen korú kiskamasznak, nem pedig a tankönvy felett üldögélésre...
Jót akar a mamád, ez kétségtelen. Talán attól tart, hogy a szüleid nem "hajtanak" majd eléggé. Persze ez ilyenkor borzasztó nyűg, meg kényszer. Mondd meg neki nyugodtan, hogy nyár(???) van, pihenni (is) szeretnél, ezért ettől-eddig leszel nála. A bokádba csak nem kapaszkodik, ha szépen elköszönsz, és otthagyod.
Miért ő mondja meg születésed óta, hogy mit csinálj???
Ha ez egy "háttérmegállapodás" a szüleiddel, akkor őket kellene megkérdezned.
De (csak neked) ha megéri a diplomaosztódat, kapd az öledbe, ha tudod, és adj ezer hálát az égnek, hogy volt valaki melletted, akinek köszönheted.
köszönöm a válaszokat!
az a baj,hogy a múltkor elmondtam neki mindent,hogy nem akarok nyáron tanulni mert az a pihenésre van!De az lett belőle hogy összevesztünk.Este már ezzel a szöveggel hívott:Jó nem kell a közelembe jönni,nem kell tanulni se!
De szerintem ha másnap nem kértem volna bocsánatot(persze,mindig én megyek "nyalizni")most nem tudom mi lenne..de inkább nem várom meg..
Társasága van a munkájából kifolyólag..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!